Címkék

, , , , ,

Rafa újabb kemény meccsen van túl: ezútal Philipp “Igen Figyelemreméltó” Petzschner késztette öt szettre.

Aki már látta 4P-t játszani füvön, az annyira nem volt ettől meglepődve: Philipp jó játékos, csak egy kissé… fogalmazzunk úgy, hogy fejben nem túl erős 😉

Ehhez képest ma teljesen összeszedett volt, nem voltak igazán váratlan összeomlásai, legfeljebb csak a végén, de akkor már fáradt volt.

Mindenesetre három szettig Philipp teljesen partiban volt Rafával. Sőt. Rafa nem igazán tudott Philipp szerváival mit kezdeni, míg 4P pedig kifejezetten jól fogadott, így kettő-egyes vezetést szerzett.

A harmadik szett végén azonban már látszott, hogy 4P kezd fáradni, az előző két meccse is öt szettes volt, valamint párosban és vegyes párosban is játszott, nem bírta a végére a terhelést.

Így igazából már a negyedik szett elején látható volt, hogy mi lesz ennek a vége, azonban Rafának sikerült egy kicsit érdekesebbé tenni a dolgokat.

Már a harmadik szett végén is kikérte konzultációra a trénert (a karját nézték akkor), majd szólt, hogy a szett végeztével igénybe venné az MTO-t, azonban a szett végén úgy döntött, hogy mégse. Aztán a negyedik szettben 1-1-nél mégis amellett határozott, hogy kell a tréner, de ekkor már a combját masszírozták. Nem is lett volna ezzel gond, attól eltekintve, hogy mindez Philipp szervagéme előtt történt, aki az MTO-t követően szépen el is veszítette azt.

Mielőtt bárki nekem esik: nem azt vonom kétségbe, hogy tényleg szüksége volt a trénerre, viszont az időzítés nagyon nem volt szerencsés, különösen, hogy a szettek közötti szünetben is nyugodtan kikérhette volna.

De ezzel még nem értek véget a Rafával kapcsolatos történések: az ötödik szettben Mourier hivatalosan figyelmeztette Rafát pályán kívüli, játékkal kapcsolatos tanács elfogadása miatt. A bíró már korábban is szólt egyszer Rafának, még a második szett végén, hogy Uncle Toni fejezze be az utasítások adását, aztán az ötödik szettben ezt már hivatalosan tette.

Rafa a meccs után azt mondta, hogy egy ideje már fájnak a térdei, de Monte Carlo után új kezelési módszert alkalmaztak a bal térdén, ami nagyon bevált, azonban a jobbra még nem volt ideje, így arra Wimbledon után akar sort keríteni, ezért nem vesz részt a franciák elleni Davis Kupa fordulón. A figyelmeztetéssel kapcsolatban akként nyilatkozott, hogy valóban volt már olyan, hogy Uncle Toni kicsit sokat beszélt, de most nem erről volt szó, csak biztatta őt. Mindenestre beszélni szeretne majd a szupervizorral, hogy tisztázzák ezt a dolgot.

A sajtótájékoztatón elhangzottakból kiindulva Philipp meglehetősen kiakadt Rafára az ápolás miatt.  Philipp azt mondta, hogy ő Rafa mozgásán nem látta, hogy baja lenne, és szeretne egyszer egy ilyen sérülést magának, viszont az ő koncentrációját meglehetősen megzavarta. Ez utóbbi miatt elsősorban azért magára volt dühös. Mindenesetre abban nem tud nyilatkozni, hogy Rafa tényleg sérült volt-e vagy sem, de mindenki tudja, hogy mindig van valami baja a térdével.

Ó, Philipp, kár, hogy olyan ritkán látunk. Több szempontból is 😉 🙂 (Itt jegyezném meg, hogy aki talál jó képet 4P-ről, az ne fogja vissza magát, és linkelje be a kommenteknél 😉 🙂 )

A másik két favoritnak ennél egyszerűbb meccsek jutottak: Robin most épp Bellucin gázolt át, sok mindent ehhez a meccshez nem lehet hozzáfűzni, Ferrer jön, nagy jövőt neki se jósolok. Mari pedig Simonnal játszott, aki még csak igyekszik visszatalálni a játékához, azonban két szett hátrányban már tudott felszabadultan játszani, és nagyon élvezetes szettet hoztak össze a fiúk.

Na, ki ő? ;):)

Sam Q-nak meg kellett dolgozni a Malisse elleni sikerért, és ötödik szett 6-6-nál kellemetlen flashek ugrottak be, de szerencsére Sam 7-7-nél brékelte Malisse-t, így mindössze 9-7-tel vége lett a meccsnek 😉

Harmadik kör

[2] R Nadal (ESP) d [33] P Petzschner (GER) 64 46 67(5) 62 63
[4] A Murray (GBR) d [26] G Simon (FRA) 61 64 64
[6] R Soderling (SWE) d [25] T Bellucci (BRA) 64 62 75
[9] D Ferrer (ESP) d J Chardy (FRA) 75 63 46 36 75
[10] J Tsonga (FRA) d T Kamke (GER) 61 64 76(1)
[32] J Benneteau (FRA) d F Fognini (ITA) 64 61 46 63
P Mathieu (FRA) d T De Bakker (NED) 76(5) 76(6) 67(8) 64
[18] S Querrey (USA) d X Malisse (BEL) 67(4) 64 62 57 97

Reklámok