Címkék

,

Holnap lebonyolításra kerül a torna másik férfi elődöntője is: Fedék ottani idő szerint este fél nyolctól, nekünk reggel fél tíztől lépnek a pályára.

Szóval semmi napsütés, vagy alkony 😉

Fed és Tsonga eddig mindösszesen kétszer játszottak egymás ellen, Fed mondta is a Kolja mecs után, hogy nem igazán ismeri még Tsonga játékát, ami annyira nem örvendetes, de hát mit csináljunk 😉

Először 2008-ban játszottak egymás ellen, Madridban, sima Fed győzelem lett belőle, majd tavaly Montreálban, ami arról emlékezetes, hogy Fed döntő szettben 5-1-nél teljesen kikapcsolt, és mire magához tért elveszítette a meccset. Ez utóbbi mérkőzés tanulsága, hogy Jowillie van annyira jó teniszező, hogy nem lehet az ilyen kihagyásokat megengedni, mert rögtön lecsap.

Amit még tudni kell, ha Tsongáról van szó: nem az a típus, aki “beremeg”, ha nagy a tét. Sőt. Kifejezetten élvezi, ha centerpálya, ha fontos meccs. Két éve már játszott itt elődöntőt, és azt hiszem mindenkiben elég jól megmaradt az, ahogy Rafát leütötte a pályáról.

Fed is leginkább emiatt tarthat: Tsongának van elég ereje és agresszív támadó játéka ahhoz (lsd. Delpi), hogy nagyon gyorsan komoly hátrányba kerüljön. Fed nem adhatja át a kezdeményezést Willie-nek, mert ha Jo egyszer beindul, akkor lehet, hogy meg sem áll élete második AO döntőjéig.

Persze, sokan azt mondják, hogy Tsonga tud nagyon hullámzóan játszani, ami tény, de a torna eleji nyilatkozataiból az derült ki nekem, hogy ő sem volt elégedett a tavalyi teljesítményével, és a télen nagyon készült arra, hogy újra ott tudjon lenni a végelszámolásoknál.

És eddig ennek megfelelően is játszott: pontosan ez a hullámzó játék, meg “na, jó most már inkább szórakoztatom a közönséget, semmint hogy megpróbáljak nyerni” attitűd, amit nem találtam Jowillie játékát elnézve az idei AO alatt, pedig nagyon kerestem 😉

Igazság szerint eddig ez az AO az igazán nagy meccsekkel adós maradt, de ha holnap mind Fed, mind Tsonga jól játszik  (és egyszerre teszik ezt 🙂 ), akkor ez egy ilyen meccs lehet.

A teljes OOP.

Advertisements