Címkék

,

Igen, mindjárt kezdünk 😀

Először is adós vagyok egy kis sorsolás-elemzéssel.

Úgy döntöttem, hogy mivel ez az idei utolsó GS, ezért megörvendeztetlek benneteket egy kis jóslással is, csakhogy legyen min röhögnötök az elkövetkezendő két hétben 😉

Nézzük akkor.

Rafa-negyed: Rafa nem panaszkodhat, az elődöntőig gond nélkül el kellene jutnia. Gabával kezd (tudjátok ő volt, aki az RG-n kiverte ARodot), majd az Istomin-Maximo Gonzalez győztesével, Istominra tennék. Rafa örülhet mind Gabának, mind Istominnak: mindketten jó játékosok, így Rafa szépen be tud ütni velük, de igazán nem veszélyesek. Harmadik körben PEHK-nak kellene érkeznie, ő már keményebb falat lehet (értsd még szettet is nyerhet), de a harmadik kör pont az ilyen játékosokról ismerszik meg, mint Kohlsi. Kicsit több favágással, de szintén kötelezően hozandó meccs. A negyedik kör a harmadikhoz képest könnyebbnek mutatkozik: papíron vagy Felinek, vagy Ljubinak kellene megmérkőznie Rafával, azonban az utóbbi időben mindkettőjük tevékenysége hagy némi kívánni valót maga után, így meg nem tudnám mondani,  hogy ki érkezik majd itt. A negyeddöntőben a Ferrer/ Gulbis/Chardy/Nalby/Verda négyesből jön elvileg majd valaki, meglepne, ha Gulbika vagy Nalby nyerne négy meccset, Ferrer pedig Dolgopolovval, Verda meg Fogninival kezd, szóval fogalmam sincs, hogy ki fog érkezni innen, de akárki is lesz az, ez lesz a végállomás a számára.

a negyed győztese: Rafa

Mari-negyed: Mari Lackóval indít, majd a Hidalgo/Brown meccs győztesével mérkőzik meg. Harmadik meccsen már ellenfél is jöhet Waw személyében, igaz, Wawnak nem igazán terepe a gyors HC borítás, de Kukushkin, illetve Lu/Chelán illene túljutnia, bár Lu képes meglepetésekre (erről Mari, Nalbi és ARod is tudna mesélni). Negyedik körben elviekben Sam Q vagy Almagro lesz Mari ellenfele, de Sam Q-nak nem igazán megy a GS-ken, Almagro meg a salak óta nem képes nagy dolgokat felmutatni, inkább Sam Q-ra teszek, de ő sem jelenthet gondot Marinak. Negyeddöntőben Isner, Misa vagy TBird jöhet, gondolom mindenki TBirdre tenne, de lábsérülése van, és a nyári HC tornákon nem játszott olyan színvonalon, mint az év eddigi részében. Ráadásul Llodrával kezd, ami igencsak kellemetlen. Szóval Isnerre tippelek, Big John szeret az USO-n játszani (tavaly ARodot búcsúztatta öt szettben), és megvan minden fegyvere arra, hogy eljusson Mariig, aki azonban túl sok lesz neki.

a negyed győztese: Mari.

