Címkék

, , , , , , ,

Kialakult a döntő párosítása az elmúlt két napban, és az évben másodszorra, karrierjük során tizenkettedszerre, Fed Marival csap össze.

Pinky két nagyon fontos győzelmet aratott a Llodra elleni meccse óta: először is Berdych kissé nagyra támadt önbizalmát nyesegette egy megfelelően elhelyezett döntő szett TB-ben megnyert meccsel, úgy hogy TBird a meccsért adogatott…

Fed az első szettben szinte tökéletesen játszott, Tomas nem tudott mit kezdeni egy így játszó Feddel, aztán a második szettben Fed kicsit visszaesett, Berdych megtalálta az első szerváját, és miután Fednek nem sikerült a második szett végén  a bréklabdáit értékesíteni, jött a szokásos hullámvölgy, és mehettünk harmadik szettre.

Ami azonban az utóbbi időben szokásostól eltérően alakult: brékhátrányból jött vissza, majd 5-5-ről megnyerte a TB-t.

Nagyon kellett már ez a győzelem.

Fed a meccs után elárulta, hogy milyen gondolatok forogtak meccs közben a fejében, és nem volt kellemes olvasmány.

“Úgy éreztem, hogy valószínűleg úgysem fog sikerülni. Úgy értem, próbálkozhatok amennyire csak akarok, de úgysem fog működni. Vagy én ütök valami borzalmasat, vagy ő fog valami nagyon jót.”

Némiképp csoda, hogy ilyen hozzáállással sikerült megnyerni a meccset, de sikerült, és remélhetőleg  a Berdych és Djokovic elleni győzelmek segítenek majd ezt a fatalista hozzáállást visszaszorítani…

Igen, Pinky, ha már belelendült, akkor gyorsan beszerezett még egy top 10-es skalpot (legutoljára az AO-n nyert top 10-es ellen…),  és az évben negyedik döntőjébe verekedte be magát.

A Djokovic elleni meccs hasonlóan alakult, mint a TBird elleni: az első szettben Fed tökéletes teniszt játszott, Djokó nem tudott semmit sem hozzátenni a dolgok alakulásához. Aztán a második szett is Fed brékkel kezdődött, és majdnem duplabrék lett belőle, de csak majdnem. Ehelyett jött a szokásos hullámvölgy, Djokó rögtön reagált rá, elkezdett úgy játszani, ahogy már nagyon régóta nem, és hozta a második szettet.

A harmadikról nincs sok mindent beszélni, míg a Fed-Berdych meccs végig magas színvonalú volt, és kérdés nélkül a torna meccse, addig a Djokó elleni meccs utolsó szettében már csak két hullafáradt, az utolsó tartalékait mozgató szerencsétlen tántorgott a pályán, és hol az egyik kapta össze magát rövid időre, hol a másik.

Végül az döntött, hogy Fed utolsó szervagémében Djokónak háromszor is volt bréklehetősége, de egyiket sem tudta értékesíteni, és amikor dühében odavágta az ütőjét, már lehetett tudni, hogy a meccsnek vége.

Djokó ezt követően nem is tudta hozni a szerváját, Fed pedig megnyerte a meccset.

Fed a meccs után nagyon jó hangulatban volt, sokkat viccelődött, elárulta, hogy Djokó a hálónál azt mondta neki, hogy már hamarabb meg kellett volna nyernie a meccset (ezzel nem nagyon lehet vitatkozni 🙂 ), valamint a Paullal való együttműködésről is nyilatkozott, elmondta, hogy ugyan nem mennek minden este gyertyafényes vacsorára, de ettől függetlenül a kapcsolatuk  “nagyon romantikus” 😀

Összeségében Fed nagyon szép hetet produkált: jó a lábmunkája, az ütéseinek újra van ereje, sok ugyan a hiba, de ez főként annak köszönhető, hogy igyekszik támadó szellemben játszani, sokat megy a hálóhoz. Persze, látszik, hogy még hozzá kell szoknia ehhez, az utóbbi időkben mutatottaktól eltérő szellemű játékfelfogáshoz, és az éles helyzetekben még gyakran visszaáll a “védekezzünk, nyesegessünk” játékmódhoz, de hosszú idő óta először vannak nagyon biztató jelek.

A döntőben az ellenfele a szintén nehéz időszakból kikecmeregni látszó Mari lesz.

Mari nagyon simán intézte el a teljesen leeresztett Nalbit, akin ekkora jött ki, hogy zsinórban a tizenkettedik meccsét játszotta, és nem akármilyen ellenfelek ellen.

Mari szintén nagyon simán intézte el Rafát is, ami igazából az utóbbi idők egymás ellen HC-n játszott meccseiket elnézve nem is akkora meglepetés, Mari nagyon ráérzett valamire Rafa játékával kapcsolatban, ha keménypályáról van szó, és úgy néz ki, hogy Rafa egyelőre nem találja a megoldást. Mari támadó szellemben játszott végig, gyakorlatilag leütötte a pályáról Rafát. Rafának nem ment a szerva, de Mari ellen általában nem megy neki, így lehet, hogy ez sem csak a véletlen műve.

Mindenesetre Marinak ma hatalmas lehetősége lesz arra, hogy megszerezze idei első tornagyőzelmét, kétlem, hogy Fedet össze tudják rakni, öt és fél órát játszott az elmúlt két napban, nem akármilyen ellenfelek ellen, és alig tizenöt óra fog eltelni a legutolsó meccse óta. Szóval Marinak ezt nyernie kellene, ha nem sikerül, akkor csak magát hibáztathatja majd.

Az alábbinak ugyan nincs köze a teniszhez, de sport 😀

Nagyon nagy grat a teljes magyar úszócsapatnak, fantasztikusak voltatok! 😀

Advertisements