Címkék

, , , , , , , ,

Hat és fél hónap után Rog ismét tornát nyert.

Tette mindezt úgy, hogy nagyjából négy szettet láttam belőle 😉 🙂

Így maradjunk a tényeknél:

Fed megvédte tavalyi tornagyőzelmét, és immáron Wilanderrel együtt ő a csúcstartó a Cincinnatiban begyűjtött trófeákat tekintve (négy-négy kupája van mindkettőjüknek). Emellett megszerezte pályafutása 63. tornagyőzelmét, amellyel az örökranglistán holtversenyben ötödik Björn Borggal, és egy tornagyőzelem választja el a negyedik helyen tanyázó Samprastől.

Ezzel a győzelemmel Masters címei jelen pillanatban beelőzték a GS címeit: a 17. Masters-győzelmét könyvelhette el, amely eredménnyel Rafa mögött a második a listán.

Ami  a tornát illeti: a teniszistenek visszadtak egy kicsit az ez évi rettenetes sorsolásokért: rögtön az első meccsen Istomin visszalépett 20 percnyi játék után, ami nagy áldás volt Fednek (nyilván Istominnak nem annyira), az igen megerőltető torontói hét után. A következő ellenfél, Kohlsi már pályára sem lépett, ennek azonban nem annyira örültünk, mert bár a pihenő jól jött, a sok kihagyás sem szerencsés, így volt némi aggódás a Kolja elleni meccs előtt.

Mint kiderült feleslegesen, sima két szett lett, pedig Kolja kezd végre magára találni, de a meccs inkább hasonlított az első tizenkettőre, semmint a két kivételre 😉

Közben pedig az élmezőny többi tagja vagy az extra gyors pályának (Rafa), vagy a körülményeknek (Mari és Djokó) áldozatul esett, így az utolsó négybe Mardy Fish, Marcos Bagdatisz, Andy Roddick és Roger Federer került.

Mari idén harmadszorra veszített Mardy ellen, aki egyébként szabadkártyásként eszméletlen hetet produkált: búcsúztatta Simont, Verdát, Ricsit, Marit és RAndyt, hogy aztán Feddel találja magát szemben a döntőben. Mari nagyon kicsivel, harmadik szett TB-ben kapott ki, és ebben nyilván nagy szerepe volt annak is, hogy már a harmadik tornáját játszotta egy hónapon belül, és szegényt Cincinnatiban következetesen a déli tűző napra küldték ki, hadd szenvedjen…

Djokó menetrend szerinti vereségét könyvelhette el A-Rodtól, igaz, őt is a napra száműzték, biztos, ami biztos 😉

Rafáról eddig is tudtuk, hogy a gyors pályák nem fekszenek neki, most épp Bagda kapta el a fonalat, és búcsúztatta a világelsőt. Idén már másodjára sikerült neki ez a bravúr. Mármint a világelső-verés 😉

Szóval Fed másfél meccsel a háta mögött érkezett meg az elődöntőbe, ahol Bagda nem tudta az előző nap Rafa ellen nyújtott teljesítményét megismételni, Fed pedig úgy döntött, hogy erre a tornára otthon hagyja a torontói második szettes rövidzárlatokat, így ez a meccs is sima két szett lett.

A döntőben pedig jöhetett Mardy, aki Queensben döntőt játszott, Newportban és Atlantában pedig tornát nyert, szóval kirobbanó formában van, és hétfőtől már 21. a ranglistán.

Mardy főként a szerváiból élt a döntőben, Fednek komoly gondot okozott Mardy második szervájának olvasása, a sajtótájékoztatón ki is tért arra, hogy mennyire nehéz a szerváit visszaadni, annyira jól helyezi és variálja őket, de Fed volt a jobb játékos a meccsen, így bár az első szett TB-t néhány pont elnézését követően elveszítette, teljesen megérdemelten emelte fel végül a trófeát a meccs végén.

A teniszlabdákat termő vadvirágokkal ékesített trófeát.

Fed ezzel az elveszített madridi, hallei és torontói döntő után újabb gátat lépett át, és a Torontóban felmutatott eredményekkel együtt (TBird és Djokó ellen győzelem) bizakodva várhatja a US Opent.

Nincs még csúcsformában, de nem is most kell abban lenni, viszont kétségtelen, hogy az IW óta tartó bizonytalan, mégha-vezetek-akkor-is-elveszítem, ötlettelen játéknak vége.

Rog Wimbledon után számot vetett: beszervezte Koubeket és Kohlschreibert edzőpartnernek, maga mellé vette Annacone-t, és rámutatott mindarra, amit az elmúlt hat hónapban rosszul csinált.

Ennek megfelelően a necces pontoknál is inkább támad, semmint védekezik, sokat jön a hálóhoz, és mint mondta, sokat dolgoztak a fogadójátékán a szünetben.

És Cincinnatiban még a család + minimum 10 fő sem volt jelen: csak Lüthi és Vivier, Mirka és a lányok eleve New Yorkba mentek. Ezzel azt a vitát is le lehet zárni, hogy Fed életképes-e Mirka nélkül 😉

Azt ugyan megjósólni senki se tudja, hogy mi lesz az eredménye ennek a számotvetésnek, de egy biztos: még vannak céljai, és tesz is azért, hogy elérje őket.

Ez pedig a Fed-drukkereknek igen jó hír 😀

Advertisements