Címkék

, , ,

“I served so poorly that, you know, anyone would have looked good against me tonight.”

Hát Mari, ha te mondod 😉

Fed vs Mari: 3-6, 6-3, 6-1

Jó, tény, az első szett után Mari első szervái úgy tűntek el, mintha soha nem lettek volna (az első szettben is 46% körül szervált, de akkor még a fontos pontokat hozta vele), a második szerváját meg ismerjük. Azért abban viszont nem vagyok teljesen biztos, hogy az első szerva eltűnéséhez nem volt-e Fednek némi köze: az első szett közepétől ugyanis letámadott mindent, ami csak feléje jött. Úgy pedig elég nehéz nagyon jó első szervát ütni, hogy tudod, ha nem jön be, az igen gyenge második szervádat megeszik vacsorára.

Az első szettben ugyan a totális letámadás Fed részéről még nem volt egy eredményes taktika, túl sok volt a hiba, de ahogy bemelegedett, és lecsökkent a hibák száma, úgy került egyre inkább Fedhez az irányítás.

A Fed által játszott játék a második szettől kísértetiesen emlékeztetett a Cincinnatiban alkalmazottakra: csak semmi hosszú labdamenet, aggreszíven letámadni az első és a második szervát, be a hálóhoz, jó szervák, variálni, variálni.

És úgy tűnik, hogy Mari egyelőre erre a játékra nem találja a választ.

A harmadik szettben pedig a Fed bréket követően Mari egyszerűen nem bírta a nyomást, és ugyanolyan látványos összeomlást produkált, mint Fed az év elején a harmadik szettekben tette.

Fed jól ismeri ezt a “hirtelen minden összeomlik és fogalmad sincs, hogy mi történik érzést”:

“I was always surprised how sort of the wheels came out a few times I played him in the third set. He just said the same thing, you know, like the wheels came off for Andy today. It just happens sometimes. These best‑of‑three set matches are tough, especially when the best players play each other. Whoever has the momentum, he can swing freely. The other guy has to be careful. That’s why the beginning of sets are crucial.”

Azért nem sokat adtam volna pl. a dohai meccs után, hogy az év végén annak a meccsnek az inverzét fogom nézni Londonban…

Fed a tegnapi meccset nem teljesen úgy látta, ahogy Mari, és azt hiszem, hogy az ő verziója közelebb áll az igazsághoz:

“Well, I think we’ve always had up‑and‑down matches. So I think we both always come out thinking, Hmm, I could have done better. I just think it’s our styles of play, that when they collide, you always feel like you can play better.

Maybe we have a playing style that makes the other player not play, you know, the best tennis. When we collide, that’s sometimes kind of the feeling you get walking away. I’ve walked away many times feeling like I could have done so much better. Today it’s his turn. So it’s unfortunate for him.”

A tegnapi győzelemmel Fed bebiztosította az év végi elsőségét (erre mindjárt visszatérek 🙂 ), ugyanakkor az a vicces helyzet állt elő, hogy a csoportból való továbbjutása korántsem biztos: csak abban az esetben nem kell megvernie Delpikét a továbbjutáshoz, ha Verda megveri Marit. Aminek igen csekély az esélye, így Fednek muszáj lesz mindhárom csoportmeccsét megnyernie ahhoz, hogy bekerüljön az elődöntőbe, míg pl. ha Verda két szettben megveri Marit, és Fed is Delpit, akkor Verda egy győzelemmel továbbjut.

Na ja, a körmérkőzések csodás világa.

Rövid összefoglaló a meccsről: http://www.youtube.com/watch?v=6b4aPuZjToQ

És az a kimaradt három gém, amit senki sem látott, mivel a nagy szél miatt az O2-nél lévő egyik közvetítő antenna kidőlt… (TV-ből felvétel, szóval nem a legjobb minőség):

http://www.youtube.com/watch?v=g6AYFBfdVu8

http://www.youtube.com/watch?v=ESbjg0F94YU

http://www.youtube.com/watch?v=yUe8WmMW0Tc

Advertisements