Címkék

, , ,

1200 pont! 😀

Fed vs Tsonga: 6-2, 6-3, 6-2

Maradjunk annyiban, erre azért nem sokan számítottak. A meccs utáni interjúk alapján Fed se 😉

Az első szett döntő volt a mérkőzés további részét tekintve: Tsonga nagy lendülettel jött ki a pályára, az első néhány gémben még próbált támadni, de a korai Fed-brék, majd az a tény, hogy sehogy se sikerült bréklabdához jutnia, meg is pecsételték Jo-Willie sorsát.

Kívülről nézve úgy tűnt, mintha Willie gyakorlatilag játékterv nélkül ment volna ki a pályára, rendszeresen rövidített, a szervákat Fed tenyeres oldalára adta stb., Fed pedig könyörtelenül legázolta.

Fed nem játszotta a legjobb teniszét, leginkább azért mert nem volt rá szüksége. Nem kockáztatott, szép biztonságiakat ütött, volt ideje arra, hogy meggondolja, mit szeretne kihozni az adott labdamenetből, ráadásul Tsonga pocsékul is fogadott. És rosszul szervált.

A sajtótájékoztatóból kiderült, hogy Fed nagyon is emlékezett a montreáli meccsre, rémálomszerűnek minősítette, és ez meg is látszott: Fed egyáltalán nem hagyta, hogy Tsonga egy pillanatra is magához ragadja a kezdeményezést, nem hagyott ki egy pillanatra sem, az elejétől a végéig tudatta, hogy ma itt Willie nem reménykedhet nagy fordulatokban.

Szóval váratlanul sima meccs volt.

A meccs mindössze másfél óráig tartott, így Fednek a meccs után volt ideje és ereje poénkodni Courierrel:

Nálam erősen top 3-as Fed interjú 😀

Volt itt minden: egy kis fricska azoknak, akik szerint nem dolgozik keményen, hanem ez úgy csak jön neki (Á, ez csak a tehetség. Egyébként a szünetben csak a  fotelben ültem és vigyáztam a gyerekekre.), az angol sajtó sem maradhatott ki (Hát igen, a britek úgy 150.000 éve várnak egy GS-győztesre.), és a várható döntő leírása is tökéletes volt 😀

Mindezt persze nagyon kedvesen.

Komolyabb dolgokról is esett azért szó a meccs után, így rögtön az első mondata Fednek az volt, hogy ugyan örül, hogy ez most így alakult, de pontosan tudja, hogy a döntő az nagyon másik meccs lesz.

Fed szerint Mari az egyik legjobb fogadójátékos, és ha a szervája is összeáll, akkor az egy nagyon másik történet lesz. Fed úgy látja, hogy Mari a  2008. US Open óta rengeteg tapasztalatot szerzett, nagyon sokféle meccs-szituációban volt már, így megtanulta, hogy hogyan kell kezelni a különböző helyzeteket. Mari várható taktikájáról úgy véli, hogy Mari nem fog teljesen védekező játékot játszani, de nem is fog teljesen támadót, hanem valahol a kettő között. És az első szett nagyon fontos lesz, bár Marinak talán egy kicsit jobban, mint neki.

Be kell vallanom, hogy ami Rogert illeti, ezen az AO-n nem is a játékát szeretem a legjobban, hanem a hozzáállását. Tényleg teljesen felszabadult, ugyanakkor nagyon akar is, végig odakoncentrál, nem idegeskedik, és látszik, hogy élvezi. Még akkor is, ha éppen lemossák a pályáról. Úgy látom, mostanra tényleg felfogta, hogy mit is jelentett a karrierje szempontjából a múlt év, és hogy mennyire kiváltságos helyzetben van ő most.

Egy dologban teljesen biztos vagyok: akármi is lesz a döntőben, a végén nem fog sírni.

A nap krónikájához hozzátartozik az is, hogy ReRe és Venus nyerték meg a női páros trófeát.

Advertisements