Címkék

, , , , , , , , ,

Hogy miért is bízok abban, hogy Delpike nem csak egyszeri fellángolás lesz?

1. Normális családja van.

2. Érettebb az átlagos 21 évesnél (nyilván a sajnálatos családi tragédia miatt).

3.  Az olyan interjúk  miatt, mint amit pl. a párizsi torna kezdetén adott. Amiben elmondta, hogy teljesen váratlanul érte az a cirkusz, ami a US Open utáni győzelmét követte, csak a Tokióba menő gépen jött rá, hogy valójában alig találkozott a családjával, és a repülőúton tudta magát először kipihenni. És hogy ez nem volt így jól. Elmondta, hogy amikor Ázsiából visszament Argentínába, akkor igyekezett kerülni a felhajtást, és végre tudott normálisan edzeni. És hogy meg kell tanulnia Fedtől és Rafától, hogy miután megnyersz egy GS-t, utána ne veszítsd el a soron következő meccsed.

Az utolsó mondatot remélem mindenki érti, hogy mit jelent.

Delpike a mai Marat elleni meccsén már nem az ázsiai mit keresek én itt? felfogással játszott, persze még messze van a formájától, de nem kérdéses, hogy már nem bánja hogy itt kell lennie. És tervei vannak. Különösen a WTF-ra.

TENNIS-MEN/MASTERS/

A mai napon játszott már Nole is, semmi gondot nem okozott neki Monaco, Tommy újinfluenza utáni erőfeszítéseit a teniszistenek azzal hálálták meg, hogy játszhatott egy 7-5 3-6 6-7(8)-at Clément-nal, de nem baj, legalább jobban bele tudja magát vetni Marat bulijába. Söd simán verte Ivót.

Még tegnap lement Simon és Ljubi meccse, ami a torna WTF meccse címre is eséllyel pályázhatott volna, ha nem került volna sor ma a Rafa/Almagro összecsapásra, ami simán esélyes az év WTF meccsére is.

Rafáék kábé ugyanazt a hangulatot hozták, mint az USO-n, azzal a különbséggel, hogy Rafa, ha lehet még rosszabban szervált, mint akkor, illetve Almagro most hitt. Azt ugyan nem tudom, miben, de hitt 😉

Persze, aki már látta Nicót játszani, annak nem volt kérdéses, hogy mi lesz ennek a meccsnek a vége, de azért 40-0-ról nem kiszerválni a meccset, és összesen öt meccslabdát nem beütni, azért ez még a veterán Nico rajongókat is meglepte.

A harmadik szett végére pedig Nicónak begörcsölt a lába, menni se tudott, Rafa meg nem Ljubi, hogy ez különösebben megérintse, szóval végül Rafa megmentett minket egy harmadik szettes TB-től.

Ja igen, Simonék is kb. ugyanezt játszották el, azzzal a különbséggel, hogy Simon a harmadik szettben  rosszul lépett, a térde megsérült, majd helyenként bőgve adta vissza a labdákat, és hát, Ljubi nem az a fajta, aki ezek után oda-vissza rohangásztatja a pályán, így a TB-t Gilles nyerte.

simonparizs

De az igazság az, lehet, hogy ez nem profi hozzáállás, vagy mittomén mi, de szvsz Ljubinak nem kell szégyenkeznie amiatt, hogy nem tudott túllépni azon, hogy az ellenfele szemmel láthatólag nagy fájdalmakkal játszik. Ez olyan, nem is tudom, emberi dolog.

Ma még hátra van LaLeMonf, Fed és Mari is, Marival jól kicseszett Rafa, bár, ha sikerül Fednek hoznia a meccset, ő se járt túl jól.

Rafa holnap Robredóval játszik, így kapott még egy meccs esélyt arra, hogy összeszedje valahogy a játékát.

Második kör

Nadal (ESP) – Almagro (ESP) 3-6 7-6(2) 7-5
Djokovic (SRB) – Monaco (ARG) 6-3 7-5
J Del Potro (ARG) – Safin (RUS) 6-4 5-7 6-4
Soderling (SWE) – Karlovic (CRO) 6-4 7-6(6)
Gonzalez (CHI) – Isner (USA) 7-5 7-6(3)
Robredo (ESP) – Berdych (CZE) 6-4 6-4
Clement (FRA) –  Haas (GER) 5-7 6-3 7-6(8)

Tsonga (FRA) – Montanes (ESP) 6-1 7-5
Simon (FRA) – Ljubicic (CRO) 6-3 3-6 7-6(4)

Reklámok