Címkék

, , , , ,

Kuzzie és Rog megtették a magukét: sportosan elegánsan (na jó, Kuzzie esetében csak sportosan 😉 ), csinosan, kissé halálra vált ábrázattal kisorsolták az idei RG párosításait.

Őszintén remélem, hogy Fed magával vitte a fényképezőgépét, és minden apró mozzanatát megörökítette ennek az eseménynek 😉 🙂

Nézzük, hogy Kuzzie mit hozott össze a fiúknak:

Fed-negyed: Fed a 71. Peter Luczakkal kezd, akivel korábban még nem játszott, ám az a tény, hogy ausztrál a srác, és a nevét  mégcsak nem is láttam felbukkani a salakszezonban, reményre ad okot, hogy talán nem búcsúzunk már az első körben 😉 A 2. kör viszont már neccesebb lehet: a Tipszi/Falla meccs győztese jöhet, Falla jó salakos, míg Tipszi játékstílusa nem fekszik Fednek, és mint valaki az egyik fórumon megjegyezte: Tipszi bármilyen tornán és bármilyen borításon a legeslegsötétebb ló, ami csak létezhet 😉 🙂 A harmadik körben Feli vagy Olivier Rochus következhet, ha túljutnak kvalis ellenfeleiken,  egyikőjüknek sem örülünk annyira, Feli jó formában van, Rómában kifejezetten szép és eredményes salakteniszt játszott, Fed Tipszihez hasonlóan vele sem szeret játszani, ráadásul Felit  spannolják az ilyen helyzetek, míg O. Rochusről Söd tudna mesélni. Aztán Waw vagy Monfils látszanak potencionális negyedik körös ellenfeleknek, bár Monfi sérülésből jön vissza, így inkább Waw. Utána pedig az a szerencsés, aki a Cilic-Söd-Ernie nyolcadból kiverekszi magát, ebben a nyolcadban figyel egyébként még Montanes is, csakhogy akárki is legyen az, mindenképpen gáz legyen, már ha Fed eljut addig.

Robinnak, ha nem sérült, nem lenne szabad gondot okoznia, hogy eljusson Ernie-ig, Ernie-nek már kicsit nehezebb lesz, mivel neki valószínűleg Marinkán kell magát átverekednie, de Ernie jobb salakjátékos, mint Marin, szóval remélhetőleg lesz egy Ernie-Södünk, amelynek győztese, szintén reményeink szerint, Feddel bírkózhat majd az elődöntőért.

Azért megnéztem volna Fed arcát, amint sorra húzzák ki ezeket a neveket 😉 🙂

Mari-negyed: Mari azzal a Ricsivel kezd, aki kezd lassan magára találni, ennek ellenére nem féltem Marit, Ricsit le szokta győzni, és szerintem nincs egyáltalán rossz formában, a madridi tornán látottak alapján fejlődött tavalyhoz képest. Utána a Chela/Sweeting meccs győztese következhet, majd kissé trükkösebbé válhatnak a dolgok, ugyanis nagy valószínűséggel PHM vagy Bagda jöhetnek, én inkább PHM-re tennék, hiába francia. Ő akár veszélyes is lehet, emlékszünk még a tavalyi Fed elleni meccsére, hát azzal a PHM-mel jobb lenne, ha Mari nem találkozna… Utána sem válnak a dolgok sokkal egyszerűbbé: Isner/Berdych, majd Tsonga/Juzsnyíj a legvalószínűbb ellenfelek, igaz ők az a kategória hogy vagy nagyon elkapják és akkor baj van, vagy teljesen simán kapnak ki. Bízom Mariban.

Djokó-negyed: Djokó rögtön Koroljevvel kezd, ami egy nagyon barátságtalan dolog volt a teniszistenek részéről: ha Koroljev beindul, akkor bizony lehet, hogy Djokónak nem lesz ideje visszarázódnia a salak világába. Ezt követően Giraldo érkezhet, ez sem lesz egy könnyű meccs, majd Hanescu. Izgalmasnak ígérkezik egy lehetséges Sam Q./Szunyi összecsapás is, nagyon reménykedem, hogy Szunyi rendbe jött már végre, mert most lenne keresni valója, még az elődöntő sem elvetélt ötlet: Djokóval a negyedik körben futhatna össze, az elődöntőért pedig a Roddick/Melzer/Monaco/Ferrer neve által fémjelzett csoport győztesével kell megküzdenie, Ferrerre tippelnék 😉  Szóval innen a Djokó/Ferrer/Szunyi hármasból várom az elődöntőst, egyikőjük sem lepne meg.

Rafa-negyed: Rafa Minával kezd, aki okozott némi fejtörést a drukkerek körében, végül megtaláltuk: 18 éves, a tavalyi Orange Bowl győztese, RG döntőt játszott, jelenleg 600 környékén van a ranglistán. Szegény. Rafa sorsolására előzetesen azt mondtam, hogy csak akkor aggódhat, ha valamelyik nagy ütőerejű játékos kerül az útjába. Mondjuk ezekből nincs sok, és akik vannak, azok vagy otthon tartózkodnak, vagy Fed negyedébe kerültek, szóval Rafa különösebb izgalmak nélkül fog besétálni a döntőbe. Második körben Zeballos érkezhet, aztán Chardy/Hewitt/Becker hármasból valaki, majd Bellucci/Ljubicic, vagy x. A másik nyolcadban Verda/Almagro/Kohlschreiber/Gonza fogják egymást nyírni, azért hogy valamelyikük megküzdhessen Rafával az elődöntőért.

Nagyjából ennyi, vasárnap kezdünk.

Reklámok