Címkék

, , , , , , , , ,

A tegnapihoz hasonlóan borzasztó idő volt ma is Párizsban, 14-15 fok, hol jobban, hol kevésbé szemerkélő eső, ráadásul még a szél is fújt. Szóval a körülmények miatt mindenki csak a túlélésre játszott, nem számíthattunk túl nagy színvonalra.

Fed egy újabb meglehetősen eseménytelen meccsen van túl, de úgy érzem, hogy csak azért kíméltek minket eddig, hogy legyen erőnk elviselni az elkövetkezendőket 😉

Az első szettben Fed sokkal gyorsabban alkalmazkodott a szélhez, mint Waw, egy brékcsere után Fed még kétszer brékelt, így lett 6-3. A második szettben Fed beragadt a rajtnál, és odaajándékozott egy bréket Stannek. Egyébként sem játszott ebben a szettben túl acélosan, de nem is igazán kellett, mert aztán Waw szépen visszaajándékozta a bréket, és végül TB lett a dologból, amelynek a végén Fed összekapta magát, és szépen kiszerválta. STM összetörte az ütőjét dühében, majd ennyi volt a meccs.

A meccs után Fed azt nyilatkozta, hogy nehezek voltak a körülmények, a szél kavargott, ezért nem igazán lehetett kiszámítani, hogy mikor milyen ütések lennének a jók, és emiatt nagyon fontos volt a jó első szerva.

Egyébként meg van elégedve a torna első hetével, úgy érzi, hogy jó formában van, az eddigi meccsein már kapott mindent (napot, szelet, esőt, meleget, hideget), és nem voltak 6-0 6-0 6-0-ás győzelmek, így nem érzi úgy, hogy hátrányban lenne amiatt, hogy nem voltak még igazán “nagy” meccsei.

Ez utóbbi azonban aligha fog sokáig hiányozni Fed idei RG repertoárjából, ugyanis a nyolc között ezen úriember következik:

Igen, sajnos idén már a nyolcaddöntőben találkozik a két tavalyi döntős, mint már többször említettem, elcseszett egy sorsolás volt ez… 🙂

Robin továbbra is nagyon jól játszik, ma Marinkát búcsúztatta három szettben, amiből csak az első volt kicsit izgalmasabb, egyébként Marinka nem igazán tudott mit kezdeni Robin ultra-aggresszív játékával.

Ami különösen nyugtalanító lehet a még versenyben maradtaknak: Robin hálójátéka sokat fejlődött, és úgy tűnik, hogy kezdi megtanulni, hogyan kell szélben játszani. És emellett egyszerűen látszik rajta, hogy egyetlen egy dolog érdekli őt itt: meg akarja nyerni. Az egészet.

Egy biztos: piszkosul jól kell játszania annak, aki meg akarja állítani.

A nap harmadik meccse még kevesebb izgalmat hozott: Jowillie egy szettet bírt Misa ellen, majd miután 6-2-re elveszítette, feladta a meccset. Jo már a De Bakker meccsről is bicegve jött le, és nem jött rendbe azóta.

Misa a Mari/Berdie meccs győztesével játszhat majd, egyelőre még nem tudjuk, hogy ki lesz az, bár nagy valószínűséggel Berdie (2-0-ra vezet).

Szegény Mari valami hihetetlenül megszívta az idei RG-vel: Ricsi, Chela, Bagda, majd most a kirobbanó formában játszó Berdych. És mindez azzal megspékelve, hogy játszott egy öt-, egy négy- és még egy négyszettest, ráadásul az esőszünet miatt három egymást követő napon kellett pályára lépnie. Ma is egyedül a Mari-Berdie meccs volt az, amit az eső érintett, volt egy félórás szünetük is, a pálya teljesen elázott, Mari egyáltalán nem tud mozogni rajta…

Csak azon aggódom, hogy általában a teniszistenek vissza szokták adni az ilyen pechszériákat, és ugye nemsokára áttesszük a székhelyünket egy zöldebb helyre… ahol egy bizonyos Fürtöskének is vannak érdekeltségei… 😉

——————————————————————————————————–

Be tudták végül fejezni a meccset: Berdych megnyerte a 3. szettet is két brékkel, 6-3-ra. Végig Berdie volt a jobb játékos, azt kell mondanom, hogy félelmetesen jól játszik. Nagy grat neki, és nem hiszem, hogy Marinak bármi szégyenkeznivalója lenne: kijött a poszt-AO depijéből, és bizakodva várhatja a füves szezont.

Negyedik kör

[1] R Federer (SUI) d [20] S Wawrinka (SUI) 63 76(5) 62
[5] R Soderling (SWE) d [10] M Cilic (CRO) 64 64 62
[11] M Youzhny (RUS) d [8] J Tsonga (FRA) 62 (visszalépett)

[4] A Murray (GBR) vs [15] T Berdych (CZE) 46  57 36

Advertisements