Címkék

,

* A következő bejegyzés elsődlegesen a társaság fedes részének készült, a többiek nyugodtan lapozhatnak, nem maradnak le semmiről sem 😉

Egyébként némi töprengés előzte meg, hogy betegyem-e egyáltalán, de bízom benne, hogy mindenki veszi majd a lapot 🙂 *

Az idei Australian Open, úgy vettem észre, kissé sokkszerűen érte az újságírókat és a netes közönséget. Azt ugyan nem tudom, hogy miért, tekintve, hogy olyan valaki nyerte, aki az elmúlt majdnem két évben minden egyes GS-en döntőt játszott, de ez most nem is érdekes nekünk.

A sokk kiváltotta eredmény viszont annál inkább. Az elmúlt hetekben rengeteg információval lettem gazdagabb, és szerencsére arra is ráébredtem, hogy mennyire el voltam tévedve sok mindenben.

Mert például eddig azt hittem, hogy a 16, az sok, és nagy dolog az ilyesmit összehozni.

Hál istennek, ebből a tévképzetemből mára kigyógyultam, mert megtudtam egy csomó mindent,  ami alapján megállapíthattam, hogy az a 16, az igazából nem is akkora szám, és hogy valójában egy totális lúzernek szurkolok.

Lássuk csak, miért is.

1. 13-7! 13-7!

2. A Davis Kupa megnyerése a legnagyobb eredmény, amit egy teniszező elérhet. Addig ne is akarj igazi tenisznagyság lenni, amíg nem tudsz felmutatni egy DC győzelmet. De a döntő, az a minimum.

3. A Mastersek valójában sokkal nagyobb kihívások, mint a slamek. Nincs közte egy nap pihenő, csak a legjobbak vannak ott, és ráadásul két szett. Ami sokkal nehezebb, mint a három. És aki ezt nem látja be, az nem ért semmit a teniszhez.

4. Említettem már, hogy 13-7?

5. Rafának 23 évesen már hat GS-e volt.  (22 évesen is, de ebbe most ne menjünk bele.)

6. Oké, Fednek meg öt, de Rafának már 19 évesen volt slamje. Na ugye.

7. Rendben van, Fed több GS-t nyert, mint Pete. Na de. Ha az élet igazságos, akkor most még azon dolgozna, hogy utolérje Borgot. Mert Borg egy csomó AO-n nem szerepelt! Mert akkoriban még nem volt sikk elmenni Ausztráliába! Mondom én, hogy nem is olyan nagy dolog ez a 16.

8. Különben is. Ezt az RG győzelmet tulajdonképpen be sem kellene számítanunk. Nem verte meg Rafát hozzá. Valójában ajándékba kapta. Mert Fed csak akkor tud jól játszani, ha Rafa hamarabb kiesik, mint ő. Akkor felszabadul és szárnyalni kezd. Szóval nyugodtan vonjuk le, és máris alig jobb, mint Pete.

9. Ha már ott vagyunk, vonjuk le a 2009-es Wimbledont is.

10. Meg az 2010-es AO-t.

11.  Tulajdonképpen, ha jobban belegondolok, csak két GS-e igazi. Bár ezek közül a 2007-es Wimbledon csak jóindulattal: Rafának akkor fájt a térde, nem?

12. Fed piszok nagy mázlista. Egy ennyire gyenge, gyenge mezőnybe születni. Safin? Hewitt? A-Rod? Ferrero? Agassi? Nalbandian? Kolja? Moya? Ez most valami vicc? Látszott is 2008-ban, meg 2009 elején, amikor végre igazán erős mezőny gyűlt össze, hogy egy rendes ATP Touron mire ment volna… Kár, hogy 2009 első negyedéve után a mezőny újra legyengült… Mert hát mégis: Mari? Djokó? Ez most valami vicc?

13. Az még egy dolog, hogy gyenge volt a mezőny. De ráadásul ennyi beszari alakot. Már attól tele volt a gatyó, ha Fed rájuk nézett.  Fed valójában nem is jó teniszező: csupán a farkasszemet-nézésben világklasszis.

