Címkék

, , , , , , ,

Delpike rettenetesen megküzdött a harmadik körért: Blake úgy döntött, hogy a tavalyi borzalmas év után ideje lesz tényleg teniszezni, ha már nem vonult inkább vissza. Segítette ebben a döntésben az is, hogy megszámlálhatatlan év után új edzője van (a korábbi gyerekkora óta edzette őt, és a végén már az edző könyörgött, hogy szerezzen valaki mást, mert az jót tenne a játékának), és ez meg is látszott.

Blake persze mindig is tudott nagyon-nagyon jó teniszt hozni, azok a tenyeresek régi kellékek nála, de a játéka ugyanakkor nagyon rizikós, “B” terv nélküli. És a játékintelligenciája is hagy némi kívánni valót maga után… Azt, hogy sikerül-e “vénségére” B tervet is összehozni, nem tudtuk ma meg, ugyanis ez “A” szintű James volt, az viszont biztos, hogy hosszú idő óta először úgy tűnt, mintha gondolkozna a pályán, van játékterve, sőt, még a hálóhoz is bejött sokszor.

Szóval Blake nagyon jól játszott, míg Delpike egyrészt GS eleji formában van még, és ő lassan szokott bemelegedni, másrészt azért az is látszik, hogy zavarja a sérülése.

Persze, amikor kellett (értsd bréklabdahárításnál), előhúzta a félelmetes szerváit, de egyébként nem szervált igazán jól (már az előző körben sem), Blake meglepően könnyen tudta őket visszaadni. Mondjuk azon is elgondolkoztam, hogy eddig gyakorlatilag senki sem szervál igazán jól, és tartok tőle, hogy ebben a borításnak is nagy szerepe van.

Az igazság az, kezdem úgy érezni, hogy ebben a nagy lassító hadműveletben kezdenek átesni a ló túloldalára: ez a pálya is még lassabb, mint tavaly volt, gyakorlatilag furán pattanó salak-szerű valami lett belőle, ráadásul még a labdák is nagyon könnyűek. Ha ezt így folytatják, egész egyszerűen ki fogják nyírni a klasszikus támadó teniszt (szerintem ebben a folyamatban már jócskán benne is vagyunk), és most nem a már kihalt S&V-re gondoltam… Szerintem nem véletlen, hogy Fed is egyre inkább védekező szellemű játékot játszik, amellett, hogy nyilván nincs már fénykorában, de szerintem az olyan típusú pályákon, mint pl. az AO, nem is lehetne azt az agresszív támadóteniszt játszani, mint amit Fed 2004-2006 között nyomott.

Na, egy kissé eltértem a tárgytól 😉

Szóval visszatérve a Zsiráf meccsre, azért a végén kijött, hogy miért van Delpinek már GS-e, míg Blake-nek miért nem lesz sosem: Delpinek egyszerűen olyan feje van a kiélezett szituációkban, ami csak az igazán nagyokat szokta jellemezni. Bár a fej talán nem a legjobb szó rá, azt hiszem a labdaérzékhez hasonlóan ez is inkább egy képesség, méghozzá olyan, ami vagy megvan, vagy nincs.

Marinka is megszenvedett a továbbjutásért: éjfél előtt nem sokkal kezdett neki a Tomic elleni meccsének, és igen indiszponált volt: háló, kiüt, háló, kiüt, rossz szervák stb. Plusz nem tudott mit kezdeni Bernard puha ütéseivel, amik teljesen összezavarták. Ennek eredményeképpen öt szettre kényszerült, és ottani idő szerint negyed háromkor fejezte be…

Bernard ki is volt akadva (jogosan), hogy minek kell neki múlt év után újra ilyen hülye időpontban játszania, “nincs még egy ilyen sport”, és azért neki ez még, lévén 17, elég nehéz…

Jó lesz viszont a kissrácra odafigyelni: sokat fejlődött, a lábmunkája már most is jó, a fonákja is, a tenyerese még döcög, és még nincs meg a kellő ereje, de hát úgy, hogy évente nő öt-hat centit, elég nehéz mellizmot építeni… A végére nagyon elfáradt, már csak azon szurkoltam, hogy Marin végre összehozza azt a nyamvadt bréket (nagyon nehezen lett meg), hogy mehesenek már végre aludni…

Szóval Marin kínkeservesen és jól kifáradva a harmadik körben.

Rafa játszott egy sima meccset, több helyen is azt írták, hogy egyértelműen az új, nem pörgetett szervájának gyakorlására fordította a pályán töltött időt, ehhez nem tudok mit hozzászólni, mivel nem láttam a meccset, de tekintve hogy már az előző körben is nagyrészt a szerváiból élt, plusz 186 km/órás szervákat jegyezgettek be a neve mellé, azt hiszem elképzelhető, hogy tényleg így is volt 😉

Mari szerintem pihenni jön ki mostanság a pályára, Waw, Monfils, Roddick is simán mentek tovább. Koroljev kiverte Berdychet, Ljubicic is a harmadik körben, Nieminen kiesett Serra ellen, pedig két meccslabdája is volt, Jarkkót is nagyon sajnáljuk.

Nadal (ESP) – Lacko (SVK) 6-2 6-2 6-2
del Potro (ARG) – Blake (USA) 6-4 6-7(3) 5-7 6-3 10-8
Murray (GBR) – Gicquel (FRA) 6-1 6-4 6-3
Roddick (USA) – Bellucci (BRA) 6-3 6-4 6-4
Gonzalez (CHI) – Ilhan (TUR) 6-3 6-4 7-5
Monfils (FRA) – Veic (CRO) 6-4 6-4 6-4
Cilic (CRO) – Tomic (AUS) 6-7(6) 6-3 4-6 6-2 6-4
Wawrinka (SUI) – Kunitsyn (RUS) 6-3 6-2 6-2
Korolev (KAZ) – Berdych (CZE) 6-4 6-4 7-5
Ljubicic (CRO) – Golubev (KAZ) 6-3 3-6 6-2 6-3
Kohlschreiber (GER) – Odesnik (USA) 6-4 3-6 6-3 6-2
Mayer (GER) – Troicki (SRB) 4-6 6-4 7-6(2) 6-1
Isner (USA) – Sorensen (IRL) 6-3 7-6(4) 7-5
Lopez (ESP) – Schuettler (GER) 6-3 2-6 6-3 6-2
Serra (FRA) – Nieminen (FIN) 3-6 6-4 5-7 7-6(4) 7-5
Karlovic (CRO) – Benneteau (FRA) 2-6 6-1 6-3 6-3

Reklámok