Címkék

, , , , , , ,

Ma is izgalmas napra ébredtünk, rengeteg kérdésre kaphatunk választ az RG 11. napján.

Így például arra, hogy Nico a tiltott szerekhez nyúlt-e az elmúlt három hétben, annak érdekében, hogy ne csak egy szett erejéig bírja fizikailag a lépést tartani Rafával. Hanem esetleg kettőig 😉 És ha a válasz nemleges, akkor arra, hogy most sikerül-e hoznia azt az egy szettet.

A másik negyeddöntőben pedig szurkolhatunk azért, hogy Jürgen bekerüljön karrierje első GS elődöntőjébe (higgyétek el, ő se érti, hogy mit keres itt), és ezzel előálljon az a helyzet, hogy Rafa úgy jut be a döntőbe, hogy nem játszott top 20-sal addig.

Szóval izgalmak,  izgalmak.

És néha töröljünk le azért egy-egy könnycseppet 😉 🙂

Adós vagyok még egy tegnapi eredménnyel, amiről igyekeztem úgy tenni, mintha nem történt volna meg, de most már muszáj lesz szembe nézni vele : Berdie kivégezte Misát három szettben, így ő lesz Robin ellenfele az elődöntőben. *ideges*

Este majd jövök a Fed sajtótájékoztató fordításával, addig is dióhéjban.

Nem tudom, hogy mi volt az ok: az a tény, hogy rájött végre, hogy nem a legjobb módszer egy-egy vereség után rögtön elmenni a sajtótájékoztatóra, és most inkább átadta a terepet Robinnak, ő pedig csak két órával a meccs után tudta le ezen kötelességét, vagy a tény, hogy nagyon rendben van minden körülötte az utóbbi időben, de meglepően nyugodt volt. Még poénkodott is. És nem volt (nagyon) letörve.

Azt mondta, hogy leginkább azt sajnálja, hogy nem sikerült a címvédés, mert úgy érezte, hogy meg lett volna a tenisze hozzá. Rákérdeztek persze az SF sorozatra, meg az első helyre is, de nem úgy tűnt, mint akit ezek túlzottan érdekeltek volna (már az RG előtt is volt olyan nyilatkozata, amiből azt szűrtem le, hogy nem annyira fontos neki a 287), büszke volt a 23-ra, aztán kb. ennyi.

A meccsről azt mondta, hogy két dolog miatt veszítette el: Robin miatt, és a körülmények miatt. Az utóbbiról azt mondta, hogy bár mindkettejüket érintette, de neki nehezebb volt, mivel Robin olyan erővel üti a labdákat, hogy ezeken a körülményeken is át tudott ütni, neki viszont nagyon hiányzott az a 5-10 km/óra amitt elvett tőle az eső. Azon is lamentált, hogy a salakos négy vereségéből három esős meccs volt, de ezzel nem tud mit kezdeni, ilyen körülményekre nem lehet gyakorolni.

Dühös volt egy kicsit magára, hogy a második szett elején nem koncentrált eléggé, az esőszünet szintén nem tett jót neki, ott is elkalandoztak a gondolatai. Egyébként meg sokat dicsérte Robint, és még Delpit is emlegette. Azt mondta, hogy jön a fű, ott azért neki könnyebb, ezt pedig megpróbálja jövőre újra.

Nagyjából ennyi volt a lényeg.

Advertisements