Címkék

, , ,

Na jó, inkább csak odapaskolt, de ezen most ne akadjunk fenn:

Robin vs Rafa: 6-4, 6-4.

Sajnos semmit sem láttam a mecsből (work is sooo overrated), a statisztikák és a beszámolók alapján egyikőjük sem játszotta élete teniszét, és valójában csak néhány ponton múlt. Az más kérdés, hogy ez a néhány pont mindig Söd javára dőlt el.

Robin nagyon sokat fejlődött, már ami a játék lelki részét illeti: nem remegett meg, úgy játszotta a fontos pontokat, mint akinek a fejében meg sem fordult, hogy ezeket esetleg elveszítheti.

Rafa pedig a nagy pontoknál visszaállt a mostanában szokásos passzív játékához, amellett, hogy mintha törekedett volna arra, hogy agresszívebben, az alapvonalhoz közelebb játsszon, és voltak már a régi Rafára emlékeztető ütései is.

Vagy legalábbis mások ezt mondták 😉

Rafa szerint:

Well, I think I didn’t play really bad. I played okay. But in the important moments, I didn’t have this necessary calm, no? So I had few mistakes. I play shorter in the important moments. That reason he beat me, no?

Úgy gondolom egyébként, hogy lassan össze fog ez majd állni, de akárhogy is nézzük, ez a keménypálya nem Rafa műfaja. Az a keménypályás tenisz, amit év elején az AO során produkált nem jön neki zsigerből, ahhoz nagyon jó formában kell lennie, megfelelő önbizalommal, külön oda kell figyelnie a lapos tenyeresekre, szóval azt a játékot akkor tudja játszani, ha minden rendben van körülötte.

Ettől függetlenül voltak biztató jelek, és sok rafással ellentétben én nem gondolnám azt, hogy ez a WTF egy lefutott meccs Rafának…

Egy rövid összefoglaló azoknak, akik nem látták:

És Esz, teljesen rosszul láttad a dolgokat:

“It feels better to beat world number two than world number 200. So I always enjoy beating good players than lower-ranked players. But me, personally, I have nothing against Rafa. As I said, we played a lot of times and we always had good matches. I always enjoy playing against him.”

Ha te mondod, Robin 😉

Reklámok