Címkék

, , , , , ,

180 pont! 😀

Fed vs. Montanes: 6-3, 6-4, 6-4

Mint ahogy Fed megjósolta, tényleg más típusú meccs volt a mai, mint a Hanescu elleni: elsődlegesen a szervajáték dominált Rognál, és sokszor jött be a hálóhoz. Az alapvonalról most kevésbé volt magabiztos, mint Hanescu ellen, de egy percig sem volt kérdés, hogy ki nyeri a meccset. A harmadik szettben kicsit visszaesett a szervajátéka, és megjelentek a fonák hibák is, de azt hiszem ez leginkább annak volt köszönhető, hogy tudta, itt már semmilyen veszély nem fenyegeti. Csakúgy mint az előző két szettben, a harmadikban is egy gém erejéig jelentősen megnövelte a színvonalat, ezzel megvolt a brék, egyébként nem  szaggatta magát halálra, viszont töltött annyi időt a pályán, amennyire szüksége volt.

Fed ezzel 50. AO meccsét nyerte meg, amivel második az örökranglistán (Edberg az első 56-tal), és a torna második hetében jár. Az első héten mutatott játékában nem találtam semmi olyasmit, ami miatt nagyon kellene pánikolnunk, igen, tenyeres/fonák hibák egy-egy meccsszakasz erejéig vannak, de ezt már nem említeném külön, hozzátartozik Fed 3.0-hoz. Egyébként a lábmunka jó, a szerva is javult szerintem meccsről-meccsre, kellően magabiztos, nem nagyon voltak eddig érthetetlen kihagyásai, látszik – főként az alapvonal ütésein -, hogy sokat dolgozott a szünetben.

Az, hogy mindez mire lesz elég, meg nem tudnám mondani, de remélem, hogy a nyolcig igen.

Fed így látta a dolgokat:

Főként a szervám volt ma jó, és  így meg tudtam teremteni a lehetőséget arra, hogy jó labdákat kapjak vissza. (…) Montanes jól játszott az alapvonalról, és megnehezítette a dolgomat. (…) Örülök, hogy Andrejev elleni nehéz meccsen sikerült túljutni. Az utána következő két meccset már könnyebben nyertem meg, és jutottam el a második hétig. Úgy érzem, hogy friss vagyok, és kész vagyok arra, hogy a nehezebb ellenfelek ellen játsszak. (…) Eddig minden rendben ment. Meg vagyok elégedve azzal, ahogy most állok. Természetesen ahogy nehezednek az ellenfelek, úgy  emelsz te is a játékodon. Szóval eddig meg vagyok elégedve. (…)

Jó formában vagyok.  Persze, ahogy a torna halad előre, úgy kell mindig újraértékelni, hogy mi a helyzet. Lehet, hogy az egyik nap jól játszol, két nap múlva meg rettenetesen. Nem akarom azt mondani, hogy életem teniszét játszom most, mert eddig még nem volt arra szükségem. Azon múlik, hogy az ellenfeled hogy játszik, hogy mire vagy rákényszerítve. Mindig csak a következő meccsel foglalkozom.

Rafáról is szó esett:

Nadal tegnap nagyon küzdött, és végül megnyerte a meccset. Mindenki arról beszél, hogy Nadal fejben mennyire erős. Mit gondolsz, kellően elismerik azt, hogy te fejben mennyire erős vagy?

Úgy gondolom, hogy a szakértők igen. Azt nem tudom, hogy a sajtó, vagy szurkolók mennyire látják így, de azt hiszem ahhoz, hogy ennyi ideig a toppon maradj, muszáj, hogy fejben erős legyél.

A győzelmek nem jönnek könnyen. Például, ha megnézed a mai meccset, simának tűnt. Ha a bolygó másik részéről nézted, azt gondolod, oké, semmi nehézség. De valójában kemény meccs volt. Meg kellett érte küzdenem, és voltak nehéz pillanatok, frusztráló pillanatok. Igen, a  győzelmek nem jönnek egyszerűen. Ahhoz hogy az élen legyél, muszáj, hogy fejben erős legyél, függetlenül attól, hogy kiről beszélünk.

Rafa az első ponttól az utolsóig ugyanazzal az intenzitással játszik. Soha nem enged ki. Szerintem ez a különbség, ha őt összehasonlítod a többiekkel.

Hát, nem tudom. Szerintem az utóbbi nyolc hónapban éppen ez változott meg Rafánál.

A nap további meccsein, Kolja hengerelt az első szettben, aztán Monaco kezdte összeszedni magát, a harmadikban még brékelt is, de kevés volt Koljához. Verda egy szettet játszott, de azt se nagyon, mielőtt Koubek visszalépett volna. A következő körben Kolja-Verda.

Hewitt Bagda meccset sem játszották végig: egy bagel és egy brékhátrány után Bagda feladta (vállsérülés). Hewitt Feddel találkozik a nyolcba kerülésért.

Djokónak Istomin edzésre sem volt elég, helyenként szerintem már Nole is szégyellte a dolgokat. A nyolc közé jutásért Kubottal fog megküzdeni, aki játék nélkül jutott tovább, mivel Juzsyníj csuklósérülés miatt visszalépett.

A nap egyetlen valamire való meccse a Tsonga-Haas volt, lehetett volna belőle egy igazi öt szettes jó kis meccs is, ha Haas nem lenne akkor headcase, mint amekkora, és nem adta volna vissza a negyedik szettes brékelőnyét a szett végén, majd nem brékelődött volna rögtön. Tsonga Almagróval játszik majd.

Federer (SUI) – Montanes (ESP) 6-3 6-4 6-4
Djokovic (SRB) – Istomin (UZB) 6-1 6-1 6-2
Davydenko (RUS) – Monaco (ARG) 6-0 6-3 6-4
Verdasco (ESP) – Koubek (AUT) 6-1 visszalépett
Tsonga (FRA) – Haas (GER) 6-4, 3-6, 6-1, 7-5
Hewitt (AUS) – Baghdatis (CYP) 6-0 4-2 visszalépett
Almagro (ESP) – Falla (COL) 6-4 6-3 6-4
Kubot (POL) – Youzhny (RUS) visszalépett a meccs előtt

Reklámok