Címkék

, , , ,

Tegnap lezúdult az égi áldás Miamira, dél körül még tornádó figyelmeztetést is kiadtak, így sokáig kérdéses volt, hogy egyáltalán lesznek-e meccsek.

Aztán délután kettőre elállt az eső, és gyorsan el is kezdték a napi programot, amely a teljes délelőtti program kiesése miatt borult jócskán, ezért nem Feliék, hanem Fedék nyitották meg a napot.

Az eső ugyan nem esett, de az idő továbbra sem volt jó, fújt a szél rendesen. Már az első szettben is látszódott, hogy nem lesz ebből nagy tenisz, a második szettre pedig még erősebben rákezdett a szél. Fed a két brékelőnyének mindegyikét úgy veszítette el ebben a szettben, hogy széllel szemben szervált, és olyan érzése volt az embernek, mintha lenne egy fal a pályán, amibe beleütközik a labda…

Szóval nem igazán érdemes elemezgetni a meccset, mert érdemi következtetések levonására nem volt alkalmas. Spanyol fórumos barátaink szerint Uncle T. azt nyilatkozta az egyik TV-nek, hogy nem voltak teniszre alkalmasak a körülmények, és én készséggel hiszek neki 😀

A szervezők pedig mindent megtettek, hogy feledtessék ezeket a problémákat 😉

Fed a meccs után szépeket nyilatkozott Serráról (most játszottak először), támadó felfogásban, az eredményt nem nézve teniszezett, és Serra játéka is csak azt bizonyítja, hogy mennyire erős most a mezőny. Nem szidta magát a visszaadott brékelőnyök miatt, mert úgy érezte, hogy Serra nyerte meg őket, és nem ő veszítette el, a szervája a második szettben nem volt jó, és még tisztítania kell a játékát.  Elmondta azt is, hogy nem tudtak a meccs előtt beütni, tíz percet kaptak, hogy bemelegítsenek, és ez nyilván mindkettejük játékán meglátszott.

Fed beszámolt arról is, hogy az AO után a teljes család kidobta a taccsot, a kiscsajoknak most jönnek a fogai (egy élmény lehet, lol), fülgyulladásuk volt, Mirka is, meg ő is betegek voltak, de most már minden rendben van.

Örülünk 😀

Szóval ez a Serra elleni meccs olyan volt, amin túl kellett esni, de sok másra nem volt alkalmas.

Ami baj, mert ma hajnalban az a Berdych jön, akivel mindig nagyon szoros meccseket szokott Fed játszani, még akkor is, ha az esetek többségében Fed nyer (kilencből nyolcszor, de a 09AO-t, ami az utolsó meccsük volt, nem kell emlegetnem, gondolom 🙂 ), és akinek a játékát Fed nagyon nem kedveli.

Ráadásul Berdych mostanság jól játszik, és ami még ennél is aggasztóbb: megbízhatóan játszik. Azt Berdie-ről eddig is tudtuk, hogy nagyon jó tud lenni, ha épp úgy tartja a kedve, viszont mindig lehetett számítani egy kis Berdie-összeomlásra 😉

Mindenesetre Fednek jelentősen emelnie kell az eddigi IW-Miami játékszintjén ha nem akarja elkezdeni nemsokára a salakpályás felkészülést.

A meccs nekünk hajnal három órától kezdődik, szóval Fednek nélkülem kell majd megoldania 😀

A gyakorlópályák egyébként még sokáig vizesek voltak, így Fed meccsén több teniszező is felbukkant, többek között Napsárga is, akinek még a széldzsekije is kockás 😀

A fiatalember Rafa mellett Rafa egyik párospartnere (vele indult ezen a tornán), egyébként gyerekkori haver, aki a “Tomeu”  megnevezésre hallgat (nem ez a rendes neve, de az nem is lényeges nekünk 🙂 ).  Csak, ha valakit érdekelne, khm, a dolog… 😉 😀

A szél a nap többi meccsét is érzékenyen érintette, kissé csendesebb volt Robin és Marin meccse alatt, hogy aztán a Verda és a Gonza meccseken újra feltámadjon. Robin továbbra is félelmetes, Marinka szép csendben teszi a dolgát, Verda nagyon megküzdött az elemekkel és saját magával, de nyert végül, hasonlóképp Misa is, aki Wawot búcsúztatta.

Mostantól kezdve összeér a két ág, így ma már mindenki játszik:  Fed-Berdie, Robin-Gonza, Verda-Marin, Misa-Mardy, Tsonga-Szunyi, Rafa-Ferru, A-Rod-Becker, Nico-Bellucci.

[1] R Federer (SUI) – F Serra (FRA) 76(2) 76(3)
[5] R Soderling (SWE) – P Petzschner (GER) 61 62
[7] M Cilic (CRO) – [25] M Baghdatis (CYP) 63 64
[9] F Gonzalez (CHI) – [22] J Monaco (ARG) 67(4) 64 62
[10] F Verdasco (ESP) – [23] J Melzer (AUT) 36 76(4) 61
[13] M Youzhny (RUS) – [19] S Wawrinka (SUI) 16 76(5) 75
[16] T Berdych (CZE) – H Zeballos (ARG) 64 75
M Fish (USA) – [29] F Lopez (ESP) 75 63

Reklámok