Címkék

, , , , , , , , ,

Szerdán Rafa is pályára lépett végre, Waw volt az első ellenfél, aki azért nem könnyű falat, hat hét kihagyás után.

Rafa rendesen meg is izzadt az első szettben, ami végül egy maratoni TB-be torkollott, de Stan még életében nem volt képes egy ilyen kiélezett szituációt a maga javára eldönteni, és nem is most jött el a pillanat, hogy elkezdje, így végül 14-12-re Rafa nyerte a TB-t. Az első szett hozása megnyugtatta Rafát, és a második szett már jóval simább volt.

Mint látható Rafát sem kímélte a Nike, de igazából az elmúlt két évben Rafa bizarr cuccait már annyira megszoktuk, hogy különösebben nem is regisztrálódott 😉 😀

Ez viszont annál inkább:

Látván a képet egy kérdés kezdett el motoszkálni a fejemben: lehet, hogy azért vesz fel olyan ruhákat a pályán, amilyeneket, mert, nehéz ezt kimondani, tetszenek neki? 😉 😀

Rafa tegnap lejátszotta a második meccsét is, ezúttal Anderson ellen, aki jóval könnyebb ellenfél volt, mint Waw, a végére Rafa kicsit be is aludt, és megnehezítette magának a meccs befejezését: brékelőnyt adott  el, és végül TB-ben kellett megnyernie a meccset.

Rafa az elődöntőért ma PEHK-val fog játszani.

Djokó is túl van már két meccsen: az elsőt Bentó ellen játszotta, szerda délután, hőség, pára, szmog, ami egyenlő volt azzal, hogy Djokó alig kapott levegőt. És ezt most szó szerint kell érteni. Djokó szerencséje az volt, hogy az acélidegzetű Bentó állt vele szemben a pályán, akinek összesen négy brékelőnyt sikerült valahogy a meccs során elherdálnia, és kikapnia két szettben. Szerintem Djokó se értette.

A legrosszabb meccs titulust csak azért nem kapja meg a Bentó-Djokó páros, mert volt aztán egy Mari-Monfils is, de erről majd később.

Előbb még emlékezzünk meg arról, hogy Djokó Hanescut sima két szettben győzte le, ez esti meccs volt, így Djokó  még épkézláb játékra is képes volt.

Djokó az elődöntőért a Verdát és Kolját verő Chardy ellen lép ma pályára.

Pinky is játszott tegnap: a szerva-röptés Llodra ellen, akivel gyakorlatilag ugyanakkor lettek profik, és még junior korúként játszottak sokat egymás ellen, de a Touron még sosem találkoztak. LL balkezes ráadásul, így az első öt gém azzal telt, hogy Fed próbálta újra előcsalogatni izmai mélyéről, hogy hogyan is kell játszani a S&V srácok ellen, de a szett végére kitalálta, hogy mit kell csinálni, visszavette a szett eleji bréket, majd nagyon egyértelmű TB-t játszott.

A második szett már inkább egy bemutató meccsre hasonlított, Llodra alsó szervát is ütött, Fed azt mondta, hogy ez volt az első alkalom, hogy valaki ilyen szervával próbálkozott ellene, a meglepetéstől nem is tudta visszaadni ;), és olyan jól szórakoztak a fiúk, hogy Rogernek sikerült a meccsért szerválás közben brékelődnie. Ezt követően emlékeztette magát, hogy azért ez egy torna, és másodjára szépen kiszerválta.

A meccs végén pedig Llodra nagy pillanatai következtek: Llodrának egész egyszerűen szüksége volt egy ilyen vadító rózsaszín pólóra (utóbb azt mondta, hogy a gyerekeinek viszi emlékbe, de ki hiszi ezt el 😉 ), ezért pólócserét kezdeményezett: Fed meglepődik, majd vetkőzik. Bónusz Llodra arc-simogatással 😉

Fed ma este TBird-del mérkőzik meg a négy közé jutásért.

És akkor térjünk rá a Meccsre, Ami Legalább Annyira Rossz Volt, Mint a Kolja-Verda AO Meccs. Ha nem rosszabb.

Mari úgy jött ki a pályára, hogy itt ma teniszmeccset fog játszani, de Gaël ezt másként gondolta. Ha azt mondom, hogy a pályát nem találta el, ez nem adja vissza igazán, hogy mit csinált a francia. Mari öt gém erejéig bírta a szerencsétlenkedést, rendes kontrajátékosként fogalma sem volt, hogy most mit csináljon, ha egyszer nincsen labda, amit visszavédekezhetne,  és a hatodik gémre Mari agyacskája feladta a küzdelmet, majd megtalálta a megoldást: én is rosszul fogok játszani!

A terv tökéletesen sikerült: az első szettben Mari már annyira elhúzott (4-0-ra), hogy még tudta azt hozni második nekifutásra, de aztán a terv kitökéletesedhetett a második szettben, ahol is Mari egyetlen nyerő ütést nem ütött (ez most nem túlzás, hanem tény), hibát viszont annál többet (15 knk). Monfils játéka sem javult fel drámaian, bár háromból egyszer már eltalálta a pályát, és így lett 0-6, LaMonfnak.

Visszaadhatatlan szett volt 😉

A döntő szettben sem változott sokat a játék képe, bár Mari a gödör aljáról néhány centit feljebb mászott, és ez elég is volt. Monfils vetődött egyet HC-n, mit ad isten, ettől megfájdult a válla, masszás stb., majd még egyszer vetődőtt egyet, a fájós vállára, ami ettől csak még jobban fájt…

Mari brékelt, majd brékelt még egyszer, aztán visszabrékelődött, de végül csak sikerült megnyernie a meccset. Fájdalmas volt, tényleg 😀

Mari az évi két-hetes-jól-játszok periódusát élő Nalbival fog megküzdeni a Rafával való találkozásért.

Nalbi ugyanis Ferrer és TRob után, Robint is átküldte Cincinnatiba. Robin az első szettet még simán hozta, azonban a másodikban már jöttek a gondok, a harmadikra pedig totál összeomlott, jött Nalbi és az ő nehezen legyőzhető játéka, ha épp beindul. Robin nem mozgott jól a meccsen, a vége felé meg pláne nem, remélem nincsen gond.

2. kör

(4) A Murray d X Malisse 75 62
(2) N Djokovic d J Benneteau 75 75
V Hanescu d P Polansky 64 76(4)
(1) R Nadal d S Wawrinka 76(12) 63
J Chardy d (9) F Verdasco 67(7) 76(5) 62
Y Lu d P Mathieu 36 76(3) 76(5)
(15) G Monfils d T de Bakker 75 63
D Nalbandian d T Robredo 63 60
(6) N Davydenko d F Fognini 75 61
K Anderson d (16) S Querrey 76(4) 46 64
A Dolgopolov d (12) M Youzhny 16 76(4) 75
P Kohlschreiber d V Troicki 64 36 60
M Llodra d (14) N Almagro 76(5) 62

3. kör

(1) R Nadal d K Anderson 62 76(6)
(4) A Murray d (15) G Monfils 62 06 63
(3) R Federer d M Llodra 76(2) 63
D Nalbandian d (5) R Soderling 46 64 61
P Kohlschreiber d Y Lu 67(5) 75 60
J Chardy d (6) N Davydenko 63 62
(2) N Djokovic d V Hanescu 63 64
(7) T Berdych d A Dolgopolov 63 67(5) 64

Advertisements