Címkék

, , , , ,

Marseille-ben Robin a negyeddöntőig jutott, ahol is szembetalálta magát egy épen jól játszó Llodrával, így itt véget ért a tornája. Annyira azért nem panaszkodhat, mert elég kemény hetek állnak előtte: Davis Kupa, IW, Miami, és az utolsó pillanatban beiktatott rotterdami tornával már elég megerőltetőnek tűnt a tornabeosztása.

Lldora örült a győzelemnek, de annyira nem volt meglepődve rajta:

“Nem tudok olyan egyenletesen teljesíteni, mint a legjobbak, de Federeren kívül egyik másik játékos sem mondhatja, hogy “jaj, de jó, Llodrával fogok játszani”.”

😀

Llodra elődöntőbeli ellenfele Zverev lesz.

Robin kicsit bosszankodott a vereség miatt, úgy érezte, hogy talán nem a legmegfelelőbb taktikával játszott, de azt is hozzátette, hogy nehéz sok meccset egymás után játszani, főként fejben fárad el az ember.

A másik elődöntő francia párharcot hozott: Benneteau játszik Tsongával. Bár Bentót Rotterdamban nagyon helyre tette Robin, egyáltalán nem játszik most rosszul, ez Fednek nem annyira jó hír. Jelen pillanatban Tsongának is gondjai vannak vele, reméljük Bentó kiadja most magából az évi rendes jó hetét 😉

Llodra (FRA) – Soderling (SWE) 7-6(2) 6-4
Tsonga (FRA) – Marchenko (UKR) 6-3 6-4
Benneteau (FRA) – Monfils (FRA) 6-3 7-5
Zverev (GER) – Rufin (FRA) 7-5 6-7(4) 6-3

Memphisben is jó kis negyeddöntők jöttek össze: Inser és Karlo meccse nem úgy alakult, mint ahogy arra előzetesen számítani lehetet volna, az első szettet Isner 6-1-re nyerte, még jó, hogy a második szett TB-ben lett az amerikaié. Sam Q. közben folytatta A-Roddal szembeni nyerőszériáját, bár A-Rod továbbra is a karjával szenved, az AO-n előjött karzsibbadása nem akar múlni, a memphisi torna előtt is kivizsgáláson vett részt, Dubaitól pedig visszalépett.

Petzschner fura meccsen verte Lackót, míg Ernie immár három meccset nyert egymás után, méghozzá nem is akármilyeneket! Kendrick legyőzését követően a cseh DC csapatot is hazaküldte: előbb Stepanek, majd Berdie ellen nyert.

Sajnos csak a Berdie elleni meccs utolsó szettét láttam, Berdie rögtön a szett elején brékelt, és amikor Ernie-t 4-1-nél ápolni kellett, úgy tűnt, hogy ezzel vége is a meccsnek. De a sérülésnek jótékony hatása volt Gulbira: nem volt veszíteni valója, és nagyon szép, rizikós teniszt kezdett el játszani, amivel Berdie nem tudott mit kezdeni. Amikor Berdie a meccsért szervált, Gulbi visszabrékelt, majd TB-ben hozta a meccset.

Amikor így játszik, akkor nagyon lehet ám Ernie-t szeretni 😉 😀

Ami a sérülést illeti, annyira nem jók a hírek: neki is tendinitise van a térdszalagjainál, és a meccs után azt nyilatkozta, hogy már másfél éve bajlódik vele. Azért ehhez még nagyon fiatal 😦

De elődöntős!

Querrey (USA) – Roddick (USA) 7-5 3-6 6-1
Gulbis (LAT) – Berdych (CZE) 3-6 6-3 7-6(3)
Isner (USA) – Karlovic (CRO) 6-1 7-6(7)
Petzschner (GER) – Lacko (SVK) 6-1 1-6 6-1

Egyéb hírekben Ad figyelmébe ajánlanám, hogy Jarkkónak is van blogja, amit már egész régóta ír, és rendszeresen beszámol a vele történtekről. És ráadásul úgy látom, hogy Fed szimpatizáns 😉 Plusz Robinról is szépeket ír 😀 Szóval jó választás volt 😉

Reklámok