Címkék

, , ,

Mari úgy döntött, hogy az AO döntő után még szüksége van egy kis időre, hogy összeszedje magát, így visszalépett a marseille-i tornától.

A marseille-i torna igazgatója azonban kissé kiakadt. Caujolle közölte, hogy Mari már tavaly is visszalépett, és akkor megígérte, hogy jövőre itt lesz, múlt héten még szabadkártyát kért, hogy párosban is pályára léphessen, és külön kérésére, öt  szállodai szobát is lefoglaltak neki, aztán tegnapelőtt küldött egy emailt, hogy akkor mégsem. Caujolle első felindulásában állítólag még azt is kérte, hogy függesszék már fel Marit egy kis időre, bár ezt utóbb letagadta 😉

Az ATP szükségét érezte, hogy megnyilatkozzék az ügyben: leszögezték, hogy Mari nem szegett semmilyen szabályt, így természetesen szó sem lehet semmilyen büntetésről, a többit meg intézzék el egymás között.

Caujolle azért még üzent egy-két dolgot Marinak: “Az éljátékosok nemcsak magukért, hanem a játék hitelességéért is felelősséggel tartoznak. Van amikor erőt kell venned magadon, és teljesítened kell a kötelezettségedet. Megértem, hogy még fiatal, és ez nem egy nagy torna, de nagy csalódás ez nekünk, és már tavaly is ugyanez történt. Tavaly Rotterdamban megsérült, így megértettem, hogy nem tud játsazni. Küldött egy emailt, hogy jövőre fog. Én mindent megértek, de az is tény, hogy ez kihatással lesz a tornára. Az első kiemeltnek és éljátékosnak nem lenne szabad visszalépnie, mert a teljes promóciót rá építjük.”

Az igazság az, hogy ebben most a tornaigazgató pártján állok: az ilyen kisebb tornáktól nagyon-nagyon ritkán szoktak a nagy nevek visszalépni, pontosan azért mert gyakorlatilag teljes mértékben rájuk épül a reklám, és vonzerő. Emlékszem, még a stockholmi torna igazgatója is pampogott Fedre 2008-ban, amikor az USO után visszalépett, bár ennél visszafogottabban tette 😉 Az meg hogy Mari még egy héttel ezelőtt is azt mondta, hogy jön, és csak az utolsó pillanatban, fáradtságra hivatkozva mondta le… elhiszem, hogy kissé kicsapta a biztosítékot.

Azért élvezem, ahogy ilyen sokan részt vesznek Mari felnőttéválásának egyengetésében, hehe 😉

Közben új hét, új ranglista. Mivel sem Mari, sem Rafa nem vett részt Rotterdamban, és címvédő lévén Maritól vontak le többet, így Rafa 70 ponttal visszaelőzte Marit, és most  ő a harmadik. De tekintettel arra, hogy Djokó, Mari és Rafa nagyon közel vannak egymáshoz a listán, ezek a pozíciók valószínűleg gyakran fognak változni az elkövetkezendő hetekben.

Reklámok