Címkék

, , , , , , , , , , ,

Mivel Cincinnati rögtön Torontó után kezdődik, a torna levezénylése elég fura: az első körös meccsek három napon keresztül tartanak, némi második körös meccsel megspékelve, de például a top 6 mind ma kezd, a torna negyedik napján.

Szóval már vasárnap játszottak főtáblás meccseket, így teljesen reménytelenül le vagyok maradva az eredmények tekintetében, ezért csak néhány érdekesebbről számolok be 🙂

Marinka tovább folytatja mélyrepülését, most éppen Bagda verte ki két szettben, újabb első körös vereség tehát. Marin játékával és eredményeivel a salakszezon óta gondok vannak, de mint ahogy az szokott lenni, a szegény embert az ág is húzza alapon az amerikai keménypályás szezonra történő felkészülését még egy majdnem tragédia is beárnyékolta.

Bob Brett sanremói teniszakadémiáján készült Marin, amikor az egyik edzését követően a 18 éves edzőpartnere, Maximilian Diemer hirtelen rosszul lett a pálya szélén, és összeesett.

Bob, Marin és Marin apukája rögtön megpróbálták újraéleszteni, és szerencsére nem az ilyen esetekben szokásos történet következett: sikerült elkapni azt a rövidke időt, amíg az életben maradásra van esély, de még így sem sok esélyt adtak neki az orvosok a felépülésre: mesterséges kómában tartották miután megállapították, hogy szívrohamot kapott veleszületett szívelégtelenség miatt, de így is többször klinikai halál állapotába került.

Szerencsére azonban Maximilian másként gondolta, az állapota sokat javult, a kómából felébresztve felismert mindenkit, és most úgy gondolják, hogy jó esélye van a teljes felépülésre.

A betegségeknek ezzel még nincsen vége, bár hál istennek A-Rod nyavajája nem eredményez halál közeli élményt (kivéve persze ha megnagyobbodott léppel teniszezel, és nincsen szerencséd…): Roddick washingtoni monológja után már nem volt meglepetés, hogy mononukleózissal diagnosztizálták.

A-Rod elmondása szerint már csak a betegség végét sikerült elkapni, gyakorlatilag kihordta lábon. Ha emlékszünk, már Madrid miatt is gyomorfertőzés miatt lépett vissza, ez például egy tipikus mono-tünet. Mármint a gyomorfertőzés 😉 Mindenesetre Cinciben azért elindult, és Sztahovszkíj ellen sikeresen vette az első akadályt, igaz, úgy nagyjából egy éves jó szokásához híven, most is elveszített egy TB-t útközben.

Nézzük, akkor a hivatalosan egészségeseket is.

TBird már sikeresen bemutatkozott, PHM-et verte, ő már a harmadik fordulóban van. Stan előbb megverte Nicót (neki se megy mióta átjöttünk HC-re), de aztán úgy döntött, hogy köszöni szépen, nem szeretne még egyszer Rafával játszani, ezt a megtiszteltetést átengedte Bentónak.

Sam Q. továbbra sem tud semmi érdemlegeset csinálni a masterseken, és ezen még az amerikai közönség sem segített: 4P-t még megverte, de Ferrut már nem sikerült, mondjuk nincs mit csodálkozni, ha a második szettben 33%-on szervál az ember…

A nagyok csak ma lépnek pályára: Djokó már túl van a saját meccsén, Troickit verte könnyen, Rafa pedig Dent ellen játszik, miután Dent nagyon simán verte ki Felit, aki nagyjából Wimbledon óta nagyon meccset sem nyert. Igaz, Felinél sem rózsaszín minden, ex-barátnője ugyanis elvetélt, így nem lesz most kis Feli. Ugyan eredetileg Feli nem volt elragadtatva a babától, de az emberi lélek kifürkészhetetlen, szóval a manó tudja.

Milyen kellemes kis poszt lett ez…

A napsütésesebb oldalon Fürtöske is megérkezett már Cincibe, gyakorolt is kemény egy órát, de legalább új trükkökkel kápráztatott el minket:

Ezzel talán nem veri orron magát 😉 🙂

Igaz, Fed se volt csupa mosoly és derű a sajtótájékoztatón,  az egyik blogger meg is jegyezte, hogy elég idegesnek tűnt, és ez az interjúból is lejött: kifejtette, hogy nincs igazán felkészülve erre a tornára, és legalább edzeni jó lenne.

Fednek minden oka meg is van az aggodalomra: Istomint kapta rögtön első meccsnek, az üzbég srác jó, rádásul jó formában is van, szép nagy szervával, szegény Blake-et tegnap 45 percben intézte el.

Szóval pontosan az a típusú játékos, akitől Fed minden páros évben ki szokott kapni Cincinnati 1. vagy 2. körben 😉

Feddel most nincs PA (az LTA-val kapcsolatos kötelezettségeit teljesíti épp), van viszont Sev, akinek nagyon örülünk 😀

Hi, Sev! 😀

Ernie, Nalbi és Isner is mentek már egy kört, Robin ma kezd Hewitt ellen.

És még volt egy csomó meccs, amikre már nem emlékszem 😉 🙂

Advertisements