Címkék

,

Az általában teljesen eseménytelen nyári szünet kezd a foci átigazolási időszakra hasonlítani: Fed után Mari állt elő egy újabb bomba edző-hírrel: két és fél év után elválnak útjai Miles Maclagannel.

Nem Miles, és nem Corretja.

A hír olyan szempontból mindenképpen örvendetes, hogy véleményem szerint ideje volt már: Miles elsegítette Marit a top 10-be, hozzásegítette ahhoz, hogy GS-eken komolyan számolni kelljen vele, de az az utolsó, legfontosabb lépés nem sikerült. És Mari játéka nem fejlődött gyakorlatilag semmit sem már egy éve.

Ugyanakkor, ha arra keressük a választ, hogy mi történt, és hogy mi lesz most, ez a hír lehet hogy mégsem annyira jó, mint ahogy első pillantásra tűnt.

Az angol média információi szerint a csapaton belül az utóbbi idők relatív sikertelensége feszültségekhez vezetett, és a Maclagan-Corretja duó egyre nehezebben működött együtt, míg végül Maclagan feltette a nagy kérdést: most akkor ki is az edző? Különösen akkor vált a helyzet érdekessé, amikor az egyébként a salakszezonra felvett Corretja a mostani miami edzéseken is megjelent, amit állítólag Maclagan némi meglepetéssel vett tudomásul, amikor vasárnap ő  is megérkezett. Aztán nem sokkal később távozott is, a “ki is az edző ?” kérdésre adott válasz ezzel eldőlt.

Vagy legalábbis azt hittük.

Némiképp váratlan fordulattal ugyanis Corretja is hazautazott Miamiból, Mari pedig Los Angeles felé vette az irányt, a Farmers Classic versenyre. A Guardian pedig már teljesen más információkkal állt elő az edzőkkel kapcsolatban: a lap értesésülései szerint Corretja be akarta fejezni a közös munkát Marival (erről már az RG után is voltak hírek), mire Maclagan közölte, hogy ez így neki sem pálya, nem akar újra teljes munkaidőben Marit tutujgatni, szóval fejezzék be akkor ők is (erről pedig már Wimbledon után is voltak hírek).

Mari első nyilatkozata nagyon összeszedett és poltikailag korrekt volt /Miles-szal nagyon jól dolgoztunk együtt, köszönök neki mindent, továbbra is barátok maradunk bla bla/, bár ez aligha Maritól származott, mivel este Mari már akként nyilatkozott, hogy nem volt nehéz döntés megválni Milestól, mert már annyira eltávoldotak egymástól /”It wasn’t that tough to make up my mind because we were that far apart”/.

Szóval most már csak az a kérdés, hogy egyáltalán van-e bármiféle edző, Mari nyilatkozataiból inkább úgy tűnik, hogy nincs, és hogy nem is rohan újat keresni. Hát érted, ha Fednek működött… 😉 🙂

A hírek szerint egyébként Cahillt szeretnék majd megszerezni, persze kérdés, hogy milyen kapacitásban, merthogy az adidas program keretében Cahill már így is Mari rendelkezésére áll, onnan kivásárolni pedig aligha kerülne kevés pénzbe… Mindenesetre az biztos, hogy a US Open előtt nem lesz új edző.

Szerintem Mari egyébként nem is kell ám kapkodni.

Már csak egy-két év, és összejöhetne a Fed/Mari álompáros, amikoris Fed hajtincsének kissé ingerült igazgatásával hozzásegítené Marit élete első GS-ének megnyeréséhez.

Ami természetesen Wimbledon lenne… 😉 😀

Advertisements