Címkék

, , ,

Hamburgban a számottevő tehetséggel megáldott Golubjev megszerezte pályafutása első ATP címét (a trófeáért Melzert győzte le), amely Kazahsztán első ATP tornagyőzelme is egyben.

Az eredetileg orosz, jelenleg kazah srác igazi, mostanság szokásos erőteniszt játszik, és úgy tűnik, hogy lassan az is összeáll neki, hogy hogyan kell nyerni. A US Openen a Fed elleni első kört már megelőlegeztem neki 😉

Golubjev ezzel a győzelmével a 82. helyről a 37. helyre ugrott fel a ranglistán.

Atlantában Mardy Fish Roddick után Isnert is legyőzte, ezzel Mardy a második tornáját nyeri zsinórban, és tíz meccs óta nem talált legyőzőre. Fish eddig nagyon jó évet tudhat magáénak, a 2009-es útkeresés után leadott több, mint tíz kilót, visszaszorította az eddig névjegyének számító szerva-röptét a játékában, és ennek ez lett az eredménye 😉

A nap híre ugyanakkor Fedhez fűződik: Roger a honlapján bejelentette, hogy a jövőben Paul Annacone-nal fog dolgozni, egyelőre próbaidőn.

“Egy ideje keresek valakit, aki a csapatomhoz csatlakozhatna, és úgy döntöttem, hogy Paul Annacone-nal töltök néhány napot. Miközben Paul lassan befejezi a Lawn Tennis Association-nal végzett munkáját [az angol teniszszövetségről van szó], addig kipróbáljuk, hogy hogyan működik a kapcsolat köztünk. Paul a jelenlegi csapatom mellett fog működni, és nagyon várom, hogy tanulhassak a tapasztalataiból.”

A svájci média értesülései szerint Roger egész héten erőnléti edzéseket végzett, és Annacone is jelen volt már az edzések egy részén. Ez utóbbi a bejelentésből is kiderül, mivel az egy hosszabb próbaidőszakról szól, nyilván töltöttek már egy kis időt egymás társaságában, hogy hivatalosan is bejelenthető legyen az együttműködés.

Annacone Sampras edzője volt 1995 és 2001 között, illetve 2002-ben is, ekkor már csak részmunkaidőben, így gyakorlatilag az egyetlen edző, akinek van tapasztalata az olyan helyzetek kezelésében, mint amiben most Fed van. A Samprasszel töltött évek után Annacone előbb az Egyesült Államok Teniszszövetségével dolgozott, miközben Henmannek adott tanácsokat, majd 2006-tól az angol szövetséghez került, 2008-tól pedig ő a brit Davis Kupa csapat kapitánya.  Annacone már az év elején bejelentette, hogy novembertől lemond a szövetségnél betöltött tisztségéről, és a csapatkapitányi posztjáról is, már ekkor is voltak olyan pletykák, hogy viszont ezzel egyidejűleg Feddel felvette a kapcsolatot, és úgy tűnik, hogy ezek a hírek igaznak bizonyultak.

Annacone egyébként 47 éves, egy 15 és egy 21 éves gyereke van, akik az ex-nejénél laknak, így PA gyakorlatilag azt csinál, amit akar. A hírek szerint Torontóba és Cincinattiba is jön, hacsak addig valamelyik iker ki nem utálja 😉 😀

Bízzunk benne, hogy megtalálják egymással a közös hangot, és ki tudnak hozni még egy-két jó évet Rogerből 😀

Advertisements