Címkék

, , , , , , , , , ,

Már alig  három nap, és nekikezdünk 😀 Igaz, jelen pillanatban nem állíthatnám, hogy olyan nagyon várnám,  még bele se ütöttek az első labdákba, és csak a gond, meg a baj…

Persze azért nem mindenkinél. Fed például tegnapelőtt három (!) órát edzett, egy elzárt, senki által meg nem közelíthető, titkos helyen, tegnap pedig két órát a Rod Laveren, Monfils társaságában. Erre a teljesítményére a nyilatkozatai alapján nagyon büszke volt.

Monfils edzője, Roger Reeshard életében először szembesült Fed meglehetősen egyedi edzésmódszereivel, ami mint minden normális embert, őt is kiakasztotta. Elmondása szerint Fed egy fél órán keresztül megütött minden ütésfajtát, amit tud, nyesés, rövidítés, az összes tenyerese, a pálya minden részét beütötte, szépen, sorjában, egymás után, és ő ilyet még nem látott.

Gondolom, tiszteletből a kétkezes fonákot, a “hátunk mögülről a lábunk között” ütést, és az egyik vállról a másikra átgurított labdaindítást inkább nem említette 😉

Fed az igen egyéni AO felkészülését ezután a Lindt melbourne-i üzletében folytatta, ahol csokiütőt és csokilabdát kapott, három csokit pedig meg kellett kóstolnia, és ki kellett találnia, hogy mit eszik, valamint a sok éves kitartó üldözés néhány rajongónak meghozta a váratlan sikert. Ezúton is gratulálunk nekik 😀

Aki még szeretne képeket nézegetni a csokis eseményről, itt teheti meg.

Fed egyébként közölte, hogy nem fog Kooyongban bemutató meccset sem játszani, mert ebben az évben már elég meccset játszott, és hogy azért nem ment Kooyongba, mert a családdal kicsit berendezkedett, szokták a várost, aztán hagyta, hogy minden úgy történjen, ahogy jön.

Ja, igen, meg még azt is megosztotta velünk, hogy a Rod Laver pálya még lassabb, mint tavaly volt.

Bízom benne, hogy sokat megélt sorstársaim tudnak olvasni a sorok között, és ennek megfelelően csökkentik az elvárásaikat.

Csak azért szólok, mert nem szeretnék kétségbeesett embereket vigasztalni egy hét múlva 😉

Rafa is meglátogatta végre a Rod Lavert, teljes harci öltözetben, tekintete elszánt, járása, mint a bikáé sötöbö:

A top 10 további része Kooyongban vitézkedik, illetve egyes esetekben már csak vitézkedett.

Djokó különösebb gond nélkül győzte le Tommyt (6-2, 6-3), majd Verda őt győzte le ugyanilyen gond nélkül (6-1, 6-2). Djokó ennek ellenére büszkén újságolta, hogy idén speciálisan készült az ausztrál hőségre: előbb Olaszországban, magaslati levegőn edzett, majd Dubaiban gyakorolt, ami  jelentősen segíteni fogja abban, hogy ne járjon úgy mint tavaly.

Sajnos jelenleg a jövő heti időjárásjelentést elnézve, Djokó akár Belgrádban is gyakorolhatott volna, viszont úgy néz ki, hogy a tenyeresre mindenképpen szüksége lett volna, de ennek most már mindegy.

Egyébként Djokó bemutatta a szép, új Sergio Tacchini ruháját:

A kooyongi srácok közül Delpi előbb simán intézte el Ljubit (6-3, 6-3), majd a második meccsre már ki se állt, mivel egy kicsit megint érezte a csuklóját, így a biztonság kedvéért inkább visszalépett.

Van egy másik hiányzónk is, Söd, aki előbb kikapott Tsongától (7-6, 6-1), úgy, hogy a második szettben gyakorlatilag levegőt sem kapott a melegben, majd Ljubi ellen egy szett után visszalépett, mert újra fáj az a könyöke, ami miatt már több tornát is ki kellett hagynia a múlt évben, és gyakorlatilag hat hónapja küszködik vele. Nem vagyok  túl nyugodt, na.

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Nalby hasfalizomhúzódás miatt nem indul az AO-n (ha gonosz lennék, ehhez lehet hogy hozzáfűznék egy-két dolgot, de nem vagyok az, ezért nem teszem), valamint hogy Ferrero az aucklandi tornán, a Lammer elleni meccsen kifordította a bokáját, és még az AO indulása is kétséges, nem állíthatnám, hogy a legjobban alakulnak a dolgok Krumpli Játékosai számára.

Mondjuk legalább Mari bemutató meccsen elverte Querreyt.  Ha ez számít valamit 😀

Az AO sorsolása ma hajnal 0 óra 40 perckor veszi kezdetét, streamen lehet majd követni, aki esetleg nem tud aludni, és nyomon követi az eseményeket, az nyugodtan közvetíthet, szívesen vesszük 😀

Reklámok