Címkék

, ,

Novaknak sikerült megszereznie ez évi első 1000-es tornagyőzelmét négy elveszített döntőt (Miami, Monte Carlo, Róma, Cincinnati) követően, a Bázel/Párizs dupla azt is jelenti, hogy Djokó karrierje során először nyert meg egymást követő két tornát.

És azt hiszem nem kell különösebben kihangsúlyozni, hogy nemsokára arra is igen jó esélye lesz, hogy karrierje során először sikerüljön kétszer megnyernie ugyanazt a tornát, még akkor is, ha a mai győzelem nehezebben született meg, mint ahogy az előzetesen várható volt.

TENNIS-MEN/MASTERS

Az első szettben Djokó ott folytatta ahol tegnap abbahagyta, igaz, LaLeMonf nagyon sokat hibázott, ajtó-ablak ütéseket vágott ki, pillanatok alatt 6-2 lett az első szett Nolénak. Aztán a második szettben is úgy nézett ki, hogy tartja a szerb lendület (3-0), de ekkor Gael úgy döntött, hogy itt az ideje összeszednie magát: elkezdte leszorítani a kinemkényszerítettek számát, rájött, hogy Djokót be kell hívni a hálóhoz, mert ott most annyira nem remekel, szóval elkezdett értékelhetően játszani, ami megzavarta Djokót, aki szemmel láthatólag már a meccs végét várta. Így Gael visszabrékelt, 3-3, majd 5-5-nél újra brékelte Nolét, és a második szettet, a francia közönség lelkes biztatása közepette, meg is nyerte 7-5-re.

Aztán úgy tűnt, hogy ennyi volt Monfils tankjában, miután rögtön brékelődött a harmadik szett elején (2-0), de visszabrékelt (2-2), majd a fiúk még egyszer bréket cseréltek, hogy aztán jöjjön a TB. Ahol végül kijött a két srác közötti mentális különbség, és Djokó esélyt sem adott Gaelnek a nyerésre.

Par2897898

Djokó tehát majdnem elengedett egy megnyert meccset, végül azonban sikerült megőriznie a higgadtságát (nem volt egyszerű, látszott, hogy néha komoly erőfeszítésébe került), ami azt hiszem, nagy tanulsággal fog szolgálni neki a jövőre nézve.

Djokó vs Gael: 6-2, 5-7, 7-6 (3).

Az alábbiak nem függenek szorosan össze a fentiekkel, de sajnos nem tudom tovább magamba fojtani, ki kell írnom magamból 😀

Kedves Tari!

1. Nole nem azért “esett össze” a második szett közepén, mert hirtelen bevillant neki a sok elveszített döntő, a sok éhes száj otthon, a nehéz gyerekkora, a NATO bombázások, az isten tudja mi, hanem mert Gael elkezdett normálisan játszani.

2. Az, hogy mi van a játékos arcára írva ezt én is látom, és pszichológiai értekezéseket én is bármikor elő tudok adni a játékosok lelkének rezdüléseiről, de te nem azért vagy ott, hogy olyan, nemistudom, szakmai dolgokat mondj, ami nekem az eszembe se jut? Mert van egy olyan mély gyanúm, hogy azok a labdák, amiket a játékosok elrontanak, nem mindig olyan nevetségesen könnyűek, mint ahogy ezt ti (te és Hű Társad, Kapi), szeretnétek nekem bemagyarázni… Hasonlóképpen, én is le tudom olvasni a szép színes ábrából, hogy a tenyeres vagy a fonák oldalra ütöttek-e többet a játékosok, de pl. taktika? Arról nem lehetne beszélni esetleg?

3. Néztél az elmúlt hat hónapban teniszt? Mert ha igen, akkor nem értem, hogy gondolhattad azt, hogy Djokót tulajdonképpen akár ne is érdekelje ez a mai döntő, mert hát akár nyugodtan hátradőlhetne a tegnapi meccs után, és vígan kortyolhatná valami beachen a koktélt, miután sikerült így megvernie a világ legjobbját? WTF?!

Kérlek próbálj meg ezekre a kérdésekre válaszolni, addig is maradok őszinte híved:

krumpli

(Nem lehetne ezt a két b-t leváltani valaki normálissal????)

Reklámok