Címkék

, , , , , , ,

Ma megvolt az első olyan összecsapás, amely igazi meccsre emlékeztetett:

Fed vs Ernie: 6-2, 4-6, 6-4

Csak a harmadik szettre értem haza, de abból, a beszámolókból és az előző két szett eredményéből azt a következtetést vontam le, hogy az történt amit várni lehetett.

Ernie nagyon idegesen kezdte a meccset, aztán a második szettre rájött, hogy egyrészt itt most elő kell szednie mindent amije van, kockáztatni kell, ütni az ász értékű második szervákat, a centire a vonalra helyezett ütéseket, mert különben nagyon csúnya vége lesz, illetve hogy neki itt most nincs veszíteni valója.

És mivel Ernie azért tud játszani, ha akar, miután rájött a fenti következtetésekre, jó kis meccs kerekedett a dologból. Persze a végére az is előjött, ami miatt Ernie nem top 10-es játékos: a végjátékban a végtelenül kockázatos ütései nem jöttek be, Fed meg a maga nyugodtságával és rutinjával megnyerte a meccset.

És nagyon örült neki 😀

Ernie mindenesetre egyelőre jól kezdte az évet, remélem, hogy a tavalyi katasztrófát nem szeretné idén megismételni, és irány a top 30.

Fednek pedig még van min javítani, voltak hibák, bár ami igazán feltűnő volt, hogy még sokszor választott rossz ütéskombinációkat, ez utóbbira viszont a meccsrutin lesz a válasz.

Ami viszont idegesít: több helyütt is láttam, Lizi is írta, hogy mintha fájt volna a háta? A harmadik szettben nem láttam erre utaló jelet, volt előtte valami? Mert ha igen, akkor ez egy nagyon nem jó hír, arra számítottam, hogy a tavaly őszi hat hét kihagyás, plusz az a tény, hogy utána sem erőltette meg magát, elég lesz arra, hogy az idei AO-t kibírja végig a háta.  Mert az sajnos már kiderült, hogy fájós háttal nemhogy GS-t nem nyer, de tornát se…

Hjaj.

Rafa nem tudom, hogy miért indult ezen a tornán (na jó, ha megnyeri, az nagy lökés lehet az önbizalmának): ma Darcis 6-1, 2-0 után feladta. Szerintem eddig minden nap meccs után még edzett két órát… minimum 😉

Rafa elődöntőbeli ellenfele Trockíj lesz, aki Kubottal fárasztotta ki ma magát, Fed pedig a Kolja/Ivo meccs győztesével játszik.

Doha – negyeddöntők

Federer (SUI) – Gulbis (LAT) 6-2 4-6 6-4
Nadal (ESP) – Darcis (BEL) 6-1 2-0 (visszalépett)
Troicki (SRB) – Kubot (POL) 4-6 6-4 7-6(1)

Brisbane-ben Monfils megverte Blaket, aki egyébként egész jól játszik, Step is a négy között.

Brisbane – negyeddöntők

Stepanek (CZE) –  Odesnik (USA) 7-6(2) 6-1
Monfils (FRA) – Blake (USA) 3-6 6-3 6-4

Chennai-ban  Waw is  szépen lépeget előre 🙂

Chennai – 2. kör

Wawrinka (SUI) – Russell (USA) 6-3 6-4
Sela (ISR) – Kim (USA) 7-6(3) 6-2
Berrer (GER) – Robert (FRA) 7-6(7) 6-3
Lacko (SVK) – Ginepri (USA) 7-6(3) 6-4

Advertisements