Címkék

, ,

Ricsi ügyében döntést hozott a másodfokú bíróság, és úgy határozott, hogy nem égeti tovább az ITF-et: helyben hagyta az első fokú ítéletet, így Ricsi tegnaptól szabad ember.

A WADA csalódottságát fejezte ki a döntés miatt.

Ha már WADA, akkor egy másik teniszfronton is teljes a kudarc: ugye Malisse és Wickmayer versenyzési jogát novemberben a belga anti-dopping bizottság egy évre felfüggesztette amikor kiderült, hogy Wicki három alkalommal nem tett eleget a kötelező “merre jársz, teniszező?” szabálynak, míg Malisse kétszer tette ugyanezt, valamint egy alkalommal nem volt az általa három hónappal korábban megadott helyen és időben, épp amikor ellenőrizni akarták.

Először Malisse csak zokogott, mert hogy neki nincs pénze a fellebbezési eljárásra, lévén az igen borsos, azonban a két belga végül felfogadta azt az ügyvédet, Jean-Louis Dupont, aki a Bosman ügyet is csinálta, és kifejezetten sportügyekre szakosodott (mibe, hogy pro bono munka volt), és mit ad isten, a fellebbezés nyomán a belga első fokú bíróság hatályon kívül helyezte az ITF döntését. Azt ne kérdezzétek, hogy hogyan jött ide egy belga polgári bíróság, és miért nem a Nemzetközi Sportdöntőbíróság – amely egyébként a fent említett Ricsi döntést is hozta -, mert teljes a káosz, ami a dopingügyek jogi menetét illeti. Próbáltam megérteni, de ez szerintem követhetetlen.

Az ITF ezt követően elébe ment a várható következő égésnek (és kihúzta az ügyet Duponék alól, pedig micsoda per lehetett volna ebből, micsoda következményekkel! Fuck.): annullálta az első döntést, törölte a felfüggesztéseket úgy, ahogy van, azzal, hogy a belga bíróság fölöttük álló szervezet, és nekik követniük kell a bírósági döntést. Ahogy láttam, Wickiék most már semmilyen büntetést sem kaptak, hacsak egy fél év múlva az ITF-nek eszébe nem jut, hogy akkor mégis.

Persze, Wicki és Malisse azért így is szívtak, az AO-ra a névsor leadás határideje már lejárt, Wicki épp szabadkártyáért kuncsorog, bár az ausztrál teniszszövetség elnöke már közölte, hogy annyira nem akaródzik nekik a megmaradt három WC-ből odaadni a belgának egyet, merthogy azokat ausztrál teniszezőknek szánták.

Nem baj, majd perlik a WADÁ-t kártérítésért.

(Oh, hiányoltam a Nemzetközi Sportdöntőbíróságot, na, hát előttük is van egy fellebbezés a WADÁ-tól, keveslik az egy évet, szóval futunk majd még egy-két kört, de kb. hasonló kimenetele lesz ennek azt hiszem, mint Ricsi ügyének.)

Advertisements