Címkék

, , , ,

Az év negyedik ezres tornájának második napján beindult a nagyüzem Madridban, már a kiemeltek egy része is pályára lépett.

Köztük Fed is, akinek a tegnap Moyát nagyon csúnyán elverő Benji Beckerrel szemben kellett folytatnia salakjátékának összerakását.

Annyit megállapíthatunk, hogy Fed játéka határozottan javult Estorilhoz képest (mondjuk már a Clément elleni meccs második szettében is voltak biztató jelek, a Montanes elleni meccset hagyjuk szerintem, iszapban elég nehéz teniszezni), aminek örülünk.

Az első szerva kezd összeállni, 68%-os volt, nyolc ász mellett, ami tekintve, hogy idén a madridi salak láthatóan lassabban játszik, mint tavaly, kifejezetten jó eredmény.

Sokkal kevesebb volt a hiba is, a lábmunkája is jóval jobb, a rövidítések is kezdenek alakulni.

Persze, nyilván van még mint javítani, főként a gyorsaságon, és még mindig túl hirtelen akarta befejezni a labdameneteket, nem mert hosszú ütögetésekbe belemenni, gondolom még nem igazán bízik az ütéseiben, és voltak még nagyon buta hibák is, de összességében az idei salakszezonban kétségtelenül az eddigi legbiztatóbb meccse volt.

Azt is mondhatnánk, hogy szokásos torna eleji Fed meccs volt, ilyesmit meg már rég mondhattunk el 😉 🙂

Persze, ez alapnak jó volt, most kellene elkezdeni építkezni, de erre már nagyon nincs idő. És lehetőség sem hiszem, hogy sok lesz, mert a Waw elleni meccsre még rendesen javulnia kellene (én meg inkább arra számítok, hogy hullámzó lesz még most a teljesítménye), ráadásul azért látszik még mindig a meccshiány, és ott van a fejében az elmúlt hónapok rossz teljesítménye is, ami egyértelműen látszott annál az ajtó-ablak helyzetnél, amit sikerült valahogy a hálóba ütnie az első meccslabdánál.

Nagy szükségem van arra, hogy minél több meccset játsszak az RG előtt. Amikor elrontottam azt az ejtést meccslabdánál, arra gondoltam: jaj ne, még egy meccs, amit 7-5-re veszítek el a harmadik szettben – idézte fel Fed a meccs után, hogy mire gondolt abban a pillanatban.

Szerencsére viszont most nem akadt ki ettől, hanem összekapta magát a TB-re, és megnyerte.

Szóval óvatosan örömködhetünk, amellett, hogy szerintem továbbra is Waw (igaz, neki még le kell előtte győznie Mayert), jelenti majd a végállomást, de legalább lehet egy jó meccs belőle.

A tornaszervezőket egyébként nem értem: kedre tették Fedet, Montanest, Misát, Sam Q-t, Isnert, szóval gyakorlatilag mindenkit, aki a hétvégén még játszott (a legtöbbjük még vasárnap is), míg akik nem, azok többsége szerdán kezd…

Ennek meg is lett az eredménye: a belgrádi győztes Sam meccslabdáról kikapott Munoz-De La Navától, Montanes lesérült Gulbis ellen, Misa és Isner három szettben, nehezen győztek végül.

De karmikusan megkapták ám a szervezők 😉 🙂

A ma esti főmeccs a Berdie-Nalbi meccs lett volna, helyettük Mardy Fish és Michael Russell lépnek pályára… Mind Nalbi, mind Berdie visszaléptek ugyanis sérülés miatt.

2. forduló:

[1] R Federer (SUI) – B Becker (GER) 62 76(4)
[6] F Verdasco (ESP) vs I Karlovic (CRO) 76(5) 63

1. forduló:

[10] M Youzhny (RUS) – L Lacko (SVK) 26 63 61
[13] J Isner (USA) – [Q] C Rochus (BEL) 57 62 62
[Q] D Munoz-De La Nava (ESP) – [14] S Querrey (USA) 67(3) 63 75
[15] S Wawrinka (SUI) – [WC] M Granollers (ESP) 64 64
[16] T Bellucci (BRA) – [WC] P Riba (ESP) 76(5) 61
P Petzschner (GER) – F Fognini (ITA) 61 46 75
E Gulbis (LAT) – A Montanes (ESP) 75 61
M Baghdatis (CYP) – M Chiudinelli (SUI) 63 64
E Schwank (ARG) – P Mathieu (FRA) 63 63
G Garcia-Lopez (ESP) – [Q] D Gimeno-Traver (ESP) 63 64
[Q] J Chela (ARG) – P Cuevas (URU) 20  (visszalépett)
V Hanescu (ROU) – I Andreev (RUS) 36 65(visszalépett)

Advertisements