Címkék

, , , , ,

Fed újabb kellemesen eseménytelen meccsen van túl, igaz, az első szettben voltak megingások, de a végeredmény sosem volt kérdéses.

Az első szettben Falla jól játszott (igazából az egész meccs alatt nem lehetett rá panasz, tette a dolgát, ahogy kell), Fed meg hibázgatott, brékelte is egyszer Falla, de kiszerválnia már nem sikerült a szettet, Fed visszabrékelt, majd hozta a TB-t. Ezt követően kétszer is volt esőszünet, egyszer a 2. szettben, 2-1-nél, egy Fed bréket követően, majd a 3. szettben 0-1-nél. Az esőszünetek nem zavarták meg Fedet, szépen felvette a fonalat utánuk is, egyre javult a játéka, a végére már nagyon szép dolgokat mutatott.

Úgy összességében rendben volt minden, esős-szeles idő volt, sokszor volt szünet, Falla pedig salakteniszt játszott, ami jó hír, mert ilyennel se árt ismerkedni 😉 🙂

Vérivónk  közben most épp Dent lelkét taposta a sárba, igaz Dent valami rettenetesen játszott, így lett a 6-0, 6-1, 6-1, egy óra tíz perc alatt. Montanes ellen azért már aligha fog Robin így hengerelni, mint az első két meccsén, de nem is ártana már végre valaki olyan, aki azért tisztességesen tud játszani salakon, ne legyen aztán túl nagy a váltás…

Tsonga kissé felhúzta magát azon, hogy az első meccse rögtön öt szett lett, kis Jo-t söpörte le a pályáról, kis Jo hathatós segítségével. Marinka teljesen simán nyert Gimeno-Traver ellen, hasonlóképpen mint Berdych, illetve Waw a saját ellenfeleik ellen. Misa elszórakozott egy szettet Lacko ellen, GGL pedig ki is esett De Bakker ellen.

Szóval haladnak a dolgok, bár a mai esős idő miatt több meccset sem tudtak befejezni, így holnap elég nagy lesz a zsúfoltság, bár szintén esőt mondanak.

Van azonban olyan, akit a párizsi eső már nem izgat: Sam Q. ugyanis a Ginepri ellen elveszített meccsét követően, illetve aközben, egyszerűen besokallt: a meccs utáni ritka őszinte sajtótájékoztatón kifejtette, hogy amikor a harmadik szettben Ginepri brékelte, akkor azt érzete, hogy eddig, és nem tovább. Sem fizikailag, sem mentálisan nem bírta, és csak annyit szeretett volna, hogy minél hamarabb lejöhessen a pályáról.

Azt azért szeretném hozzátenni, hogy az első szettet ő nyerte…

Miután Sam Q. “csak mehessek már haza végre”  vágya teljesült, és az újságíróknak is elmondta, hogy merre mennyi, küldött egy SMS-t Isnernek, majd visszalépett a párostól, és hazarepült Kaliforniába.

Ja igen, még a twitterét is megszüntette…

Természetesen most a teljes amerikai sajtó azt szeretné megtudni, hogy mégis mi van, ami jogos, tekintve, hogy Sam Q. eddig jó éven van túl,  a 22. helyre jött fel a ranglistán, és esélye van bejutni a top 20-ba, fejlődött a játéka, négy döntőt játszott, ebből megnyert egyet, és Isnerrel még egy – két hete arról beszéltek, hogy megpróbálnak párosban bekerülni a top 8-ba év végére.

Ugyanakkor az is tény, hogy a salakos 1000 tornái nem sikerültek jól,  és emellett Rómával kezdődően, minden héten játszott, egyest és párost is, szóval nem csodálkozom azon, hogy pont az RG-re fáradt ki teljesen.

De azért, ez így elég bizarr volt…

[1] R Federer (SUI) – A Falla (COL) 76(4) 62 64
[5] R Soderling (SWE) – T Dent (USA) 60 61 61
[8] J Tsonga (FRA) – J Ouanna (FRA) 60 61 64
[10] M Cilic (CRO) – D Gimeno-Traver (ESP) 63 76(4) 62
[11] M Youzhny (RUS) – L Lacko (SVK) 67(8) 63 63 62
[12] T Berdych (CZE) – E Roger-Vasselin (FRA) 75 61 64
[20] S Wawrinka (SUI) – A Beck (GER) 61 64 64
[29] A Montanes (ESP) – T Kamke (GER) 63 62 61
T de Bakker (NED) – [32] G Garcia-Lopez (ESP) 63 36 76(5) 75
L Mayer (ARG) d J Benneteau (FRA) 67(4) 63 64 64
V Troicki (SRB) d C Ball (AUS) 64 63 63
J Reister (GER) d O Rochus (BEL) 62 62 76(5)

[4] A Murray (GBR) vs J Chela (ARG) 62 33 játék felfüggesztve
M Granollers (ESP) vs [25] M Baghdatis (CYP)  64 16 57 játék felfüggesztve
[17] J Isner (USA) vs M Chiudinelli (SUI) 67 55 játék felfüggesztve
F Fognini (ITA) vs [13] G Monfils (FRA) 26 46 75 64 55 áték felfüggesztve

Reklámok