Címkék

, , , , , , , , ,

A torna harmadik napján már mindenki második fordulót játszott, meglehetősen nagy volt ennek megfelelően a tumultus, mivel holnap mindenkinek a harmadik forduló jön.

Fontosabb események: A-Rod visszalépett a tornától, mivel vírusfertőzése van. Így úgy fog az RG-re menni, hogy egyetlen salakos tétmeccset sem játszott, pedig a tavalyi második hetes eredményét kell védenie 😉 🙂

Söd rögtön az első körben búcsúzott, Nico által. Tudtam, hogy ebből a meccsből baj lehet, Nico hazai pályán játszik, és jó salakjátékos, mégha ebben az évben ezt eddig nem támasztotta alá, Södnek pedig a térdsérülése után gondjai vannak.

Rómában két meccset játszott, Barcelonában legalább már a döntőig jutott, de a játéka nem volt az igazi egyik tornán sem, messze volt a tavalyi salakteljesítményétől.

Bízzunk benne, hogy RG-re javulni fog a helyzet, bár nem vagyok meggyőződve arról, hogy az a térd teljesen rendben lenne (a Waw elleni római meccsén is felmerült bennem, lehet, hogy nem teljesen egészséges még), az ilyen sérülések ritkán jönnek rendbe ennyi idő alatt.

Rafa is pályára lépett a 21 éves Dolgopolov Jr. ellen, és bár sima két szettes győzelem lett a vége, látszott, hogy ez a salak, hiába lassabb, mint tavaly volt, nem igazán fekszik Rafának, Dolgopolov Jr. többször is zavarba tudta hozni.

M&M-éknek viszont elvileg jobban kezükre kellene állniuk ennek a pályának, és egyelőre ennek megfelelően játszottak: Marinka Schwankot, Mari Chelát intézte el, ellentmondást nem tűrően.

Gulbika továbbra is jó formában van, és ennek köszönhetően headcase-sége sem jön ki igazán: Montanes után ma Misát verte gond nélkül. Ja, és Ernie: mi a legbiztosabb jele annak, hogy jó irányba halad a karriered? A TennisWorldön késhegyre menő vita volt az egyik Montanesre vonatkozó megjegyzésed miatt… 😉 🙂

Meg kell említenünk még Isnert is, aki vasárnap még Belgrádban döntőzött, majd a vulkán miatt 14 órát vonatozott, hogy aztán kedden és ma is két három szettes meccset játszon, és nyerjen… Azért ez tiszteletre méltó teljesítmény.

Az is kiderült, hogy a várakozásoknak megfelelően Waw lesz holnap Fed ellenfele. A szervezők ugyanakkor továbbra sem kedveznek túlzottan Fednek: az esti női meccs után kezdődik csak a svájci házirangadó…

Mondjuk, ha engem kérdeznek, megmondtam volna nekik, hogy Stannel szúrnak ki… 😉

Második kör

[2] R Nadal (ESP) – [Q] O Dolgopolov Jr. (UKR) 64 63
[3] A Murray (GBR) – [Q] J Chela (ARG) 63 63
N Almagro (ESP) – [4] R Soderling (SWE) 64 75
F Lopez (ESP) – *[LL] O Hernandez (ESP) 61 62
[8] M Cilic (CRO) – E Schwank (ARG) 63 60
Gulbis (LAT) – [10] M Youzhny (RUS) 76(2) 64
[12] G Monfils (FRA) – P Petzschner (GER) 11  (visszalépett)
[13] J Isner (USA) -[Q] S Giraldo (COL) 16 76(6) 62
[15] S Wawrinka (SUI) – L Mayer (ARG) 64 42 (visszalépett)
J Monaco (ARG) – [16] T Bellucci (BRA) 62 62
V Hanescu (ROU) – [Q] D Munoz-De La Nava (ESP) 60 46 63
J Melzer (AUT) – [LL] M Fish (USA) 36 61 64

A száraz tenisz mellett akkor egy kis lazítás 😉 🙂

A madridi tornaszervezők úgy döntöttek, mindent megtesznek azért, hogy a kisebbrendűségi érzést fokozzák nézőikben:

Feli és Bar Refaeli a nyitópartin.

Még mindig nem jöttem rá, hogy Feli miért éppen teniszezőnek ment… 😉

Ha már pasik, akik igen jól tudják viselni az öltönyt… Ana nemrégiben feltette a Nagy Kérdést: kire hasonlítanak az ikrek?

Az RF.com pedig volt olyan kedves és kisegített minket:

ROFL 😀

Advertisements