Címkék

, , , , ,

Adj neki magasra pattanó labdákat, meg egy jó lassú pályát, és Rafa elmúlt kilenc hónapnyi gondjai meg is szűntek 🙂

Nagyjából ennyi az idei IW legnagyobb (és mindeddig egyetlen) tanulsága, illetve eredménye. Persze, ez egyáltalán nem olyan eredmény, amit le kellene becsülnünk: meglehetősen fura volt az elmúlt, többé-kevésbé Rafa-mentes  időszak, úgy gondolom, minden rendes teniszdrukker számára.

Jó, mondjuk eddig a legmagasabban rangsorolt játékos, aki szembe jött vele ezen a tornán, az a 20. Isner volt, de a mutatott játék képe alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy jelen pillanatban nem sok olyan játékos lenne, aki gondot okozhatna neki, márpedig ez az utóbbi időben nagyon nem így volt.

2010-ben Rafa fokozatosan javult tornáról tornára, és úgy gondolom, hogy a Rafa drukkerek fellélegezhetnek: a salakszezonra helyre fog áll a világ rendje, addig még begyűjt egy-két győzelmet valamelyik nagyágyú ellen is, és nekikezd egy újabb eredményekben gazdag időszaknak.

Ami számomra azt is jelenti, hogy az elmúlt kilenc hónapnyi kegyelmi időszaknak vége, és Rafa újra  szabad terep 😉 😀

Már alig várom a salakszezont… *gonosz vigyor* 😀

Ami a meccseket illeti: Rafa előbb Isnerrel játszott egy három szettest, amely meccs során szépen türelmesen kivárta az adódó lehetőségeket, és érvényesítette végül a kettejük közötti meglehetősen nagy színvonal-különbséget (amellett, hogy számomra ismét csak kiderült, hogy Isner nem Karlo 2, ha fejlődik még, veszélyes játékos válhat belőle), majd egy jól játszó Berdie-t vert meg, ami azért nem egy egyszerű dolog, mégha Berdie Berdie is.

A döntőbe kerülésért Rafa kedvenc kopasz horvátunkkal, Ljubival fog játszani.

Ljubi ugyanis befejezte azt, amit Kohlsinak illett volna: két sima szettben búcsúztatta Djokót, aki a dubaji tornagyőzelme, majd az igen megerőltető DC szereplését követően IW-re teljesen elfáradt, és ennél nem volt többre képes. Ljubi ezt követően Picót is megverte három szettben, így őt éri majd a megtiszteltetés, hogy Rafa megverje a döntőért 😉

A felső ágon még csak a nyolc között járnak a fiúk: az elődöntőért A-Rod-Robredo, és Mari-Robin összecsapások lesznek.

Bagda úgy ahogy kell szépen összeesett a karrierje legnagyobb győzelme után, és kikapott a félelmetes Robredótól, A-Rodnak Melzer nem okozott gondot.

Robin viszont újfent megverte Tsongát, és ezzel a H2H 3-0, úgy hogy Tsonga még szettet sem nyert ez alatt a három meccs alatt. Azt hiszem most már kijelenthetjük, hogy Jowillie-nek nagyon nem fekszik Carl Bo játéka.

Robin egyébként jó formában van, így még akár arra is lehet esélye, hogy ma leüti a pályáról Marit, bár én úgy érzem, Mari sok lesz egy kicsit neki.

Mari nem izzadt meg túlzottan: Nico egy szett hátrányban feladta a meccset.

Nemtudomhanyadik kör:

Baghdatis (CYP) – Robredo (ESP) 7-5 0-6 6-4
Roddick (USA) – Melzer (AUT) 7-6(5) 6-4
Murray (ENG) – Almagro (ESP) 6-2 1-0 (visszalépett)
Söderling (SWE) – Tsonga (FRA) 6-3 6-4
Berdych (CZE) – Troicki (SRB) 6-1 6-3
Nadal (ESP) – Isner (USA) 7-5 3-6 6-3
Monaco (ARG) – Garcia-Lopez (ESP) 36 62 61
Ljubicic (CRO) – Djokovic (SRB) 75 63

Eggyel többedik, mint az előző kör:

Nadal (ESP) – Berdych (CZE) 6-4 7-6(4)
Ljubicic (CRO) – Monaco (ARG) 4-6 6-2 6-1

Ma A-Rodék lépnek először pályára, nekünk kb este tíz órától, őket követik Mariék.

Advertisements