Címkék

, , , ,

Fed nekikezdett az AO óta első tornájának, míg Hanescu két hónapon belül újabb esélyt kapott a Fed talány megfejtésére. A román srác most kicsit eredményesebb volt, mint az AO-n: sikerült végre szettet nyernie 🙂

Az első szettben Fed nagyon magabiztosan játszott, Victor nem sokat tett hozzá az eseményekhez, második szettre aztán jött a szokásos “unom ezt az egészet” hullámvölgy, Victor pedig nagyon jól játszott ebben az időszakban, így 2-5 Hanescunak, Fed visszabrékelt, majd elveszítette a TB-t, hogy aztán 6-1-re nyerje az utolsó szettet….

Mintha láttam volna már egyszer-kétszer ezt a forgatókönyvet 😉

Ami Fed játékát illeti: a szerva nem volt annyira jó, de semmi tragikus, amikor kellett, szépen hozta a jó első szervákat, egy kicsit mintha kapkodott volna, főként a második szettben, sokszor jött a hálóhoz, általában eredményesen, és a mozgása jó volt szerintem,  a BP kihasználás viszont szokásosan khm. Szóval nem volt annyira jó a játéka, de nem volt rossz se, a hosszú kihagyás után mindenképpen elfogadható volt. Az más kérdés, hogy az erőnlétéről nem vagyok annyira meggyőzve, de ez gondolom hosszabb távon jön majd ki, már ha lesz hosszabb táv, mert Bagda jön a következő körben…

Fed így látta a meccset:

“Örültem annak, ahogy játszottam. Nem játszottam hosszú ideig, szóval úgy gondolom, hogy összeségében jó meccs volt. Talán a fontos pillanatokban nem tudtam olyan jól szerválni, mint ahogy kellett volna. Mondjuk például 30-30-nál nem tudtam azt az egy tökéletes szervát megütni, amit szerettem volna, de ez olyasmi, ami megtörténik néha.”

A meccs után Fednek átadták az ATP díjakat, tavaly még tudta őket emelgetni, most viszont inkább letették neki egy asztalra. Örült nekik 😀

Robin simán nyert Koroljev ellen, Mari Seppi ellen, A-Rodnak sem volt gondja Lu ellen. Greul viszont már a második franciát búcsúztatta: most Monfils volt az áldozat. Feli nyert Matyő ellen, Melzer kiverte Nalbyt, Ferrunak pedig soknak bizonyult az elmúl négy hét, Blake megállította.

További hírekben Kolja visszalépett a tornától, mert a rotterdami Robin elleni meccsén összeszedett csuklósérüléséről, így 28 nap után, kiderült, hogy mégiscsak törés. Egyelőre egy hónapra puha gipszet kap, de akár három hónapba is telhet a felépülése.

Második kör

Federer (SUI) – Hanescu (ROU) 6-3 6-7(5) 6-1
Murray (GBR) – Seppi (ITA) 6-4 6-4
Soderling (SWE) – Korolev (KAZ) 6-2 6-4
Roddick (USA) – Y Lu (TPE) 6-4 6-4
Tsonga (FRA) – Matosevic (AUS) 6-1 6-3
Greul (GER) – Monfils (FRA) 1-6 6-2 6-3
Blake (USA) – Ferrer (ESP) 6-1 6-4
Sela (ISR) – Stepanek (CZE) 6-4 1-6 6-2
Robredo (ESP) – Stakhovsky (UKR) 3-6 6-3 7-5
Melzer (AUT) – Nalbandian (ARG) 6-4 6-1
Almagro (ESP) – Karlovic (CRO) 7-5 7-6(5)
Montanes (ESP) – Mello (BRA) 3-6 6-4 6-4
Baghdatis (CYP) –  Clement (FRA) 7-6(7) 6-1
Lopez (ESP) – Mathieu (FRA) 3-6 6-3 6-4
de Bakker (NED) – Tipsarevic (SRB) 3-2 (visszalépett)
Russell (USA) – Andreev (RUS) 4-6 6-3 6-2

Ma az alsó ág lép újra pályára: este kilenctől Djokó PHK ellen, nagyjából este fél tizenegytől Rafa Ancic ellen, Szunyi is játszik kilenctől, valamint lesz még egy Verda-Berdych és egy Isner-Sam Q. meccs is.

A teljes OOP.

Advertisements