Címkék

, , , , , , , ,

Kezdjük akkor a rossz hírrel: Robin első kézből tapasztalhatta, hogy csak azért mert megverted Roger Federert, két meccsel később Robbie Ginepri ellen is úgy kell kimenni a pályára, hogy itt most akár ki is kaphatsz. És ki is kapott.

Mondjuk annyira nem kell aggódni, még lesz lehetősége bemelegíteni az AO-ra (Kooyongban is ott lesz), de azért ez nem esett túl jól. Waw szerencsére hozta a kötelezőt.

Chennai – 1. kör

Ginepri (USA) – Soderling (SWE) 6-4 7-5
Wawrinka (SUI) – Bopanna (IND) 6-1 6-4
Sela (ISR) – Istomin (UZB) 6-1 6-2
Berrer (GER) – Ventura (ESP) 6-3 6-2
Devvarman (IND) – Schuettler (GER) 7-5 6-2
Lacko (SVK) – Lu (TPE) 6-4 6-3
Kim (USA)- Brands (GER) 6-2 6-2
Russell (USA) – Amritraj (IND) 6-3 6-1
Granollers (ESP) – Ward (GBR) 5-7 6-2 6-2
Haase (NED) – Yang (TPE) 6-4 6-3
Robert (FRA) – Sorensen (IRL) 6-2 6-1

Brisbane-ben Blake megverte az üvegasztal okozta sérüléséből visszatérő Sam Q-t, Monfils Dentet, Berdych is túljutott az első körön. A szintén hosszú, sérülés miatti kihagyás után újra játszó Bagda is győzött Fish ellen. És Zverev továbbra sem hozza azt, amit hoznia kéne.

B. Tomic-nak meg még van hova fejlődnie, pedig őt már nagyon várom. Kéne végre újra egy igazi rosszfiú az atp-be. Kellően zakkant apukával.

Brisbane – 1. kör

Monfils (FRA) – Dent (USA) 7-6(1) 6-7(5) 6-2
Berdych (CZE) – Lindahl (AUS) 6-2 6-4
Blake (USA) – Querrey (USA) 4-6 6-3 6-4
Ebden (AUS) – Melzer (AUT) 7-5 6-1
Baghdatis (CYP) – Fish (USA) 7-5 7-5
Ball (AUS) –  Zverev (GER) 7-5 6-1
Serra (FRA) – Reister (GER) 6-7(3) 7-6(5) 7-5
Dolgopolov Jr. (UKR) – Tomic (AUS) 6-4 6-4

Dohában Égszínkék Csapás és Hello Kitty Legújabb Barátja (copyright valamelyik amerikai újság, de nem találtam meg a cikket) is pályára lépett ezévi első hivatalos atp mérkőzésén, ellenfelük nem akkora örömére.

Rafa meccséből kb négy gémet láttam, amiből az szűrtem le, hogy a színvonal nem verdeste az eget, Bolelli elég indiszponált volt, és Rafa újfent a vonalbírókkal barátkozott, de hát ma ennyi is elég volt egy sima 6-3, 6-3-hoz.

A meccs sztárja természetesen a Narancssárga Látomás volt, ami azon kedves nézőinket, akik most szembesültek vele először, hitetlen szemmerengetésbe kergette. Így közelebbről megnézve tényleg nagyon impresszív a dolog: van ezen kérem neon rózsaszín, neon sárga, neon halványzöld, neon kevésbé narancssárga, szóval az összes olyan szín, amit egyenként sem vennék fel, nemhogy egyszerre. És mindez egy fehér oldalcsíkkal megspékelve.

Nagyon félelmetes.

A másik Nike boy ha lehet még hamarabb lerendezte a dolgot: Rafáék valami általam ismeretlen oknál fogva egy teljes órát szöszmöszöltek az első szettel, Rog ugyanezt 17 perc alatt zavarta le. Sok szót Roger játékáról nem ejtenék (főként  mert nem láttam a meccset, hehe), de a végeredményből ítélve nem voltak igazán egy súlycsoportban C. Rochusszel, így következtetések levonására nem volt alkalmas a meccs.

Kivéve, hogy a break-kihasználás maradt ott, ahol tavaly volt 😀

Holnap Koroljev jön Rognak, aminek be kell vallanom nem annyira örülök, jobb, ha minél kevesebbet játszik a sráccal Fed. Nekem ugyanis Koroljev azok közé a játékosok közé tartozik, akiről tudod, hogy egyszer majd bekövetkezik az, amikor azok a brutális ütések nemcsak háromból egyszer találják el a pályát, és azt is megtanulja majd, hogy nem muszáj mindig úgy ütni, mintha most lőnné ki az ellent, és akkor hirtelen egy izzadságos meccsel találja magát szembe az ember, majd legközelebb egy élet-halál meccsel, aztán meg…

Ja, ha minél kevesebb lehetőséget kap, hogy megszokja Fed játékát, annál jobb 😉

Doha – 1. kör

Federer (SUI) – Rochus (BEL) 6-1 6-2
Nadal (ESP) – Bolelli (ITA) 6-3 6-3
Darcis (BEL) – Garcia-Lopez (ESP) 6-4 6-1
Y El Aynaoui (MAR) – Deheart (USA) 7-6(3) 7-6(4)
Seppi (ITA) – Hernandez (ESP) 6-4 7-5
Kubot (POL) – Maamoun (EGY) 6-0 6-2

Reklámok