Címkék

, ,

Fed is úgy érezte, hogy mostanság gyanúsan sok jó dolog történt vele, és előbb vagy utóbb benyújtják neki ezért a számlát, ezért úgy döntött, hogy inkább elébe megy a dolgoknak: igyekszik minél többet visszaadni mindabból, amit kapott.

A Roger Federer Alapítvány az afrikai kontinensen működik elsődlegesen, így Dél-Afrikán kívül Etiópiában, Zimbabwében, Maliban, és Malawiban, célja a gyerekek számára az oktatási lehetőségek fejlesztése és biztosítása. Az alapítvány mindezt úgy igyekszik elérni, hogy már létező nagyobb nonprofit szervezetek munkáját támogatja.

Etiópiában pl. az EPDA tevékenységéhez járul hozzá 2007 óta, mintegy évi 100.000 dollárral, amely keretében két iskolát támogatnak (az iskolaépületek felújításra kerültek, vizesblokkot alakítottak ki, lányoknak külön ösztöndíj, női tanerőket is alkalmaznak az alapítványi támogatással stb.).

Fed most egy napra Etiópiába repült, hogy megnézze ezen iskolákat, és személyesen is meggyőződjön arról, hogy mire költik a támogatást.

És hogy találkozzon a gyerekekkel.

Meg hogy bőgjön egy sort 😉

Fed ugyanis saját bevállása szerint nagyon meghatódott attól, hogy a gyerekek milyen szeretettel fogadták,  talán egy-két könnycseppet is ejtett. Hehe 😀

Egyébként jó kis móka volt a teljes nap:

ping pongozott,

versenyt futott,

ebédelt.

Minderről természetesen a facebookon is beszámolt.

Az 1 km hosszú versenyfutásban igencsak a vert mezőnyben végzett, nincs ő ehhez szokva 😉

Fed egyébként teljes megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy még Etiópiában is felismerik, pedig ott azért nem népszerű sport a tenisz, de hát TV van náluk is 🙂 És már most lelkesen beszélt arról, hogy majd az ikreket is el akarja hozni ide, hogy tudják, nem mindenki kapta meg azt, amit ők.

Az etiópiai kiruccanás után Fed Dubaiba repült, és nekiáll az edzésnek.

Ha többet meg szeretnél tudni az alapítvány munkájáról, itt megnézheted.

Azt is érdemes tudni, hogy ha a Roger Federer Shopban vásárolod meg a piros baseball sapkát, akkor annak bevétele az alapítványhoz megy. Tudom, egy picit drágább, mintha az eBayen vennéd, de rá van írva, hogy foundation, és egy picit kevésbé érzed magad lúzernek, hogy RF sapkára költöd a pénzed 😉

Legalábbis én így voltam vele 😉

Advertisements