Címkék

, , , , , , , ,

Jaj, lemaradtam egy csomó mindenről, de leginkább azt sajnálom, hogy már nem volt időm leírni, amit Rafa első két meccse után megállapítottam: ha jön egy normális teniszező, akkor ott lesz vége a tornájának.

Jó, nem lett volna egy bevállalós jóslás, de mégis, egyszer nekem is lehet sikerélményem 🙂 Bár, ha jobban belegondolok, Rafa várható eredményeit talán a legnagyobb százalékban találom el… fura 😉

Mondjuk, azért arra nem számítottam, hogy ez lesz a vége: jött Marin, és egyszerűen leütötte a pályáról, 6-1, 6-3-mal. Wow.

Nagyon örülök Marinnak, bár sajnos nem láttam ezt a meccset sem. Remélem, Djokó ellen is jó kis meccs lesz, bár szerintem Djokó játéka jóval kevésbé fekszik neki, mint Marié, vagy Rafáé.

Igen, Pekingben a másik döntős Djokó lesz, aki 6-3, 1-6, 6-1-re győzte le Verdát, majd 6-3, 6-3-ra az egyértelműen fáradni látszó Södöt. Ez lesz Djokó ezévi nyolcadik döntője, amiből eddig kettőt (Dubait és Belgrádot) sikerült megnyernie, szóval rá is ráférne egy kis sikerélmény.

Ezzel az eredményével ugyanakkor Djokó október 19-én átveszi a világranglista harmadik helyét Maritól, aki azzal, hogy ki kell hagynia Shanghai-t 1000 pontot veszít.

Peking, 3. kör

Nadal (ESP) – Safin (RUS) 6-3, 6-1
Djokovic (SRB) – Verdasco (ESP) 6-3, 1-6, 6-1
Cilic (CRO) – Davydenko (RUS) 6-4, 6-4
Soderling – Ljubicic (CRO) 7-6(3), 6-4

Peking, elődöntők

Cilic (CRO) – Nadal (ESP) 6-1, 6-3
Djokovic (SRB) – Soderling (SWE) 6-3, 6-3

Tokióban pedig Tsonga-Juzsnyíj döntő lesz, miután Tsonga előbb Ernie-t győzte le három szettben, majd Monfilst 6-3, 6-3-ra. Igen, Ernie-nek sikerült két atp meccset nyernie egymás után (a kvalifikációval együtt négyet!), sajnos Tsonga ellen megint kiütközött, hogy még nem tanulta meg, hogy hogyan kell a fontos pontokat játszani, így már megint három szettes vereség lett belőle. Ettől függetlenül, végre valami értékelhető teljesítmény Ernie-től, jó lenne, ha még a hátralévő tornákon is sikerülne ezt a szintet tartani, és az évet felszállóágban befejeznie.

Tokió, 3. kör

Monfils (FRA) – Wawrinka (SUI): 2-6, 6-3, 6-4
Gulbis (LAT) -Tsonga (FRA): 6-4, 4-6, 3-6
Juzsnyíj (RUS) – Berdych (CZE): 6-2, 7-6
Hewitt (AUS)- Roger-Vasselin (FRA): 6-4, 6-0

Tokió, elődöntők

Tsonga (FRA) – Monfils (FRA) 6-3, 6-3
Youzhny (RUS)- Hewitt (AUS) 6-2, 5-7, 7-5

Közben már megvan a shanghai-i sorsolás, lehet szemezgetni.

Advertisements