Címkék

,

Akkor nézzük a sorsolást egy kicsit részletesebben 🙂

Fed negyed:

Fed Fallával kezd, az RG és Halle után immár a harmadik tornán kerülnek össze egymással. Szerintem mindketten felnyögtek, amikor meglátták egymás nevét 😉 Fed a második körben* a Bozoljac-Massu meccs győztesével találkozhat, majd a Tipszi/Clément/Luczak/Robredo négyesből valakivel. Tipszi úgy néz ki, kezd magára találni, döntőzik ‘s-Hertogenbosch-ban, szóval ő akár még kellemetlen is lehet. A negyedik körben Feli vagy Melzer tűnik befutónak, de igazából ez az a kör, ami megjósolhatatlan.

Szóval Fed negyede nem állít megoldhatatlan akadályokat Fed elé, inkább az ellenkezője az igaz (kivéve ha Tipszi beindul 😉 ). Ami nem feltétlenül jó hír, mert a negyeddöntőben nagy valószínűséggel Berdych érkezik, aki viszont gáz. TBird eleve is jó volt füvön, a felturbózótt TBird pedig nem tudom mire lehet képes, de őszintén szólva, jobban örülnék, ha nem is kellene megtudnom 😉 Berdychet legfeljebb Waw akadályozhatja meg, de Wawnak a fű nem igazán fekszik.

*Fed utóbbi időben mutatott munkásságára tekintettel az esélylatolgatásnál figyelembe kellene venni azt is, hogy mégis melyik Fed fog a pályára lépni. Mivel ennek megjóslása kissé nehézkes, ezért akár az is történhet, amit leírtam, meg annak a homlokegyenest ellenkezője is.

tipp: Fed vagy TBird

Djokó negyed:

Höhö. Djokó O. Rochusszel kezd, és bár Nolénak manapság minden meccs egy kihívás, itt nem hiszem hogy olyan nagy gondjai lesznek, O. Rochus nem igazán füves játékos. Ezután a meccs után a Chela/Dent meccs nyertese következhet, aztán egy tingli-tangli kör, majd ha Lleytonnak sikerül a hallei formáját átmentenie, akkor Lleyton, és itt véget is érhet Djokó Wimbledonja.

Ebben a negyedben tartózkodik még Marinka, PEHK, Llodra és Roddick, közülük egy fog Lleytonnal megbírkózni az elődöntőért, aki nagy valószínűséggel Roddick lesz, bár ARod nem mondhatja el, hogy könnyű sorsolása lenne: Llodra a második körben, PEHK a harmadikban, Marinka vagy Mardy a negyedikben… kemény menet lesz.

tipp: Lleyton

Mari negyed:

Mari Hajekkel kezd, majd a Koubek/Nieminen meccs győztese jöhet. A harmadik körre tippelni se tudok, de még mindig inkább Simon, hiába nem játszott gyakorlatilag az évben. A negyedik körben elvileg Sam Q-nak kellene érkeznie, ha addigra Sam nem hisztizik be, ez már akár meccs is lehet. Sam helyett még Szunyi is befuthat, bár sajnos ő az utóbbi időben nem játszik túl jól. Mari a negyeddöntőben nagy valószínűséggel a Verda/Tsonga/Almagro négyesből találkozik majd valakivel. Szerintem Mari sorsolása ideális: szépen, fokozatosan nehezedő ellenfelek, akik ugyanakkor nem igazán veszélyesek rá.

Tipp: Mari

Rafa negyed:

Rafa Nishikorival kezd, ami még nehéz meccs is lehetne, ha 2008-at írnánk, jelen pillanatban Kei azonban semmi veszélyt nem jelent, lassan egy éve sérüléssel bajlódik (műtötték a kezét), és a visszatérés nem igazán megy neki, RG-n Djokótól, Queensben Ricsitől kapott ki simán, Eastbourne-tól pedig sérülés miatt visszalépett. Aztán a Haase/Blake meccs győztese következik, nem vagyok a magam részéről meggyőződve, hogy ez Blake lesz, sérülés miatt sokat kihagyott, és sose volt jó füves. Aztán Gulbisnak kellene érkeznie, azonban kérdés, hogy mennyire jött rendbe a sérülése, hogy egyáltalán mennyit tudott készülni erre a tornára, de talán még így is el kellene jutnia Rafáig, bár Kubot okozhat meglepetést. A negyedik körben Isner jelenthet legyőzésre váró akadályt, bár Big John eléggé megjárta: Mahut-val kezd, és nem lennék meglepődve, ha itt be is fejezné. Isner nem játszott felvezető tornát, Mahut pedig fűspecialista, túl van már három kvalis meccsen, és szerintem az őrületbe fogja kergetni Isnert. Ha Isner Mahut-n túljut, akkor viszont el kellene jutnia Rafáig (Misa nem igazán jó füvön), ahol aztán ugyanaz lesz, mint az eddigi két meccsükön.

Rafa számára a kihívások ezután kezdődnek majd: a papírforma alapján ugyanis Rafa-Robin negyeddöntőnek kellene lennie. Ebben a legnagyobb akadályt személy szerint a Robin-Ginepri meccsben látom, ami rögtön első fordulós meccs, Robint nem kényeztették most el… Ha Gineprin túljut, akkor viszont nem lenne szabad gondjának lennie  Rafáig.

Tipp: Rafa vagy Robin

Hétfőn nekünk délután kettőkor a Fed-Falla meccsel kezdünk 🙂

Advertisements