Címkék

, , , , , , , ,

A mai napon nem történt semmi különös: azok nyertek akiket vártunk, és azok estek ki, akiket vártunk.

Brisbane-ben Roddick, Step, LaleMonf, Berdych, Blake, Gasquet a következő körben, Berdych lemosta a pályáról szegény Bagdát, a Blake-Gicquel meccs pedig valószínűleg izgalmas volt 😉

Brisbane – 2. kör

Roddick (USA) –  Ball (AUS) 7-6(0) 6-3
Stepanek (CZE) – Dolgopolov Jr. (UKR) 5-7 7-6(4) 6-2
Monfils (FRA) – Serra (FRA) 6-7(5) 7-6(5) 6-1
Berdych (CZE) – Baghdatis (CYP) 6-0 6-1
Blake (USA) – Gicquel (FRA) 6-3 3-6 7-6(8)
Gasquet (FRA) – Ebden (AUS) 6-3 6-4
Odesnik (USA) – Falla (COL) 6-7(8) 6-2 6-1
Bellucci (BRA) – Levy (ISR) 6-4 4-6 6-4

Chennai-ban Marinka a bárányfelhőket számolgatta az első szettben, de aztán csak nem sikerült kikapnia Granollerstől. Juhé.

Chennai – 2. kör

Cilic (CRO) – Granollers (ESP) 6-7(3) 6-3 6-4
Tipsarevic (SRB) – Devvarman (IND) 6-2 6-1
de Bakker (NED) – Haase (NED) 6-3 6-4
Giraldo (COL) – Hajek (CZE) 6-4 6-2

Dohában mind Rafa, mint Fed simán vette az újabb akadályt, Starace és Koroljev ellen. Most Rafa meccséről írom azt, amit tegnap Fedéről: nem voltak egy súlycsoportban a jó öreg Potitóval, így sok következtetés levonására nem volt alkalmas a meccs.

Fedék játékát nagy szél zavarta, ennek megfelelően nem volt olyan ászparádé, mint tegnap, és mint ahogy az várható volt, Fednek sikerült jobban alkalmazkodnia a körülményekhez: az első szettben háromszor brékelte Jevgenyijt, bár egyet visszaadott, a másodikban pedig az utolsó gémben brékelt.

Fed és a Sólyomszem.

Kolja Csít búcsúztatta, Karlovic is a nyolcban.

Holnap viszont elérkezett az Első Fed-Ernie Összecsapás Napja: Ernie ugyanis úgy tűnik, hogy a tavaly év végén elkezdett felszálló ágat folytatni tudja, megnyerte kettőben a Seppi elleni mecsét, így holnap karrierje során először találkozik Feddel.

Ugyan azt nem hiszem, hogy Ernie megérett egy Fed verésre, de hát ilyenkor, év elején még könnyebb elkapni a nagymenőket (lsd tavaly Djokó), szóval sose lehet tudni. Bár Fednek nagyon pocsékul kellene ehhez játszania, de mint tudjuk, erre bármikor képes 😀

De mindenképpen szoros, jó kis meccsre számítok: Ernie-ke össze szokta kapni magát az ilyen alkalmakra.

Lüthi mindenesetre végignézte a Seppi elleni meccset, szóval Fedék is készülnek 😀

A mai nap játszotta karrierje utolsó atp meccsét Y El Aynaoui,  aki az utóbi két évben már nem volt aktív (lévén jelenleg 38 éves), és a múlt év végén már a szenior touron lépett fel, de mivel nem volt hivatalos búcsúmeccse, ezért szabadkártyát kért a szervezőktől a dohai tornára, hogy itt búcsúzhasson el.

Y El Aynaoui legjobb ranglistás helyezése a 13. volt (2003-ban), öt atp tornagyőzelemet tudhat magáénak, több alkalommal volt nyolc között az AO-n és a US Openen. 2003-ban Lleyton Hewittot búcsúztatta a negyedik körben az AO-n, majd a nyolc között A-Roddal játszott egy 4–6, 7–6, 4–6, 6–4, 21–19-cet, amit végül Roddick nyert meg.

Doha  – 2. kör

Federer (SUI) – Korolev (KAZ) 6-2 6-4
Nadal (ESP) – Starace (ITA) 6-2 6-2
Davydenko (RUS) – Chiudinelli (SUI) 6-3 6-4
Troicki (SRB) – Rochus (BEL) 6-2 6-2
Darcis (BEL) – Y El Aynaoui (MAR) 6-3 6-1
Kubot (POL) – Stakhovsky (UKR) 6-2 7-6(5)
Karlovic (CRO) – Becker (GER) 4-6 6-3 6-2
E Gulbis (LAT) – Seppi (ITA)  6-4 7-5

Advertisements