Címkék

, , ,

Fed vs Djokó: 4-6, 6-4, 2-6

TENNIS/

Nem volt egy nagy színvonalú meccs, na 😉

Jó, persze, ha nagyon őszinték akarunk lenni, nem volt ez egy akkora meglepetés: Fednek nagyobb kihagyás után mindig szüksége van egy-két tornára, hogy belelendüljön (lsd Doha, MC, Montreál), és hát, az eddigi ellenfelek (Rochus, Seppi, Koroljev, Csí) nem igazán voltak alkalmasak arra, hogy felkészítsék a Djokó elleni meccsre.

Ennek megfelelően jó szarul játszott, a harmadik szettben már csak azért szurkoltam, hogy kapjunk még egy ütőtörést (közel állt hozzá, lol), de azért hazai pályán mégse, így maradt a bíróval való pampogás 🙂

Az első szettben a kilencedik gémig rendben mentek a dolgok, bár már akkor is látszott, hogy ha elmegy az első szerva (márpedig minden szettben szokott lenni egy olyan gém, amikor nem megy), akkor gond lesz: egy nyomorult tenyerest nem sikerült ugyanis addig a pontig rendesen megütnie: háló, pályán kívül stb. A kilencedikben Nole breakelt, aztán jött a tizedik gém, ami leginkább nagyon vicces volt: Nolének hétszer volt szettpontja, Fednek háromszor brékpontja, végül Djokónak csak sikerült.

A második szettet rögtön brékelődéssel kezdtük, de Fednek sikerült 2-1-nél visszabrékelnie. Ekkor már elkezdett jobban játszani egy kicsit, de egyszer sem éreztem rajta azt, hogy biztos lenne az ütéseiben, aminek nyilván meg is volt az alapja.

A harmadik szett úgy kezdődött mint az első, annyi különbséggel, hogy legalább eddigre Djokó összeszedte magát, így pillanatok alatt 4-0, lett, majd 4-1-nél Fednek lett volna lehetősége visszavenni egy bréket, már 0-40 volt, amikor is három alapütést bele a hálóba…

Szarul játszott, mit szépítsük 🙂

Még 5-2-nél is lett volna lehetőség, de aztán stílusosan egy fonákhibával befejeztük a meccset.

Aztán majd látjuk, milyen hatással lesz ez a meccs Párizsra és Londonra, mert egyrészt nem olyan vereség volt, amin vakarnunk kellene a fejünket (nem volt váratlan összeomlás stb.), az első szerva rendben van, a védekezőjáték jó volt, egyszerűen csak a többi (a támadó) nem állt még össze, így meccsrutinnak nagyon nem jött rosszul.

Kérdés persze, hogy ez most elveszi-e a kedvét, vagy feldühíti (lsd Cinci). Még az is lehet, hogy ez nagyon kellett most nekünk, mert egész héten nem éreztem, hogy beleszakadva küzdene ezért a tornáért, még nagyon vakáción volt, talán ez most elég motiváció lesz.

Vagy inkább már csak menne haza bejglit enni 😀

Bízom benne, hogy van annyira hiú, hogy ez most cseszni fogja a csőrét, Djokónak pedig gratula, nagyon megküzdött ezért a tornagyőzelemért (Waw, Step), ma meg legalább ő eltalálta a pályát 😉

Reklámok