Címkék

, , , , ,

Ó, igen.

Megérkezett a salakszezon.

Hatalmas erőfeszítéssel próbálom az agyam átállítani, de be kell vallanom, eddig nem állok túl jól 😉

De azért igyekszem, szóval:

*a salak csodálatos, a salaknál csak egy jobb dolog van a világon (a fű, természetesen 😉 ), a salakot SZERETJÜK*.

Abban bízom, hogyha sokszor elmondogatom, akkor egyszer tényleg így is fogok érezni 😉

Sajnos törekvéseimet rögtön aláásta két hír, meg egy nem-hír:

Először is, a kissé nagyra nőtt, de nekem még mindig Bébi Zsiráfunk csuklója továbbra sem akar gyógyulni: az ödéma ugyan már felszívódott, azonban Delpi továbbra is fájdalmat érez a csuklójában.

Mivel úgy tűnik, hogy az argentin orvostudománynak ennyire futotta, ezért meglátogatta Dr. Richard Berger-t, az ízületek szakértőjét,  Minnesotában. Dr. Berger megállapította, hogy még van némi maradvány tendinitis a csuklójában, és négy hét további pihenés, kezelés.

A hírt követően Delpi visszalépett Monte Carlótól és Barcelonától, de a felvázoltak alapján aligha lesz ott Rómában (shit), és a magam részéről nem nagyon lepődnék meg, ha legközelebb csak az amerikai keménypályás szezonban látnánk újra viszont.

Delpinek olyan szempontból szerencséje van, hogy az idő egyelőre még neki dolgozik, inkább kúrálja ki magát rendesen, mint hogy újra rásérüljön. Már tavaly Miamiban elkezdődtek a csukló gondjai, utána hol előjött, hol elmúlt, persze, egyre hosszabbak és fájdalmasabbak voltak a rossz időszakok, hogy aztán az AO-n teljesen idióta módon végképp kicsinálja a csuklóját.

Szóval inkább jöjjön rendbe teljesen, lesz még jó pár lehetősége GS-t nyerni, de csak műkődő csuklóval.

A másik rossz hír, hogy Monte Carlo egy Vérivóval is szegényebb lett: Miami utáni adott nyilatkozatai alapján nem volt meglepő, hogy Robin visszalépett a Monte Carlo-i tornától. Nagyon sajnálja, mert ugye Monte Carlóban lakik egyébként, de a térde még nem jött rendbe ennyi idő alatt. Ugyanarról a térdéről van szó, amelyet már kétszer műtöttek, de nem gondolja, hogy komoly lenne a baj, de azért még Miamiban elvégeztek egy MRI-t, és a héten a svéd orvosaival is egyeztet.

Nagyon ajánlom a térdnek, hogy rendben legyen Rómára, mert nem akarja megtudni, hogy milyen az, amikor egy magyar teniszblogger dühös.

Nagyon dühös 😉

És a nem-hír: Fed úgy döntött, hogy kockáztat, és marad az eredeti Róma-Estoril-Madrid felállásnál.

Vagy csak nagyjából tesz az egészre úgy ahogy van. Egyelőre nem tudom eldönteni 😉 A hírek szerint egyébként éppen Indiában nyaral, van is mit kipihenni 😉 🙂

Mindenesetre ezzel elérte, hogy ahelyett, hogy kis szivárványokkal a szívemben készülődnék az Első Alkalomra, amikor Élőben Látom Fedet Játszani, leginkább  a csendes rettegés fog el, ha arra a meccsre gondolok, ami az első salakmeccse lesz ebben az évben. És egyben az én első Fed-meccsem. Fun. Reménykedek azért, hogy lesz második Fed-meccsem is még Rómában… 😉

Valahogy van egy olyan érzésem, hogy Fed nagyon rá fog szívni erre az R.E.M projektre, de lehet hogy csak az én lelkem sötét.

Vagy valami hasonló 😉

Szóval a fenti három hír eredményeképpen számomra Monte Carlo az érdektelenség mocsarába süllyedt, pedig egy hét múlva már tenisztörténelemre fogunk készülődni.

Ugyanis abból a négy emberből, aki Rafára veszélyes lehet salakon, három eleve el sem megy, a negyedik meg technikai válságban van, szóval maximum egy idegeninvázó akadályozhatná meg Rafát abban, hogy sorozatban hatodszorra nyerje meg a tornát.

Sorozatban hatszor bármilyen tornát pedig eddig még senkinek sem sikerült nyernie (egy idegesítő svájci alak kétszer puskázta el erre a lehetőségét), szóval nagy dolgok készülődnek a tengerparton.

Rafa már Monte Carlóban van, és a fájós bölcsességfogát még nem húzták ki, ezért fogvédővel fog játszani.  Ez utóbbit meg is nézhetitek az alábbi videón, bónuszként pedig ismét megcsodálhatjátok Rafa félelmetes szemöldök technikáját.

Láttom már egy párszor, de még mindig elbővülten bámulom, minden egyes alkalommal 😉

Rafa edz és nyilatkozik

Rafa egyébként azt mondta, hogy nem szeretne a térdéről beszélni, mert már eleget beszéltek róla az elmúlt hónapokban.

Örülök, Rafa, hogy már te is unod 😉 🙂

Ó, és a Xisca-pártiak megnyugodhatnak: Xiscával együtt érkezett meg a repülőtérre, tehát X. még megvan.

Rafa-drukkerek, egyet tudok javasolni: a következő hét a tietek, lehet, hogy én is átváltok erre az időre Vamos Rafára!, élvezzétek ki 😀

Aztán Róma, és nekikezdünk 😉 😀

Reklámok