Címkék

, , , , , , , , ,

Marinka vs Delpi:  5-7, 6-4, 7-5, 5-7, 6-4

Marin és Delpi ezelőtt a meccs előtt kétszer találkoztak: a tavalyi AO-n és a tavalyi USO-n. Mindkétszer Delpi nyert, de mindkétszer négyben, úgy hogy az első szettet elveszítette. A US Open meccs még most élénken él emlékeimben: Marin gyönyörűen játszott másfél szett erejéig, majd miután elpuskázta a duplabrékre a lehetőséget, teljesen összezuhant, Delpi meg lecsapott.

Fontos volt ez a mostani meccs, mert egy esetleges újabb Delpi győzelem esetén Marin komoly lélektani hátrányba került volna a Delpi elleni meccseken, pedig, ha minden úgy halad a két fiú karrierjében, ahogy kellene, akkor sok-sok Marin-Delpi összecsapást láthatunk még.

A magam részéről nagyon meg vagyok elégedve Szépszeművel: folyamatosan fejlődik, és úgy tűnik, hogy a játék fejrészét is kezdi összerakni. Ugyan nem örültem, amikor egy Bernard Tomic ellen öt szettre kényszerült, de annak igen, hogy nem kezdett el hisztizni, lélekben feladni, hanem szépen nyugodtan kifárasztotta Tomicsot, és elütögetett teljes nyugalommal hajnali negyed háromig. Csakúgy, mint Waw ellen, amikor is az elvesztett első szett után is tudta, hogy megnyerheti ezt a meccset, csak a saját játékát kell játszania. Vagy ma, amikor nem omlott össze az elvesztett negyedik szett után, és meccslabdánál is felmérte, hogy nem kell itt most neki látványos dolgokat csinálnia, elég ha hagyja, hogy Delpi elrontsa.

Marin úgy tűnik, eljutott abba a szakaszba, amikor a kötelező meccseket szépen hozza, és már egy-két nagy skalpot is magáénak tudhat: Mari, Rafa, Delpi ellen már van győzelme (mind az elmúlt hat hónapon belül), szóval lassan azt is megszokja, hogy milyen érzés egy nagy ellenfél ellen kiszerválni a meccset.

Szóval, igen, határozottan lehet ebből valami 😉

Delpike természetesen nem a legjobbját játszotta ezen az AO-n, így ma sem: a csuklója még mindig nincsen rendben, és el is volt fáradva rendesen. Azért az is sokat elárul, hogy még így is öt szett kellett ahhoz, hogy le tudják győzni…

Marin A-Roddal fog összecsapni az elődöntőért (jesszusom, már itt tartunk!), miután A-Rod öt szettben hozta valahogy a meccset Gonza ellen. A-Rod nem játszott igazán jól, Gonza jobb volt, főként a második-harmadik szettben, RAndy javára végül az döntött, hogy ő higgadt tudott maradni.

A negyedik szettben 6-5, bréklabdánál, Molinának volt egy nagyon rossz döntése, out-ot mondtak A-Rod egyik ütésénél, ezért Gonza nem ütött bele a labdába, pedig rajta volt, A-Rod Sólyomszemet kért, a labda bent volt, Molina pedig megadta neki a pontot azzal, hogy Gonza nem tudott volna beleütni a labdába. Nem volt igaza. Ezzel RAndyé lett a szett, a Mariann szerint fejben erős Gonza pedig darabjaira hullott, rögtön elveszítette DF-fel az adogatását, és nem is jött vissza többet a meccsbe.

Mari három szettben jutott túl Isneren, az első szett még izgalmasabb volt, utána viszont sima ügy volt Marinak. Isner nem játszott most túl jól, fáradtnak tűnt ő is, Mari viszont jó volt. Nagyon jó volt.

Az elődöntőért Mari Rafával fog összecsapni, miután Rafa legyőzte Dr. Ivót. Rafa kicsit nehezebben bírkózott meg Karlóval, mint Mari Isnerrel, veszített egy szettet, de jóval jobban szervált, mint Kohlsi ellen, és szép türelmesen játszotta végig a meccset.

A Rafa-Mari meccs fontos lesz nagyon: van egy olyan érzésem, hogy itt fog eldőlni, hogy ki nyeri az idei AO-t.

Nadal (ESP) – Karlovic (CRO) 6-4 4-6 6-4 6-4
Cilic (CRO) – del Potro (ARG) 5-7 6-4 7-5 5-7 6-3
Murray (GBR) – Isner (USA) 7-6(4) 6-3 6-2
Roddick (USA) – Gonzalez (CHI) 6-3, 3-6, 4-6, 7-5, 6-2

Reklámok