Djokó-negyed: azért a karma mindig visszaad 😉 Djokó Troickival kezd, majd Pecsi jöhet, aztán a Blake/Vliegen/Monaco hármasból valaki. Eddig azért gond nélkül kellene venni az akadályokat, utána már kicsit kellemetlenebb lehet a dolog, Mardy vagy Bagda érkezhet (a sorsolásuk alapján illene egy Bagda-Mardy meccsnek összejönnie), akik közül bármelyik képes lehet meglepetést okozni. De Djokó legjobb slamje a US Open, itt eddig kivétel nélkül jó teniszt produkált, még tavaly is, amikor pedig előtte szenvedett, három egymást követő évben elődöntőbe jutott itt, és az ilyesmi sokat számít.  A negyeddöntőben Koljának, ARodnak, vagy Monfilsnak kellene érkeznie. Kolja kezd kicsit magára találni, de a GS-ek már régóta nem az ő terepe, Monfilst hagyjuk, ARod monó után, szóval megint egy olyan nyolcad, aminek a győzetes erősen kétséges. A sorsolások alapján ARod-Kolja negyedik körös meccsnek kellene bekövetkeznie, és inkább ARodra szavazok. Ami elég rossz hír Djokónak, tekintve, hogy az elmúlt négy meccsüket ARod nyerte. De minden sorozatnak vége szakad egyszer, és mikor ha nem most? Ráadásul nem foszthatnak meg minket az évi szokásos Djokó-Fed USO meccsünktől.

a negyed győztese: Djokó. (Vagy Roddick. Vagy Kolja 😉 )

Fed-negyed: Fed kellemes bevezetést kap: Dabullal, majd a Berrer/Becker meccs győztesével mérkőzik, és bár Fed mostanában bármire képes, csak akkor lehet kisebb gond ezeken a mérkőzéseken, ha elalszik közben, harmadik körben vagy Mathieu, vagy Hewitt, a GS-ek harmadik körében Hewitt szokott jönni Fednek, szóval Hewitt 😉 Tavaly egy rettenesen rossz délelőtti meccsen Lleytonnak sikerült egy szettet hoznia, AO-n viszont Fed oktatta, majd jött a hallei döntő, amit Hewitt nyert.  A Revenge Tour azonban folytatódik: Fed törleszt Halléért. A negyedik kör könnyebbnek ígérkezik, Melzer, vagy Szunyi, vagy a formájukat tekintve akárki várható, és már a negyeddöntőben vagyunk. Ahol azonban a történet hirtelen kellemetlen fordulatot vehet: beborul az ég, és érkezik Vérivó Bo Carl. Robin ugyan nem játszott túl jól az utóbbi időben, azonban az elmúlt másfél évben felvette azt az idegesítő szokását, hogy a GS-eken két fokozottal feljebb kapcsol, és nem ugyanaz a játékos, mint aki Torontóban bukdácsol. A sorsolása kifejezetten jó, talán Marinka okozhat csak gondot, ha 100%-os formajavuláson esik át a következő egy hétben. Szóval nem úgy tűnik, hogy bármi is megakadályozza a Fed-Robin negyeddöntőnket. Robin Fed ellen fel szokta szívni magát, a tavalyi USO-n is izgalmas meccset játszottak, de azért most már jönnie kell egy olyan Fed elleni meccsnek is, ahol nem fog minden ütése a vonalra érkezni, és most Fednek is van törleszteni valója. A Revenge Tour halad tovább.

a negyed győztese: Fed.

Igen, mint látszik nem számítok nagy meglepetésekre, az US Open nem az a slam, ahol váratlan dolgok szoktak történni.

Nézzük akkor az elődöntőket: Mari egyértelmű fölényben van Rafához képest a HC borításon, és nagyon akar bizonyítani, tehát Mari lesz az egyik döntősünk. Fed Djokótól a US Openen még nem kapott ki, most sem fog, így szépen keretbe foglaljuk az évet egy újabb Fed-Mari döntővel.  Az, hogy ezt ki nyeri, elsősorban azon fog múlni, hogy ki játssza a második elődöntőt, és hogy ki mennyire fog megszenvedni a saját ellenfelével.

Az esetleges sérülésekért, négy napon keresztül tartó esőzésekért és emiatti formaborulásért felelősséget nem vállalok, a fenti eredmények az ideális körülmények alapján kerültek megjóslásra 😉

Jó szurkolást kívánok a következő két hétre, és bevezetésképpen az alábbi számot küldeném minden játékosnak, és a sorstársaimnak, akik ezeknek az idiótáknak szurkol 😉 🙂

Hadouken – House Is Falling

Advertisements