Címkék

, ,

Az elmúlt 52 hétben két GS-t nyertél, egy GS-döntőt játszottál, és az a játékos, aki most az első, csak egy GS-t nyert. Mit gondolsz, a jelenlegi pontszámítási rendszer megfelelő?

Igen, az, csak nem egyszerű. Nem lehet előre kiszámítani, hogy meddig maradsz első. Ez olyasmi, ami gyorsan jöhet és gyorsan mehet. Nem egyszerű a játékosoknak, hogy a ranglistahelyezés olyan gyorsan és néha drasztikusan változhat. Rafa és én, főként én, már hozzászoktunk ahhoz, hogy elsők vagyunk, így nem nehéz az élen maradni, és szinte természetesen jön. De igazából ez nem így van, a dolgok gyorsan változhatnak. Jelen pillanatban két GS-győzelmem van és van Masters 1000-es győzelmem is. De aztán rájössz, hogy ez nem ilyen egyszerű. A média nagy ügyet csinál a ranglistahelyezésből. Például ott van Rafa. Akiről tavaly azt írták, hogy mennyire jó. A Roland Garros előtt fantasztikusan játszott. Aztán másfél hónap múlva nem volt RG és Wimbledon címe, és az emberek arról kezdtek el beszélni, hogy visszajön-e valaha még, fog-e egyáltalán még teniszezni a térdproblémái miatt. Pedig igazából csak annyi történt, hogy kihagyott hat hetet, és közben hatalmas ügyet csinált a média ebből. Úgy gondolom, hogy aki az első, az meg is érdemli azt, mert a ranglista egy teljes évet ölel fel, és bizonyítja, hogy a sajtónak nem volt igaza. Leírták, arról beszéltek, hogy nem játszik jól. De csak kellett, hogy legyenek jó eredményei, döntők, mégha nem is győzött, hogy olyan helyzetbe tudja hozni magát, hogy át tudja venni a vezetést. Remélem, ez így érthető.

szólt Fed.

Igen, érthető.

Csak néhány megjegyzésem lenne.

1. Az első helyett a második hely, ezt nem nevezném drasztikus változásnak, de hát nyilván ez nézőpont kérdése 😉 Tudjátok a második csak egyik másik szó arra, hogy vesztes 😉 🙂

2. Rafa tényleg olyan helyzetben hozta magát, de azért ne essünk tévedésbe: ez senki máson nem múlt, mint rajtad. Ha nem sikerült volna három ezres tornán az első, második, és harmadik körben kiesni, illetve nem sikerült volna az egy hónapra jutó meccsek számát a nullához közelíteni, Rafa fejre állhatott volna sem veszi át az első helyet az RG végeztével. Szóval remélem ezt tisztáztuk.

3. Úgy látom a sajtó még mindig public enemy nr 1.

4. A 287 emlegetését gondosan elkerüljük. Mintha nem is lenne 😉

4. Nem tudom, most örüljek-e annak, hogy a szellemi fejlődés következő lépcsőfokára lépett, amikor is mindenféle hiszti nélkül sikerült tudomásul venni az események ilyen alakulását, és még a világ vége sem jött el, vagy kezdjek el aggódni, hogy semmi durca, semmi nehogy másodiknak hívjanak, a GS-győztes a minimum-kifakadás?

Ez utóbbi kérdés megválaszolásában lehet, hogy segítséget nyújt az sajtótájékoztató további része, amelyben kifejtette, hogy sajnálja, hogy nincsen egy ikertesója, mert akkor már rég Dél-Afrika felé vette volna az irányt.

De aztán Esz rávilágított, hogy ehhez valójában ikertesó sem kell, szóval csak legyünk hálásak 😉 🙂

Úgyhogy hálás vagyok 😉 🙂

Reklámok