Címkék

, , , ,

Felhőske tegnapi érkezése után már neki is állt a madridi újságokat is ellátni némi útravalóval.

Sietnie kell, mert a szervezők nem teljesítették a szerdai kezdésre vonatkozó kérését, és már holnap, a harmadik meccsen pályára lép a Becker/Moya meccs győztese Becker ellen. (Moya szegény nem volt jó, már régóta nem az, de Becker jól játszott nagyon. Örülünk…)

Nehogy már túl sok időt hagyjunk neki, hogy megszokja a pályát… 😉

Igaz, Moyáék sem jártak túl jó, övék az esti meccs ma…

De térjünk vissza a médiakötelességekre.

Fed az El Paisnak adott interjúban először beszélt részletesen a februári eseményekről, illetve rávilágított arra is, hogy miért nem fog még egyszer RG-t nyerni… 😉

Fed elmondta, hogy az AO után a svájci kitérő nem volt túl jó ötlet: az ikrek megbetegedtek, fülgyulladásuk volt, és nagy valószínűséggel ők is elkapták a vírust, ami aztán mindkét szülőjüket leterítette. Őket nem, de hát így szokott ez lenni 😉

Az ikrek után Mirka következett, akit három napig benn is tartottak a kórházban, majd miután mindenki nagyjából összeszedte magát, jött Fed. Itt magyarázott valamit arról, hogy a skálán a bronchitis és a tüdőembólia (?) között a második stádiumban volt a betegsége mire észlelték, de ezt nem igazán értettem (a Gugli és az RF.com voltak a barátaink a fordításban, szóval ha van, aki tud spanyolul, az nyugodtan besegíthet 🙂 )

Szóval ideális téli felkészülés volt… 😉

Aztán beszélt még a salakról is. Arról a gonosz, ronda színű, szembe belemenős izéről, amin sajnos muszáj neki minden évben játszania.

Na jó, ezt nem mondta, de ezt gondolta 😉

Szóval elmondta, hogy a salak más neki, mint a többi borítás, mert füvön és keménypályán nem kell gondolkoznia, azokon természetesen jön neki, hogy mikor kell védekezni, mikor kell támadni, salakon meg kellett tanulnia az alapvonal mögülről játszani, és azt is, hogy nem támadhat örökké, mert a kísérletek 50%-a eredménytelen lesz.

Arról beszélt, hogy salakon el lehet a játékod egyes gyenge részeit takarni, mert az a lényeg, hogy sokat tudjál futni, legyen egy jó tenyeresed, meg egy jó fonákod, a szerva, a röpte nem sokat jelent. Ugyanakkor viszont akkor is veszíthetsz, ha egyébként jól játszol.

Úgy általában, és összeségében olyan volt neki a salakjáték, mint egy geometria példa.

Hehe.

Ezen kívül beszámolt az ő és az RG különleges kapcsolatáról is: hogy már az AO előtt is mindig volt olyan része az edzésének, ami már arra készítette őt fel, hogy majd júniusban ott játsszon az RG elődöntőjében. Beszélt arról, hogy mennyire nehéz volt minden évben úgy odaállni, hogy idén javulni fog, és majd most sikerül, csak azért, hogy aztán Rafa összetörje az álmait…

Miért érzem azt, hogy az RG-t egyszer és mindekorra letudtuk? 😉 😀

Advertisements