Címkék

, , , ,

Simon visszalépett az AO-tól, nem erőlteti tovább a térdét, amely már az RG alatt is fájt neki, és azóta is csak hol jobb, hol rosszabb volt, de továbbra sem gyógyult meg. Ennek megfelelően Fed negyedében Ferrer veszi át Simon helyét, Ferrert Isner, Isnert pedig Zeballos váltja.

Az AO előtti tornák is lassan a végére érnek: Kooyongban Vonalkódost Verda szerezte meg, a döntőben Tsongát verte 7-5, 6-1-re. Az igazság az, hogy Verda ezen a tornán félelmetesen nyomta (erről Tsongán kívül Gonza és Djokó tudna mesélni), és akként nyilatkozott, úgy gondolja, az egyetlen igazi esélye GS nyerésére az AO-n van, de úgy véli, hogy itt azonban valóban van esélye, és meg is tudja csinálni.

Örülünk.

Djokó játszott még egy tornán kívüli felvezető meccset Bernard Tomiccsal, amit a fiatal ausztrál nyert meg három szettben…

Aucklandben Isner megnyerte élete első Atp tornáját, 2 óra 18 perces, három szettes, végül TB-ben végződő meccsen verte meg Clément-t, Sydneyben pedig most vette kezdetét a döntő Ricsi és Bagda között, Bagda rögtön brékelte Ricsit, de még messze van a vége.

Közben Fed vasárnap délutánra programot szervezett játékostársainak, ha éppen unatkoznának: a Haitiban történt földrengés áldozatainak megsegítésére jótékonysági, páros meccses, laza ütögetés lesz, “Hit for Haiti” néven.

A jótékonysági rendezvényen részt vesz Rafa, Djokó, A-Rod, Hewitt, a lányok közül Serena, Clijsters és Stosur. 10 dollár a belépő, de természetesen lehet adakozni is.

Ha már jótékonyság, akkor itt egy nagyon kedves videó, amiben Fednek köszönik meg a támogatását, amivel orvosi műszereket tudtak vásárolni egy sydney-i klinika gyerekintenzív részlegének.

Közben megvan a hétfői program menete: a fiúk közül Mari kezd elsőként a Rod Laver pályán, két női meccs lesz előtte, amelyek közül az első nálunk hajnali egy órakor kezdődik, nem hiszem, hogy Mariék négy óra előtt elkezdenék. Ezzel egyidőben Delpi is megkezdi a tornát, a harmadik mecs az övé a Hisense arénában, a program itt is hajnali egykor indul.  Az esti meccseken nekünk reggel kilenc órakor lép Rafa pályára.

Advertisements