Címkék

, , , , , , , ,

A hétvégén nemcsak pancsikolás, meg focinézés volt (ez utóbbiról lesz még bejegyzés 🙂 ), hanem teniszeztek is.

Davis Kupa forduló volt ugyanis, ami rajtam kívül max. két embert érdekelt, de éppen ezért néhány szó erejéig emlékezzünk meg róla 🙂

Franciaország Spanyolország ellen lépett pályára, már eleve is kétesélyesnek tűnt a forduló, a franciáknál Monfils, Llodra, Simon, Benneteau állt szemben Felivel, Verdával, Ferrerrel és Nicóval. Franciaországban. Keménypályán.

De arra, ami történt, azt hiszem kevesen számítottak: a spanyolok 1957 óta először veszítettek el úgy egy Davis Kupa fordulót, hogy nem nyertek egy meccset sem.

Az alaphangot LaMonf adta meg, aki két megnyert szett után elbohóckodta a következő kettőt Ferru ellen, de valamilyen csoda folytán hozta az ötödiket. Aztán jött Llodra, aki négy szettben verte a kissé indiszponált, sokat hisztiző Verdát.

Így aztán Feliverdának muszáj volt megnyernie a párost, ha még reménykedni akartak vasárnap: azonban Llodra és Bentó négy szettben kiverték a spanyolokat.

Franciák.

Az utolsó nap tehát már csak formalitás volt, el is veszítette mind Nico, mind Feli a maga meccsét. 5-0, így biztos, hogy idén nem a spanyolok nyerik a Davis Kupát. Mivel nagyjából minden mást igen, a teniszen kívül is, így gondolom, emiatt nem fognak különösebben bosszankodni 😉

A franciák ellenfele az elődöntőben Argentína lesz. Nalby ugyanis Moszkvába jött, és bár alig játszott hivatalos teniszmeccset majdnem egy éve, győzött.

Előbb a szintén sérülésből visszajövő, és meccshiánnyal küszködő Kolját győzte le, majd a mindent eldöntő ötödik mérkőzésen Misával szemben is diadalmaskodott.

Persze, a továbbjutás nem jöhetett volna létre, ha Schwank és Zeballos nem győzi le meglepetésre a Kolja/Kunyicin duót. Mindenesetre Argentína Delpike és Monaco nélkül is a négy között.

A csehek Chilével játszottak Chilében, nem volt jelen sem Radek, sem TBird, sem Gonza. A csehek nyertek 4-1-re.

Az ellenfelük az elődöntőben Szerbia lesz, a Djokó vezette szerbek szintén 4-1-re győztek a Marinka által vezetett horvátok ellen. Sajnos a talákozó most sem volt mentes a politikai felhangoktól (nem a játékosok részéről), de maguk a meccsek rendben lezajlottak. A horvátok egyetlen győzelmét Marinka hozta Troickij ellen, Djokótól viszont nagyon simán, három szettben kikapott, ez nem túl jó dolog. A szerbek először jutottak DC elődöntőbe.

Hm. Azt hiszem ez kemény küzdelem lesz 😉 😀

Reklámok