Címkék

, , ,

Az első napok Mi a manó történik itt? – érzése után tegnap rendeződtek a dolgok, és különösebben nagy meglepetés nem történt. Jó, Robredo kikapott Benjamin Beckertől, de emiatt azért kevesen dőltek kardjukba, azt hiszem 😉

A három ki-ki meccsen a spanyolok győzedelmeskedtek, Szunyi három szettben nyert az igen rossz napot kifogó Isnerrel szemben, míg Ferrer nagyon könnyedén intézte el a szintén rossz napot kifogó Dr. Ivót (értsd nem ment neki a szerva), míg Almagro megküzdött Chardyval rendesen.

Rafa, A-Rod, Tsonga a várakozásoknak megfelelően továbbmentek.

Ejtsünk azért néhány szót a Rafa-Nalby meccsről, mert ez legalább egy szett erejéig normális színvonalat hozott. Szóval az első szettben kiélezett, szép játék volt, hogy aztán a végén TB-ben dőljön el a szett sorsa. Méghozzá Nalby javára. A TB nem volt viszont túl szép: mindkét játékos sokat hibázott, Rafa megint visszaállt az óvatos, alapvonal mögüli, rövid labdás játékára, Nalby meg mindig is egy headcase volt, végül talán ő volt a kezdeményezőbb, és vitte a szettet.

A második szett elején Nalby még két Rafa adogatójátéknál kidolgozott néhány bréklabdát, az egyik esetben kettőt is, de nem tudta őket értékesíteni, így itt volt a meccsnek vége.

Nalby a meccs után azt mondta, hogy egy szett után elfáradt, ez látszott is: lelassult, rengeteg hibát ütött, Rafának elég volt szépen, higgadtan visszaadni játékba a labdákat.

Így a vége elég csúnya lett, bár engem már az is meglepett, hogy Nalbynak sikerült egy szettet nyernie: kilenc hónapot hagyott ki, tavaly ilyenkor még járni se tudott, az év eleji visszatérés után is rögtön lesérült, IW-ben még Melzertől kapott ki végtelenül simán.

Ami Rafát illeti: a fonákja nem működik igazán jól, és a játék mentális részével még mindig gondok vannak. Viszont ezt ő is tudja, rettenetesen örült ennek a győzelemnek. És legalább ő nyert.

Akkor pedig közkívántra:

Napsárga Rafa 😀

[4] R Nadal (ESP) – [WC] D Nalbandian (ARG) 67(8) 62 62
[6] A Roddick (USA) – S Stakhovsky (UKR) 62 61
[8] J Tsonga (FRA) – [28] P Kohlschreiber (GER) 62 75
[12] J Ferrero (ESP) – [17] J Isner (USA) 62 36 63
[15] D Ferrer (ESP) -[24] I Karlovic (CRO) 76(5) 63
B Becker (GER) – [18] T Robredo (ESP) 16 64 76(1)
[27] T Bellucci (BRA) – O Rochus (BEL) 63 64
[33] N Almagro (ESP) – J Chardy (FRA) 62 67(9) 63

Advertisements