Címkék

, , , , , , , ,

A hetedik napon elkezdtek kiesni olyanok is, akiknek az előzetes várakozások alapján nem kellett volna még kiesniük.

Na jó, RAndy pont nem ez a kategória volt, de azért az, ahogyan kiesett, mégiscsak meglepő volt. A-Rod ugye inkább Hawaii partjain töltötte a májust, semmint a salakban szenvedve, és egyetlen salakmeccset sem játszott az évben mielőtt Párizsba érkezett volna. Nieminen ellen öt szettben, Kavcic ellen négy szettben küzdötte magát tovább, és azt nagyon nem foghattuk volna rá, hogy összeállt a salakjátéka. Már ha van neki ilyen 😉 🙂 (Bocs, Andy! 🙂 )

Gabashvili pedig a selejtezőből érkezett, szóval ma már a hatodik meccsét játszotta, és valami oknál fogva így 25 évesen hirtelen összeállt a feje. Merthogy a játéka alapján nem 100-on kívül kellene tartózkodnia, ezt eddig is tudtuk, de szegény a headcase-ség alapdefiníciója, vagy még ennél is több.

Komolyan nem értem, hogy működik ez: egyszercsak felkelt reggel és eldöntötte, hogy nem lesz többet lúzer? 😉 🙂

Persze, rizikós játékot játszik Gaba, de ezen az RG-n eddig nem akar elkezdeni hibázni, így A-Rodnak esélye sem volt megfordítani a meccset.

De azért az, hogy RAndy három, ennyire sima szettben kapott ki, mégiscsak meglepő. Mert Gaba akárhogy is nézzük a 114. a ranglistán, és nem véletlenül az…

De nagyon aranyos volt 🙂

Az Armadának sem volt túl jó napja, hiába volt a jó szereplés a masterseken, az RG-n márcsak három spanyol van versenyben.

Először is Ferrer búcsúzott Melzer ellen, méghozzá úgy, hogy szettet sem nyert. Nem igazán tudok mit hozzáfűzni ehhez.

De ezzel még nem ért véget: egy Szunyival is kevesebbek lettünk. Ő mondjuk legalább öt szettben harcolt, de már azt sem értettem, hogy egyáltalán miért lett öt szett, nem hogy azt, hogy miért esett ki… Merthogy az ellenfél a félelmetes Ginepri volt…

Aki egyébként jól játszott, csak hogy politikailag korrektek legyünk 😉

És aki az utolsó amerikai, aki még versenyben van.

Azt hiszem, ez az a pont, ahol szeretném kifejezni a hálámat, hogy nincsen Draw Challenge… 😉 🙂

A spanyolok napját Verda sem könnyítette meg: szintén egy öt szettes meccsbe bonyolódott Kohlsi ellen. Igazából nem tudom eldönteni, hogy melyik érzés az erősebb bennem: akadjak ki a teljesen elcseszett RG-felkészülésén, és azon a tényen, hogy öt szett lett ez a meccs, vagy legyek lenyűgözve, hogy megnyerte ezt a meccset azután, hogy tegnap is négy szettet játszott, és mert Kohlsi nem egy egyszerű ellenfél, pláne nem salakon.

Bár azt hiszem, úgyis mindegy, mert jön Nico, és lehet, hogy ő már sok lesz.

Ugyanis Nico az első körös szívroham után szépen, csendben halad előre, ma Dolgopolovot rendezte le, és megnyugodni látszik.

Az mondjuk más kérdés, hogy soha semmilyen körülmények között nem tennék Almára,  de lehet hogy csak én vagyon túl szkeptikus 😉

A harmadik még versenyben lévő spanyol köszöni szépen jól van, ma éppen Hewitt életét keserítette egy kicsit, bár nem lett akkora verés belőle mint amire számítottam, Lleyton jól tartotta magát, bár esélye sok mindenre nem volt.

A Rafa drukkerek egy része nem túl elégedett Rafa eddig nyújtott teljesítményével, a magam részéről vitatkoznék ezzel. Egyrészt nekem úgy tűnik, hogy Rafa meglehetősen ideges, de ez nem rossz jel, egyszerűen csak az látszik, hogy milyen nagyon akarja ő most ezt, másrészt pedig nekem elég egyértelmű, hogy éppen az erőbeosztás nem egyszerű művészetét próbálja meg elsajátítani, ami lehet hogy kevesebb földbedöngölést fog majd eredményezni a jövőben, viszont több évet jelenthet a karrierje szempontjából.

Szóval aggodalomra semmi ok.

Djokóról nem nagyon ejtettem eddig szót, ezért most pótolom ezt a hiányosságot: Djokó Hanescut verte négy szettben, a szerva még mindig csapnivaló.

De ennek nem lesz különösebb jelentősége elnézve az ellenfeleket, akik a negyedében maradtak… 😉

Misa is továbbjutott, Ljubi viszont búcsúzott Bellucci ellen, így a brazil lesz a következő spanyol áldozati bárány 😉 🙂

Harmadik kör
[2] R Nadal (ESP) – [28] L Hewitt (AUS) 63 64 63
[3] N Djokovic (SRB) – [31] V Hanescu (ROU) 63 36 63 62
T Gabashvili (RUS) – [6] A Roddick (USA) 64 64 62
[7] F Verdasco (ESP) – [30] P Kohlschreiber (GER) 26 63 63 67(1) 64
[22] J Melzer (AUT) – [9] D Ferrer (ESP) 64 60 76(1)
[11] M Youzhny (RUS) – V Troicki (SRB) 26 76(4) 62 63
[24] T Bellucci (BRA) – [14] I Ljubicic (CRO) 76(4) 62 64
R Ginepri (USA) – [16] J Ferrero (ESP) 75 63 36 26 64
[19] N Almagro (ESP) – O Dolgopolov Jr (UKR) 63 63 64

Reklámok