14. Á, ugyan. Fed még csak keménykedni se tud… Arról van szó, hogy annyira kedves velük a pályán kívül, hogy nem is akarják megverni a pályán. Mert rossz érzés lenne nekik. Hogy szurkoltak már az RG győzelemért is! Inkább kikaptak, csakhogy meglegyen neki.

15. Csak két tökös legény volt az elmúlt nyolc évben. Igen. Összesen kettő. És láthattuk is, hogy az, aki nem adta fel a meccset már a reggeli felkelés előtt, mire ment. Mert Fed valójában egy nyuszi. Ha kiállsz a pályára, megrázod az öklöd, és a tudtára adod, hogy már pedig te nem félsz, máris bőg.

16.  15-ös pulcsi. 15-ÖS PULCSI.

17. Ütőtörés.

18. Hiszti a bíróval.

19. Nagyképű vigasztalás.

20. Pszichikai hadviselés. Szegény Mari. Rászabadította a teljes brit sajtót.

21. Képtelen elviselni a vereséget. KÉPTELEN.

22. Az a sok idióta, aki neki szurkol. Pedig.

1. Nem is az embert szeretik, csak a játékát.

2. Hülye vagy? Nem is érdekli őket a tenisz. Csak azért szurkolnak neki, mert nyer.

3. Á, még ha azért. De nem. Csak lelki közösséget éreznek vele. Ott van például az  rettenetesen nagyképű transzparens. Valójában fogalmuk sincs, hogy milyen igazán szurkolni.

23. Ha mosolyog, nem látszik a felső fogsora.

24. A régi nagyoknak sokkal nehezebb volt. A mai táplálkozás, fitnesz– és orvostudomány mellett egyáltalán nem nagy dolog, hogy sose sérült. Borg még ma is játszana, ha…

25. RF logó. Fúj.

26. Csak egy szó: „faütő”.

27. Monó? Hát? Légúti fertőzés? Beveszi ezt valaki?

28. Annyira unalmas. Már-már robot-szerű. Igaz, az elmúlt három órát, és száz hozzászólást mindannak az unalmas és robotszerű dolognak szenteltem, amit csinál/mond, de ez ne tévesszen meg senkit sem: unalmas.

29. Lavernek a nyomába se ér. És aki ezt nem látja be, az nem ért semmit sem a teniszhez.

30. Még csak röptézni se tud. Edberg kicsinálta volna két pillanat alatt… Pete-ről nem is beszélve. Emlékeztek az exóra? Pedig Fed küzdött ám, teljes erőbedobással, mintha az élete múlna rajta. De a harmadik meccsre Pete már kiismerte a játékát, és nyert is… Na ugye.

31. Nem teljesen mindegy, hogy mennyi trófeája van? Sose lesz annyira őszinte, szerény, tisztelettudó, kedves, magával ragadó, szexi, angyali, mint Rafa. Ez TÉNY.

Kihagytam esetleg valamit? 😉

*Ui.: A fentieket kéretik nem komolyan venni.

Ugyanis három dologban vagyok teljesen biztos:

1. Annál nagyobb lúzerség, mint egy olyan emberről, akivel soha még csak egy szót sem váltottál, ítéletet mondani, kevés van.

2. Más drukkert meggyőzni arról, hogy akinek szurkol, az arra teljes mértékben érdemtelen: időpocsékolás.

3. Mielőtt a véleményedet úgy írod le, mint megcáfolhatatlan tényt, érdemes megállni egy pillanatra és elgondolkozni: teljesen, ezerszázalékig biztos, hogy nekem van igazam? Nem lehet, hogy abban is van valami, amit a másik mond?

Egyébként pedig jelen Fed-drukker azt kívánja, hogy még sok újabb okot tudjon meg arra, hogy miért is nem nagy dolog Fed karrierje.

Mondjuk a 17. után… ;)*

Reklámok