Címkék

, , ,

Na, akkor végre eljutottam eddig is 😀

Nem tudom, hogy épp mi az eredmény, még direkt nem néztem meg, hogy teljesen befolyásmentesen tudjam megtenni legújabb tippemet 😀

A meccsnek, véleményem szerint, egy kicsivel Kolja az esélyesebbje: nemcsak az ezen a tornán eddig mutatott játék miatt, hanem a két játékos eddigi összecsapásai alapján is.

A H2H 4-3 Rafa javára, azonban ha jobban megnézzük a dolgokat, árnyaltabb lesz a kép: a négy győzelemből Rafa hármat salakon ért el, mindössze egyet keménypályán (2006-ban, szintén a világbajnokságon), míg azóta valamennyi keménypályás meccsüket Kolja nyerte (kettőt 2008-ban, egyet pedig idén Shanghaiban).

Két dolgot azonban figyelembe kell vennünk a mai meccs előtt: egyrészt Rafa talán-talán aprócska lépésekben, de mintha kezdene jobban játszani, és lehet, hogy pont ma lesz elege abból, hogy a top 10 mostanában állandóan veri, illetve Koljának hetek óta légzési problémái vannak, egyelőre nem tudják pontosan, hogy mi az ok (asztma, bronchitis merült fel), és saját bevallása szerint három szettet nem bír.

Szóval ki-ki meccs, amit bármelyikőjük megnyerhet 😀

————————————————————————————————

Első szett: 6-1 Koljának.

Tudom, ez most rosszul néz ki Rafának, de szerintem ezt nem fogja annyiben hagyni. Azért meg kell húzni egy határvonalat, és ez szerintem most jött el. Ha meg nem húzza meg, akkor baj van… nemcsak játékilag, mert ez innentől kezdve szvsz nem erről szól.

————————————————————————————————

Második szett: Kolja brékelt 3-2.

Majd Rafa visszabrékelt 4-3-nál, aztán egyszer még bréket cseréltek a fiúk, végül kihozták TB-re. A TB-ben végre Rafától is láttunk szép dolgokat, igazán jó teniszt nyomtak ekkor a srácok, végül Kolja csak megnyerte azt a meccset, amit már majdnem kiengedett a kezéből: 7-4-re hozta a TB-t.

Ezzel a torna első kiesője is megvan: Rafa még Djokó legyőzése esetén sem juthat tovább. Söd már elődöntős, így Djokó és Kolja harcolnak a továbbjutásért.

Ha Kolja nyer Robin ellen kettőben, akkor mindenképpen ő a továbbjutó, függetlenül attől, hogy Nole mit csinál.

Ha Rafa nyer Djokó ellen és Robin Kolja ellen, akkor az egymás elleni eredmény számít, így ekkor Novak lesz elődöntős.

Ha Djokó és Robin nyernek, Djokó jut tovább.

Ha Djokó és Kolja is nyernek, akkor a szettarány dönt Djokó és Kolja között: ha Kolja kettőben nyer, továbbjut, ha ő is és Nole is háromban, szintén Kolja jut tovább, ha Kolja háromban, Novak meg kettőben, akkor a gémeket kezdjük el számolgatni.

Magyarán Djokó akkor adja meg magának a legtöbb esélyt, ha kettőben nyer Rafa ellen, és ráadásul nagyon kell nyernie. De még ekkor sem csak rajta múlik a dolog, mert Kolja kétszettes győzelemmel még így is kiejtheti.

Fun.

Advertisements