Címkék

, , ,

Felül kellett bírálnom azon elképzelésemet, hogy csak akkor lesz külön bejegyzés, meg kép Fedről, ha végre tornát nyer, mivel tekintve a helyzetet, lehet, hogy nagyon sokáig Fed képek nélkül maradtunk volna. Vagy akár végképp.. 😉 🙂

Szóval azt hiszem vissza kell térnem a tavaly Miami környékén egyszer már elért zen szurkolói állapotomhoz, és ami Fedet illeti, a hangsúly a továbbiakban áthelyeződik a “milyen pólót vett fel a gyakorláshoz?“, “milyenre vágatja legközelebb a haját?”, illetve “lesz-e fénykép a gyerekekről egy éves szülinapjukon?” kérdések boncolására.

Ami a teniszhíreket illeti, lehetséges, hogy átalakulunk Rafa-bloggá, tekintve, hogy Fed képletes kidőlésével nem maradt senki, aki megakadályozhatná, hogy Rafa begyűjtse Wimbledont, Torontót. Cincinnatival már lehet esetleg gondja, de egy elődöntő ott is kinéz*.

Így tehát, Fed kép következik az ez évben második olyan trófeával, ami pont úgy néz ki, mint amit a győztes kapott, így a valóságtól jobban elrugaszkodott drukkerek akár azt is elképzelhetik, hogy ő nyert.

Ami a meccset illeti Fed már teljesen perfekt az elveszített meccsek utáni sajtótájékoztatók adásában:

“Meg vagyok elégedve azzal, ahogy játszok. Nem jó érzés, hogy ma nem sikerült győznöm, de úgy gondolom, hogy jól játszok. Ez a vereség nem aggaszt egyáltalán. Nagyon várom már a kövekező hetet. Szerintem jól sikerült ez a torna.”

Nem tudom, mintha szó szerint ezt mondta volna Madrid után is… 😉 🙂 /Bár hozzá kell tennem, hogy a “jó játék” és a “jól sikerül torna” fogalma alatt valószínűleg eltérő dolgokat értünk 😉 /

“Nehéz meccs volt. Úgy érzem, nem voltam túl szerencsés ma. Természetesen az első szettben, ahogy sikerült a brék, akkor meg én voltam szerencsés. A második szettben, amikor hárította azt a bréklabdát, akkor meg ő volt szerencsés. Szóval az a pont nagyon nehéz volt, különösen, hogy 0-40 volt előtte. Szóval az egy nehéz helyzet volt, és utána nem játszottam egy jó TB-t, a harmadik szettben pedig jobban játszott, mint én. Szóval az ő részéről jó meccs volt.

Hát igen, Rog. Az 0-40-ről sem sikerült hozni a bréket nekem is fájt…

“De voltak jó pillanataim is. (Juhééé! 😉 🙂 ) De a legfontosabb ütéseim nem jöttek akkor, amikor kellett volna. A szervám és a tenyeresem nem működött akkor, amikor kellett volna. Emiatt nehezebb dolgom volt, meg egy kis balszerencsém is, és így nehéz volt Lleyton ellen.”

A szemfüles újságírók azt is megkérdezték, hogy de miért nem volt most olyan jó a szerva, miközben eddig jól működött. (Ami ugyan nem teljesen igaz, mert már 4P ellen sem volt az igazi.)

“Ez egyrészt a napi formán múlik, másrészt ez már a negyedik egymás utáni nap volt, amikor meccset játszottam, és ugyan könnyű meccseim voltam eddig, de azért fizikailag ilyenkor már nem vagyok annyira friss, érzem egy kicsit a lábamban, érzem egy kicsit a hátamban.”

Ezen kívül Lleytonról szerintem többet beszélt, mint saját magáról (nagyon jól játszott, ő volt a jobbik játékos a mai meccsen, ezért teljesen megérdemelten nyert, és különben is látjátok, hogy egy volt GS-bajnokot és első helyezettet sohasem szabad leírni? Na jó, asszem nem csak Lleytonról beszélt 😉 🙂 ), és aztán a sajtótájékoztató végén volt egy értelmes újságíró is, aki végre a fontos dolgokra is rákérdezett.

Milyen lesz az idei wimbledoni ruha?

“Fehér lesz. Nagyon fehér. Semmi őrült dolog. Mindenki úgy gondolja, hogyha Wimbledon, akkor valami különlegessel készülök. De néha a kevesebb több. Azt hiszem, ebben az évben erről lesz szó.

Na, ne már.

Nike. ezt. nem.gondolhatjátok.komolyan.

Most min fogunk így szórakozni???

Lleytonnak pedig hatalmas grat, jó látni, hogy két csípőműtét, rengeteg kihagyás után is játszik, nem adta fel, annak ellenére, hogy a mezőny elment mellette, és nincs igazán esélye arra, hogy újra GS-t nyerjen, vagy hogy egyáltalán ott legyen a végelszámolásnál. De ezt helyre tudta tenni magában, és továbbra is veretlen a füvön játszott döntőket illetően.

Remélem kap egy normális sorsolást Wimbledonban.

*Természetesen olyan váratlan események, mint hogy egy elszabadult műhold pont a fejére esik előfordulása esetén a változtatás jogát fenntartjuk.

Advertisements