Címkék

, , ,

Mari vs Marin: 3-6, 6-4, 6-4, 6-2

Sok mindent nem lehet elmondani a meccsről: Marint utolérte a három öt-szettes, és egy négy-szettes összes következménye, az első szettet még megnyomta, aztán mind fizikailag, mind mentálisan befejezte az idei AO-t. Becsületére legyen mondva, végigküzdötte, de esélye már nem volt.

Mari nagyon szépen, pontosan, a második szettől kezdve támadó teniszt játszva, nagyon jó szervával nyerte meg a meccset, bár ő is azt emelte ki elsőként, amikor Courier a meccsről kérdezte, hogy Marin nagyon fáradt volt.

Mari ezzel a 2008-as US Open döntő után második GS döntőjébe küzdötte be magát, ez pedig olyasmi, amit az Open Erában még egyetlen brit férfi teniszezőnek sem sikerült elérnie.  Egyébként brit férfi teniszező utoljára az AO döntőjében 1977-ben volt (John Lloyd).

És egyelőre Marié a torna Roger Federer-díjas pontja is:

Marinka pedig az első horvát teniszező lett, aki az AO-n elődöntőbe került, és a jövő héttől karrierje során először lép a top 10-be.

Emellett komoly tapasztalatokkal gazdagodott arra nézve, hogy miért is nem jó dolog három öt szettes mérkőzést játszani  egy GS-en.

Reklámok