Címkék

, , , ,

Két kérdésem lenne:

1. Miért ezres ez a torna?

2. Nem lehetne, hogy ne írjak a tegnapi meccsekről?

🙂

Monte Carlo egészen tavalyig kötelező ezres torna volt, majd kivették a kötelező tornák sorából, ám hogy elkerüljék az esetleges pereskedést, úgy próbálták a szervezőket kiengesztelni, hogy továbbra is ezres torna pontszámítása szerint osztják a pontokat.

Tavaly ez még nem is volt akkora gond: a megszokás még működött, és gyakorlatilag a teljes mezőny megjelent. Idénre viszont rájöttek a játékosok, hogy valójában nekik nem kell ide eljönniük, és nem is jöttek el. Kíváncsi vagyok, hogy az elkövetkező években hogyan fog alakulni a torna sorsa, de nem számítok az idénihez képest radikális változásokra. Alig van szünet a keménypályás idén után, ráadásul sok salaktorna közül lehet választani az RG-W nagymenet előtt, amiből kettő kötelező.

Ennek eredményeképpen az idei mezőny maximum egy közepesen erős 500-as torna szintjét ütötte meg, és ha ma Rafa nyer, akkor úgy fog ezer pontot kapni, hogy egyetlen top tízessel sem találkozott a tornán, ami azért egy kötelező ezres torna esetén szökőévente egyszer fordul elő. És szerintem ez hosszú távon nem biztos, hogy szerencsés lesz.

És mielőtt bárki is félreértené: ugyanezen problémáim lennének a torna pontdíjazásával, ha bárki más nyerné, vagy nyerte volna.

Ami a második kérdésemet illeti, aki látta a két meccset, tudja, hogy miért kérdeztem. Nem tudom eldönteni, hogy melyik volt unalmasabb, de az biztos, hogy a Verda-Djokó meccs vége felé legszívesebben sírva fakadtam volna, annyira rossz volt 😉 🙂

Mint ahogy egyesek előre megmondták, Ferru nem sok vizet zavart Rafa ellen ( 😛 🙂  ), bár a meccs végén Rafa beremegett egy kicsit, utólag be is ismerte, hogy a legutóbbi két elveszített elődöntője járt a fejében, emiatt bizonytalanodott el.

A Djokó-Verda meccs pedig… rettenetes volt. Komolyan 🙂

Djokó 5 kettős hibával, és 40-nen fölüli ki nem kényszerített hibával zárta a két szettet, el tudjátok képzelni… Pedig abban az igen kis számú labdamenetben, amikor összeszedte magát, látszott, hogy mennyivel jobb salakjátákos, mint Verda. A fonákjait pedig imádom 😀

A szerva a kezdeti javulás után megint pocsék volt, mondjuk erre lehetett számítani, nem bízik benne, nem természetes a mozdulat, és egy jobb játékos ellen rögtön el is ment. Láttunk már ilyet…

Bár karrierje egyik legnagyobb arányú veresége volt ez, mégis szerintem voltak biztató momentumok ezen a héten Djokó számára. Most az lenne a fontos, hogy a következő héten a szervát gyakorolja orrvérzésig, ha azt sikerülne visszaszerezni, követné a többi is.

Lehet, hogy hülye vagyok, de úgy érzem, hogyha nem hisztizik be a következő hetekben, RG-re összeállhatna neki a játék. Reménykedjünk.

Verda viszont nagyon kevés hibával, nyugodtan játszott, a második szettre pedig azt is elhitte, hogy ő most itt nagyon megverheti Djokót, és szép dolgokat csinált a pályán. És mégcsak headcase sem volt.

Szóval ma Rafa és Verda. Az, hogy milyen meccset láthatunk  elsődlegesen Verdán fog múlni. Ilyen szempontból jó hír, hogy Verda nem egy nagy Rafa-hívő, csak sajnos elég kiszámíthatalan. Ha jól megy neki, akkor élvezetes meccs is lehet belőle (természetesen Rafa-győzelemmel, mert egyrészt mindenben jobb salakon, mint Verda, másrészt pedig Rafa esetleges lelki gátlásait, Verda nincs az az isten, hogy kihasználja), ha viszont rossz napra ébred, akkor kábé hasonlóan izgalmas döntőnek nézünk elébe, mint a tegnapi két meccs.

A magam részéről pedig reménykedek valami csodában, amely eredményeképpen Fed visszaszerzi a motivációját, Djokó a szerváját, Delpike csuklója varázsütésre meggyógyul, csakúgy mint Kolja csuklója, Söd pedig nem sérül le, hanem Vérivóként játssza le ezt a salakszezont.

Szóval valami csodában, ami eredményeképpen a társaság nem Rafa-drukker része is élvezhetné a következő másfél hónapot 🙂

Advertisements