Címkék

, ,

Megvan a holnapi OOP, és a szervezők a tavalyi év döntősének adták a megtiszteltetést, hogy a nyitómeccset játssza, úgy egy óra körül.

Jaj, nagyon remélem, hogy nem lesz gond, annyira-annyira utálom ezeket a sérüléseket…

Lévén, hogy tavaly Robin itt érte el karrierje eddigi legnagyobb eredményét, az Atp magazinja, a Deuce,  is róla jelentetett meg egy hosszú cikket.

A kedvencem a “higgyétel el, hogy Robin aranyos gyerek, nézzétek, van itt néhány ember, aki kedveli! ” rész volt 😉 🙂

“Sokat gyakoroltam vele az évek során.” – meséli  Jarkko Nieminen. “Ha jobban megismered, akkor közlékenyebb. Azt hiszem, mindig is nagyon tehetséges volt, és ezzel ő is tisztában volt. A saját elvárásai nagyon magasak voltak saját magával szemben, és így nagy volt a nyomás rajta. Most már jónéhány éve a profik között játszik, talán most már tapsztaltabb, jobban tudja ezt kezelni. És lassan összerakja a részleteket.”

“Nem egyszerű megérteni. Meg kell hozná ismerned. És ha megismerted, akkor rájössz, hogy rendes srác. Jó kapcsolatunk volt.”- nyilatkozta Carlsson, Robin ex-edzője.

Robin a legjobb barátom a versenyzők közül. Nagyon kedves srác.” – szólt Robert Lindstedt.

“Robinnak nagyon erős személyisége van.” – világosít fel minket Norman. – “Ki kell tapasztalni, hogy mikor lehet közeledni hozzá, de manapság már sokkal nyitottabb, mint régebben volt. Az elvárások is megváltoztak körülötte. Érdekes lesz látni, hogy hogyan kezeli majd a nyomást.”

Norman arról is beszámolt, hogy eleinte nehezen értették meg egymást, ő úgy gondolta, hogy Rob sokszor  azon  veszíti el a meccseit, hogy olyasmik vonják el a figyelmét, amiket nem tud befolyásolni: a közönség, a szél, és elsősorban a mentális hozzáállását akarta megváltoztatni.

“Sokat beszélgettünk, nagyon sok időt töltöttünk együtt. Biztos vagyok benne, hogy már nagyon unta hallani a hangomat. Aztán egy héttel a Roland Garros előtt odajött hozzám és azt mondta: Most már értem. Most már igazán értem, hogy miről beszéltél. “

Azt is megtudhattuk, hogy Robinnak kicsi korától kezdve lételeme volt a versenyzés, gyűlölt veszíteni, és tisztában volt vele, hogy sokat érhet el. Valamint hogy mindent a részletekeig kielemez, és mindig új dolgokat akar tanulni.

Van a cikkben még egy fantasztikus leírás arról, hogy milyen volt Robin bemelegítő edzése a Rafa elleni meccs előtt, libabőr…

Egyébként a “Robin barátokat szerez” – mozgalom tovább robog, most épp Bagda van soron (még Nizzában):

Cukik 😀

Ja, és Robin énekel is, az RG visszahozta a híres karaokét, azonban valamiért nem érhető el a link, nem értem… 😉

Van helyette viszont fotózás az RG előtt: Robin mosolyog, de megkérik, hogy nézzen szigorúan… awww….

*Mini-kifakadás következik*

Annyira elegem van abból, hogy örökké Fed ágán/negyedén van, olyan jó lenne végre szurkolni neki, hogy minél messzebb jusson. Bár ez most nem igazán aktuális, de remélem, hogy valamennyire össze tudja magát szedni, és nem fogja nekem elveszíteni a holnapi meccset… Meg persze, lehet, hogy mire odajutunk, már teljesen nyugodtan szurkolhatok Robinnak 😉

Szóval hajrá Ha Megismered, Tök Rendes Vérivóm,  látni akarom azokat a büntető tenyereseket! 😀

Reklámok